Een goede Boxspring wat is nou belangrijk?

Goede Boxspring

Waarom je een goede boxspring nodig hebt

Als je in de markt bent voor een nieuwe matras, is de kans groot dat je een nieuwe boxspring wilt hebben. Uw matras heeft een vlakke, gelijkmatige ondergrond nodig om op te rusten. Als u een plateaubed heeft of van plan bent uw matras direct op de grond te leggen, is een boxspring niet nodig. Zo niet, zorg dan dat u iets koopt dat u en de matras kan ondersteunen. De meeste boxsprings zijn niet opgewassen tegen de uitdaging.

Wat is een goede boxspring volgens Consumentenbond?

Beste uit de Test: dit lees je vaak!
Maar een goed boxspring komt echt wel meer bij kijken dan een testje. elk mens is anders niet iedereen slaap in dezelfde houding.

Boxsprings toen en nu

Het woord ‘boxspring’ is tegenwoordig een beetje een misvatting. Toen ze voor het eerst op de markt kwamen, bestonden boxsprings normaal gesproken uit een houten basis met meerdere spoelen aan de bovenkant bevestigd aan een metalen frame. Men dacht dat dit extra spoelsysteem extra comfort en ondersteuning bood.

Sommige bedrijven produceren nog steeds deze traditionele boxsprings, maar de meeste produceren nu een houten constructie met latten die horizontaal over de breedte van de box lopen. In het midden loopt een verticale steunlat. Ook al bevatten deze kisten geen veren meer, de naam blijft hangen.

Deze moderne versie is bedoeld om drie dingen te doen:

Zorgt voor een vlak, gelijkmatig oppervlak waarop de matras kan rusten.
Haalt de matras hoger van de grond.
Helpt de algehele slijtage van het matras te verminderen.

Een ongelijkmatig slaapoppervlak ervaren? Uw boxspring kan de schuld zijn

Soms kopen klanten een matras bij ons en bellen ze een paar weken later terug met de zorg dat hun slaapoppervlak ongelijkmatig aanvoelt, waardoor ze wegzakken. Een van de eerste vragen die we stellen is: “Wat is de ondersteuning van het matras? Het grootste deel van de tijd is het ondersteuningssysteem de schuld, niet het matras zelf.

Het kopen van een kwaliteitsmatras is van vitaal belang voor een goede nachtrust, maar als het matras geen stevig, uniform oppervlak heeft om op te rusten, zult u zich niet prettig voelen.

Hoe ziet een slechte boxspring er dan uit?

Wanneer we een nieuwe matras aan een klant leveren, bieden we aan om hun oude bed mee te nemen en indien mogelijk te recyclen. Soms halen we dingen uit elkaar om te zien hoe en waarom ze gefaald hebben.

Onlangs hebben we voor een klant een boxspring meegenomen en de stof verwijderd om de onderliggende structuur te onthullen. Wat we vonden was verontrustend, maar toch maar al te typisch voor de huidige markt.

Kijk maar eens naar de foto hier onder. De houten steunlatten liggen te ruim uit elkaar. Deze brede afstand zorgt voor dips in de matras, waardoor het oppervlak ongelijkmatig aanvoelt.

Het eindresultaat van een boxspring als deze? Een slaapoppervlak dat zakt, geen uniforme ondersteuning biedt en niet lang meegaat.

Hoe ziet een goede boxspring er uit.

Hier bij laslunas willen we dat onze producten zo lang mogelijk meegaan. Hoe sneller een product faalt, hoe sneller u weer op de markt bent om geld uit te geven. Bij de meeste matrassenbedrijven is dat het doel. Dat is goed voor de fabrikant, maar niet voor jou. We streven er altijd naar om te doen wat goed is voor de klant; daarom laten we onze beddenveren precies volgens onze specificaties maken.

Op de foto hier onder ziet u de opbouw van onze boxsprings. Ziet er een beetje anders uit, hè? Dat komt omdat we onze lattenbodems ongeveer 2cm uit elkaar plaatsen, niet 6cm of meer. Dit zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning van de hele matras, zodat u niet dat ongemakkelijke slappe gevoel krijgt. Zo gaat uw matras langer mee en slaapt u comfortabel. De wat duurdere versie worden met bonellveren uitgerust.

Goede Boxspring
Goede boxspring

De 5 belangrijkste punten van een boxspring

Hoofdbord

Het hoofdbord van de boxspring verstandig is om goed te kijken naar de hoogte van het hoofdbord. Een goede hoogte is meestal tussen de 40 tot 60 centimeter. Hoe hoger het hoofdbord hoe makkelijker het is om er tegenaan aan te zitten of te leunen. Maar geeft ook meer een klassieke uitstraling van het bed.

Topmatras ook wel topper genoemd

Waar dient een goede topmatras voor 2 belangrijke dingen. Het zorgt ervoor dat het matras langer schoon blijft en langer mee gaat. Tijdens het slapen vangt het topmatras een groot deel van het vocht en de huidschilfers op. En een goede topmatras is wat makkelijker te wassen zodat u heerlijk schoon kunt slapen. Maar het alle belangrijkste is natuurlijk extra slaapcomfort. Wat is een goede topmatras minimaal een dikte van tenminste 6 cm ons advies 8 a 10cm. Welke materialen ons advies koudschuimen, traagschuimen, latex, en de Talalay latex.

Welke matrassen zijn het beste voor een boxspring.

Voor een boxspring bed kan elk type matras gebruikt worden. Het meeste dat gebruikt word zijn de bonellveren matras of de pocketveer matras. Maar ons advies is om te kiezen voor een koudschuim of traagschuim matrassen. Waarom deze nemen goed vocht op en gaan langer mee. Belangrijke tip regelmatig uw boxspring luchten en te stofzuigen om de levensduur te verlengen.

Het frame

Het frame ook wel box genoemd, de box kan gezien worden als een bedbodem. Vaak met springveren. De bodem is een bak met springveren en vaak afgewerkt met hout of metaal. deze word verder afgewerkt met div stoffen zoals leer of katoen. In deze beklede bak zit ook het frame met poten. Wanneer er veren in de bedbodem zitten, dan zijn dit pocket- of bonellveren. Dit verhoogt het ligcomfort. Bonellvering bestaat uit lange spiraaldraden die in verschillende lagen van links naar rechts over de lengte zijn verdeeld. 

Onderstel of wel pootjes

Als laatste de pootjes van de boxspring zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: van blokpoten van 5 cm hoog tot designpoten van 13 cm. Gemiddeld zijn de poten van een boxspring 11 cm hoog. In sommige gevallen zitten de poten vast aan het onderstel.

Welke maat bed

We zetten de beschikbare maten voor de breedte en de lengte voor je op een rij.

Lengtematen van boxsprings

De standard is 200 cm maar ze zijn ook verkrijgbaar in 210 en 220 lengte.

Breedtematen van boxsprings

Meest verkochte maten zijn de boxspring 140×200, boxspring 160×200 en boxsprings 180×200. De boxspring 140×200 is geschikt als twee persoons bed maar wel erg knus. Ons advies is om een boxspring 160×200 of de boxspring 180×200 te kiezen. als je heerlijk wil slapen wil je ook wat ruimte toch.

Lees de blog alles over de juiste maat boxspring.

Wat kost een goede boxspring

Boxsprings heb je natuurlijk in alle prijsklassen, maar voor een goede boxspring moet je rekenen op een bedrag tussen de 1000 en 2500 euro. Een boxspring 180×200 is natuurlijk iets duurder dan een boxspring 160×200. Waarom is een boxspring duurder dan een gewoon bed? De rede is dat je vaak een complete set koop met topper, bodem en matras.

Levensduur van een boxspring

Levensduur van een boxspring ligt vaak tussen de 15 en 25 jaar. Dit geld niet voor je matras of topper. Goede matras is na 8 jaar aan vervanging toe en topper 4 a 5 jaar. Wat de werkelijke levensduur van een boxspring is, is afhankelijk van kwaliteit en gebruik er van.

De uitspraak

Het is gemakkelijk te zien waarom onze boxsprings beter zijn. Met bonellveren of latten die dichter bij elkaar staan, zorgen we voor een stevig slaapoppervlak dat lang meegaat.

Als u op de markt bent voor een matras met een boxspring, vraag dan naar de afstand tussen de latten. Idealiter wilt u niet meer dan 2-3″ ruimte tussen elke lattenbodem om de nodige ondersteuning te bieden.

Hier bij las-lunas bieden wij een ruim aanbod aan goede boxsprings aan. Die geleverd worden door top bedrijven uit Nederland.

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 1.899,00 €.Huidige prijs is: 1.249,00 €.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 1.499,00 €.Huidige prijs is: 950,00 €.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 1.499,00 €.Huidige prijs is: 999,00 €.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 799,00 €.Huidige prijs is: 399,00 €.

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed

 

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *