De kromming van je rug kies een goed matras!

kromming van je rug

Een matras is heel belangrijk voor de kromming van je rug.

In de loop der jaren kunnen mensen de normale kromming van de wervelkolom verliezen. Hoewel de reden in veel gevallen onbekend is, kunnen veel ruggenmergpathologieën worden veroorzaakt door een combinatie van een slechte lichaamshouding en genetische redenen. Dus, als de kromming van je rug niet de juiste vorm heeft, is het belangrijk om deze te kennen, te behandelen en/of te voorkomen.

In deze post geven we u een aantal adviezen om beter voor uw rug te zorgen en het ontstaan van pathologieën of anomalieën in de natuurlijke kromming te voorkomen. Daarnaast adviseren wij adequate matrassen om de rug tijdens de slaapuren in een gezonde positie te houden.

Hoe is de kromming van je rug

Zoals u waarschijnlijk weet, is de menselijke ruggengraat niet helemaal recht. Het heeft verschillende natuurlijke krommingen: twee krommingen die in hun normale toestand naar buiten buigen, in het rug- en sacrale gebied, en twee andere die in het cervicale en lumbale gebied voorkomen. We zien het in de volgende afbeelding.

kromming van je rug
kromming van je rug

We moeten ons ervan bewust zijn dat onze ruggengraat de belangrijkste pijler is die ons lichaam gewerveld heeft. De missie van de wervelkolom is het geven van balans aan het lichaam, evenals het beschermen van ons ruggenmerg. Door deze krommingen is uw ruggengraat beter bestand.

Daarom moeten we speciaal voor onze rug zorgen. Veel van de gezondheidsproblemen waar we aan lijden hebben te maken met de ruggengraat. Laten we niet vergeten dat het onze hoofden ondersteunt, langs onze nek en rug loopt en in het bekken terechtkomt, dat het ondersteunt. We benadrukken dan ook dat het een essentieel onderdeel van ons lichaam is dat we moeten verwennen.

Wanneer er sprake is van een abnormale kromming van de wervelkolom in een van de gebieden, kunnen er verschillende soorten pathologieën optreden.

Pathologieën die de kromming van je rug beïnvloeden

Er zijn verschillende pathologieën, met een meestal onbekende oorsprong, maar waarvan we weten dat ze een specifiek gebied van de rug aantasten en te maken hebben met de kromming ervan. Ouderen zijn degenen die de neiging hebben om meer van dit soort krommingen te ervaren, die leiden tot het verschijnen van bult, en die ook kunnen bijdragen aan het verlies van de hoogte.

ACHTERGROND

Lordosis treedt op wanneer er een naar binnen gerichte curve in het lumbale of verticale gebied is. Vaak is lordose te wijten aan verschillende spieronevenwichtigheden of een gebrek aan spierspanning in dat gebied.

kromming van je rug
kromming van je rug

RUGGENMERGKIYFOSE

Kyphosis is een inwendige kromming van het dorsale gebied, wat resulteert in een zeer grote voorwaartse kromming of kromming van de wervelkolom. Het is een vrij gebruikelijke aandoening bij zowel kinderen als volwassenen. Het is een misvorming die om vele redenen kan optreden, van spierdystrofie tot artritis, osteoporose of verschillende soorten trauma.

Om het te voorkomen, zijn stretching en aërobe oefeningen aan te bevelen, en zwemmen of wandelen zal ons helpen om het te behandelen. De belangrijkste rugklachten komen meestal voor en worden tijdens de adolescentie ontdekt, dus het is erg belangrijk om de jongste kinderen goede houdingen en sporten bij te brengen om toekomstige problemen te voorkomen.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat kinderen en adolescenten vele uren op school zitten en studeren, dus het is heel gemakkelijk voor hen om de neiging te hebben om voorover te leunen, hun rug te buigen en de verschijning van die “bult”, die kyfose, te vergemakkelijken.

SCOLIOSIS

Scoliose bestaat uit een abnormale kromming die een laterale afwijking van de wervelkolom veroorzaakt. In het geval van deze pathologie zijn de oorzaken vaak onbekend, hoewel men denkt dat het om genetische redenen of neuromusculaire verwondingen kan gaan. Het komt het meest voor in de groeiperiode voor de puberteit. Net als bij kyfose is houdingshygiëne erg belangrijk.

Hoe voorkom je een abnormale rugcurve?

Naar schatting hebben meer dan een miljoen Nederlanders een of andere afwijking in de wervelkolom, slechte houdingen zijn meestal de hoofdoorzaak van deze kwaal.

Als we vele uren zitten vanwege ons werk, is het essentieel dat we leren de juiste houding aan te nemen. Ook als ons werk ons dwingt om lang te blijven staan, is het belangrijk dat we een goede spiertonatie hebben. Wat onze situatie ook is, een goede houding kan ons meer dan één rugpijn besparen.

De beste manier om ze te voorkomen en te corrigeren is, naast het aannemen van een goede houding zoals we hebben gezegd, lichaamsbeweging. Het werken aan de ruggengraat om de rugspieren te versterken is van fundamenteel belang.

PREVENTIEVE OEFENINGEN

Als u eenmaal rugpijn heeft opgemerkt of wilt voorkomen, zijn er enkele oefeningen die u helpen uw ruggengraat te versterken en het ontstaan van een abnormale curve te voorkomen.

Hier zijn enkele tips die nuttig kunnen zijn:

Oefen gyrotonica. Het is een vorm van lichaamsbeweging die u helpt rugklachten te voorkomen.


Als je rugpijn hebt, is een ander soort oefening die je ook veel kan helpen Pilates. We raden u echter aan om naar een persoon te gaan die gespecialiseerd is in Pilates om deze oefening te leren.

TIPS OM VOOR UW RUG TE ZORGEN

Het is belangrijk dat u, als uw rug pijn doet, geen ontstekingsremmende middelen gebruikt zonder medisch toezicht. Zelfmedicatie kan veel risico’s voor uw gezondheid met zich meebrengen.

Wat betreft de ontspannende massages. Je moet er rekening mee houden dat veel van hen je een kortstondige opluchting kunnen brengen. Het is aan te raden om een specifieke behandeling voor uw rugklachten te zoeken. Ga daarvoor eerst naar je dokter voor een röntgenfoto. Op die manier kun je een duidelijke diagnose krijgen voordat je een bepaalde oefening doet.

Voedsel is ook erg belangrijk als het gaat om het verzorgen van onze ruggezondheid. Vergeet niet dat overgewicht een van de factoren is die onze ruggengraat het meest beschadigen. Het eten van een gezond dieet dat ons bevrijdt van overgewicht zal de belasting die onze rug ondersteunt verminderen.

Gezonde matrassen voor de rug

Hier bij las-lunas hebben we een grote verscheidenheid aan matrassen die ideaal zijn voor het slapen met uw rug in een gezonde houding. De beste matrassen om de normale kromming van de wervelkolom te respecteren, zijn de harde of middelharde matrassen, maar ze zijn aanpasbaar. Zeer stevige matrassen met ergonomische vulling. kromming van je rug

Beste matrasopties om de natuurlijke kromming van de rug te respecteren.

Middelharde matrassen met een dikte tussen 20 en 25 cm.
Harde matrassen met een hoogte van meer dan 25 cm.
Over een bepaald type matras gesproken, het handigst voor de rug is een pocketvering matras met een lichte vulling. Het aanpassingsvermogen wordt gegeven door deze quilt die gemaakt kan worden van visco-elastisch, latex of schuim. Deze materialen verminderen de drukpunten en het gevoel van slapen op een plank, wat ons ongemakkelijk kan maken en ons ongezond kan maken voor onze rug.

Beste slaaphouding om kromming van de rug te vermijden.

kromming van je rug
kromming van je rug

Voor het slapengaan is het raadzaam om het niet ondersteboven te doen, omdat deze houding schadelijk is voor onze ruggengraat. De beste posities zijn om op je rug of op je zij te slapen.

Als we op onze rug slapen, is het raadzaam om met een kussen onder onze knieën te slapen, zodat de lendenstreek niet in de lucht blijft hangen, maar volledig op de matras rust. We kunnen ook op gelede bedden slapen, waardoor het voeteneind iets hoger komt te liggen.

Als je op je zij moet slapen, rechts of links, dan is het handig om met een kussen tussen je knieën te slapen, zodat het hele lichaam op één lijn ligt.

Bekijk hier al onze matrassen voor een goede nachtrust! Las-lunas

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed