Goede Boxspring wat is nou belangrijk in 2021..

Goede Boxspring

Waarom je een goede boxspring nodig hebt

Als je in de markt bent voor een nieuwe matras, is de kans groot dat je een nieuwe boxspring wilt hebben. Uw matras heeft een vlakke, gelijkmatige ondergrond nodig om op te rusten. Als u een plateaubed heeft of van plan bent uw matras direct op de grond te leggen, is een boxspring niet nodig. Zo niet, zorg dan dat u iets koopt dat u en de matras kan ondersteunen. De meeste boxsprings zijn niet opgewassen tegen de uitdaging.

Toen en nu Boxsprings

Het woord ‘boxspring’ is tegenwoordig een beetje een misvatting. Toen ze voor het eerst op de markt kwamen, bestonden boxsprings normaal gesproken uit een houten basis met meerdere spoelen aan de bovenkant bevestigd aan een metalen frame. Men dacht dat dit extra spoelsysteem extra comfort en ondersteuning bood.

Sommige bedrijven produceren nog steeds deze traditionele boxsprings, maar de meeste produceren nu een houten constructie met latten die horizontaal over de breedte van de box lopen. In het midden loopt een verticale steunlat. Ook al bevatten deze kisten geen veren meer, de naam blijft hangen.

Deze moderne versie is bedoeld om drie dingen te doen:

Zorgt voor een vlak, gelijkmatig oppervlak waarop de matras kan rusten.
Haalt de matras hoger van de grond.
Helpt de algehele slijtage van het matras te verminderen.

Een ongelijkmatig slaapoppervlak ervaren? Uw boxspring kan de schuld zijn

Soms kopen klanten een matras bij ons en bellen ze een paar weken later terug met de zorg dat hun slaapoppervlak ongelijkmatig aanvoelt, waardoor ze wegzakken. Een van de eerste vragen die we stellen is: “Wat is de ondersteuning van het matras? Het grootste deel van de tijd is het ondersteuningssysteem de schuld, niet het matras zelf.

Het kopen van een kwaliteitsmatras is van vitaal belang voor een goede nachtrust, maar als het matras geen stevig, uniform oppervlak heeft om op te rusten, zult u zich niet prettig voelen.

Hoe ziet een slechte boxspring er dan uit?

Wanneer we een nieuwe matras aan een klant leveren, bieden we aan om hun oude bed mee te nemen en indien mogelijk te recyclen. Soms halen we dingen uit elkaar om te zien hoe en waarom ze gefaald hebben.

Onlangs hebben we voor een klant een boxspring meegenomen en de stof verwijderd om de onderliggende structuur te onthullen. Wat we vonden was verontrustend, maar toch maar al te typisch voor de huidige markt.

Kijk maar eens naar de foto hier onder. De houten steunlatten liggen te ruim uit elkaar. Deze brede afstand zorgt voor dips in de matras, waardoor het oppervlak ongelijkmatig aanvoelt.

Het eindresultaat van een boxspring als deze? Een slaapoppervlak dat zakt, geen uniforme ondersteuning biedt en niet lang meegaat.

goede boxspring
goede boxspring

Hoe ziet een goede boxspring er uit.

Hier bij las-lunas nederland willen we dat onze producten zo lang mogelijk meegaan. Hoe sneller een product faalt, hoe sneller u weer op de markt bent om geld uit te geven. Bij de meeste matrassenbedrijven is dat het doel. Dat is goed voor de fabrikant, maar niet voor jou. We streven er altijd naar om te doen wat goed is voor de klant; daarom laten we onze beddenveren precies volgens onze specificaties maken.

Boxspring Home 101
Boxspring home 101 vanaf 990 euro

Op de foto hier onder ziet u een van onze top boxsprings life style serie van swisssense. Ziet er een beetje anders uit, hè? Dat komt omdat we onze lattenbodems ongeveer 2cm uit elkaar plaatsen, niet 6cm of meer. Dit zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning van de hele matras, zodat u niet dat ongemakkelijke slappe gevoel krijgt. Zo gaat uw matras langer mee en slaapt u comfortabel.

Goede Boxspring
Goede boxspring
Boxspring Home 102
Boxspring home 102

De uitspraak

Het is gemakkelijk te zien waarom onze boxsprings beter zijn. Met latten die dichter bij elkaar staan, zorgen we voor een stevig slaapoppervlak dat lang meegaat.

Als u op de markt bent voor een matras met een boxspring, vraag dan naar de afstand tussen de latten. Idealiter wilt u niet meer dan 2-3″ ruimte tussen elke lattenbodem om de nodige ondersteuning te bieden.

Hier bij las-lunas bieden wij een ruim aanbod aan goede boxsprings aan. Die geleverd worden door top bedrijven uit Nederland.

Boxspring Lifestyle by vtwonen Sage
Boxspring Lifestyle by vtwonen Sage
Aanbieding!
1.359,15 
Aanbieding!
1.078,65 
Aanbieding!
560,15 
Aanbieding!
1.745,00 
Aanbieding!

Boxsprings

Boxspring Home 195

1.890,00 
Aanbieding!
945,00 
Aanbieding!
2.390,00 
Aanbieding!
2.390,00 
Aanbieding!
2.490,00 
Aanbieding!
784,00 
Aanbieding!
756,00 
Aanbieding!
2.790,00 
Aanbieding!
3.480,00 
Aanbieding!
784,00 
Aanbieding!
1.195,00 
Aanbieding!

Boxsprings

Boxspring Home 320

2.190,00 

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed