Lattenbodems

Met een goede lattenbodem onder je matras haal je het maximale uit je matras.

Lattenbodems welke past het best bij mij?

Waarom zijn latte-bodems zo belangrijk voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust, waarbij de ruggengraat wordt ontzien en rust wordt geboden, is van groot belang. De keuze van de matras is net zo belangrijk als de keuze van de lattenbodem, ook wel bekend als bedbodem.

1. verschillende soorten bodems

Verschillende maten en eigenschappen zijn beschikbaar voor latten of bedbodems. Belangrijke kenmerken zijn onder andere het materiaal, de afwerking, de afmetingen, de verstelbaarheid en optionele zone-indeling. Bij het maken van een aankoopbeslissing is het belangrijk om te bepalen welke functie voor u het belangrijkst is. Daarnaast spelen uw slaapgewoonten en het type matras een cruciale rol bij het vinden van de juiste lattenbodem.

Een lattenbodem is een essentiële aankoop om verschillende redenen. Niet alleen zorgt het voor een goede en gezonde nachtrust, maar het verlengt ook de levensduur van de matras. Doordat de lattenbodem op de bed ombouw rust en de matras er bovenop wordt geplaatst, ontstaat er een ruimte eronder die zorgt voor luchtcirculatie. Dit voorkomt mijtaantasting en schimmelvorming. Daarnaast biedt een goede lattenbodem bescherming aan de matras.

Welke bedbodem past bij mij?

Bij het selecteren van een matras, moet u rekening houden met het type lattenbodem. Indien de lattenbodem stijf is, wat betekent dat deze niet verstelbaar is, dan is de keuze van de matras vrij. Echter, indien u een verstelbare lattenbodem heeft, of het nu handmatig of elektrisch verstelbaar is, moet u kiezen voor een matras gemaakt van latex, traagschuim of koudschuim.

Een bedframe uitgerust met latten van hout.

Standard frames zijn lattenbodems die zorgen voor een uitstekende vering. De individuele latten, die de basis vormen voor de matras, moeten niet meer dan twee vingerbreedtes uit elkaar liggen. Er moeten minimaal 28 afzonderlijke latten zijn, terwijl hoogwaardige veerhouten frames zijn uitgerust met 48 veerhouten latten.

elektrisch verstelbare lattenbodems.

Als het voor u belangrijk is om het bed aan uw individuele lig- en slaaphouding te kunnen aanpassen, dan moet u kiezen voor Elektrisch verstelbare bodems, de zogenaamde gemotoriseerde lattenbodems.

Als u uw bed wilt kunnen aanpassen aan uw eigen lig- en slaaphouding, dan is een elektrisch verstelbare lattenbodem een goede keuze. Deze gemotoriseerde bodems bieden de mogelijkheid om het bed naar wens te verstellen.

Bedframe met 5 zones voor ondersteuning van de lattenbodem

Een lattenbodem met verschillende zones is opgedeeld in vijf functionele zones die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de overeenkomstige lichaamszones. Ook zijn er beweegbare of verstelbare bodems en starre lattenbodem beschikbaar.

De zones zijn geïntegreerd in de volgende gebieden:

 • Hoofd
 • Schouders
 • Wervelkolom
 • Bekken
 • Voeten

Bij modellen die verstelbaar zijn, is het mogelijk om het hoofd- of voetgedeelte, of zelfs beide, aan te passen. Daarnaast kan de hardheid van andere delen indien nodig veranderd worden. Comfortzones, zoals het schouder- of bekkengebied, zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van specifieke lichaamsdelen te voldoen en bieden daardoor een hoog slaapcomfort. Dit is vooral gunstig voor zijslapers, omdat bijvoorbeeld de comfortzone van de schouders optimaal bestand is tegen druk.

Lattenbodem met zeven zones.

Lattenbodem die bestaan uit zeven zones zijn onderverdeeld in zeven functionele zones, welke betrekking hebben op verschillende delen van het lichaam:

 • Hak
 • Dij
 • Billen
 • Lordose (het gebied van de lumbale wervelkolom)
 • Rug
 • Hals
 • Hoofd

Voor deze gevoelige gebieden zijn speciale bedbodems en matrassen nodig. Er zijn zowel vaste als verstelbare modellen beschikbaar. Een vaste lattenbodem heeft zeven functionele zones voor de gevoelige delen van het lichaam, maar deze kunnen niet individueel worden aangepast.

Verstelbare lattenbodem

Met bedbodems die verstelbaar zijn, heeft u de mogelijkheid om uw lighouding aan te passen, evenals de positie van uw hoofd en benen. Vaak is het mogelijk om zowel het hoofd- en/of voetgedeelte als het schouder- of lendengedeelte te verstellen. Dit stelt u in staat om elke gewenste lighouding aan te nemen en maakt het zelfs veel gemakkelijker om in bed te lezen.

Meest bekende afmetingen en uitvoeringen

Meest bekende bedbodems afmetingen zijn> lattenbodem 70×200, 90×190 lattenbodem 90×200lattenbodem 180×200

De meest gangbare afmetingen voor lattenbodems zijn: 70×200, 90×190, 90×200 en 180×200.

Heeft u nog vragen neem dan contact op via info@las-lunas.nl