Een kwalitatieve boxspring wat is nou belangrijk?

kwalitatieve boxspring

Belang van een kwalitatieve boxspring

Als je op zoek bent naar een nieuwe matras, is de kans groot dat je ook een nieuwe boxspring nodig hebt. Je matras vereist namelijk een vlak en gelijkmatig oppervlak om op te rusten. Als je een plateau bed hebt of van plan bent je matras direct op de grond te plaatsen, dan is een boxspring niet nodig. Als dat niet het geval is, is het belangrijk om iets te kopen dat zowel jou als de matras kan ondersteunen. De meeste boxsprings kunnen deze uitdaging echter niet aan.

Hoe definieert de Consumentenbond een kwalitatieve boxspring?

Beste uit de Test: dit lees je vaak!

Vaak zie je de term ‘Beste uit de Test’ voorbijkomen! Toch is het belangrijk om te beseffen dat een kwalitatieve bed meer vereist dan alleen een simpele test. Ieder individu is uniek en slaapt op een andere manier.

De evolutie van boxsprings

Tegenwoordig is het woord ‘boxspring’ een beetje verkeerd begrepen. In het begin bestonden boxsprings meestal uit een houten basis waarop meerdere spoelen waren bevestigd aan een metalen frame. Men geloofde dat dit extra spoelsysteem extra comfort en ondersteuning bood.

Hoewel enkele bedrijven nog steeds deze traditionele boxsprings maken, kiezen de meeste nu voor een houten constructie met horizontale latten die over de breedte van de box lopen. Daarnaast is er een verticale steunlat in het midden. Ondanks het ontbreken van veren in deze bedden, blijft de naam behouden.

Deze moderne versie is bedoeld om drie dingen te doen:

Zorgt voor een vlak, gelijkmatig oppervlak waarop de matras kan rusten.
Haalt de matras hoger van de grond.
Helpt de algehele slijtage van het matras te verminderen.

Ervaar je een ongelijkmatig slaapoppervlak? Mogelijk wordt dit veroorzaakt door je boxspring.

Af en toe ervaren klanten problemen met de gelijkmatigheid van hun gekochte matras. Ze klagen dat ze wegzakken tijdens het slapen. Om het probleem te achterhalen, vragen we vaak naar de ondersteuning van het matras. Meestal ligt de fout niet bij het matras zelf, maar bij het ondersteuningssysteem.

Het kopen van een kwaliteitsmatras is van vitaal belang voor een goede nachtrust, maar als het matras geen stevig, uniform oppervlak heeft om op te rusten, zult u zich niet prettig voelen.

Hoe ziet een boxspring van lage kwaliteit eruit?

Bij de levering van een nieuwe matras aan een klant, bieden we aan om hun oude bed mee te nemen en, indien mogelijk, te recyclen. Af en toe demonteren we dingen om te onderzoeken hoe en waarom ze defect zijn geraakt.

Voor een klant hebben we onlangs een boxspring meegenomen en de stof eraf gehaald om de onderliggende constructie bloot te leggen. Wat we ontdekten was zorgwekkend, maar helaas ook zeer gebruikelijk voor de huidige markt.

Hoe ziet een kwalitatieve boxspring eruit!

Bij las lunas willen we dat onze producten een lange levensduur hebben. Snelle defecten betekenen dat u snel weer geld moet uitgeven. Dat is wat de meeste matrassenbedrijven willen, maar niet wij. Ons doel is altijd om het beste voor de klant te doen, daarom laten we onze bedveren volgens onze specificaties maken.

Hieronder ziet u de constructie van onze boxsprings op de foto. Ziet u een kleine variatie? Dit komt doordat we onze lattenbodems met een tussenruimte van ongeveer 2cm plaatsen, niet 6cm of meer. Hierdoor wordt de matras gelijkmatig ondersteund, zodat u geen onaangenaam slap gevoel ervaart. Dit verlengt de levensduur van uw matras en zorgt voor comfortabel slapen. De duurdere versies zijn uitgerust met bonellveren.

Goede Boxspring

De vijf voornaamste aspecten van een boxspring

Hoofdbord

Bij het kiezen van het hoofdbord van een boxspring is het verstandig om aandacht te besteden aan de hoogte. Een ideale hoogte ligt meestal tussen de 40 en 60 centimeter. Hoe hoger het hoofdbord, hoe gemakkelijker het is om er tegenaan te zitten of leunen. Daarnaast geeft een hoger hoofdbord ook een meer klassieke uitstraling aan het bed.

Een topmatras wordt ook wel een topper genoemd.

Een goede topmatras heeft twee belangrijke functies. Ten eerste zorgt het ervoor dat het matras langer schoon blijft en langer meegaat. Het topmatras vangt tijdens het slapen een groot deel van het vocht en de huidschilfers op. Daarnaast is een goede topmatras makkelijker te wassen, wat zorgt voor een heerlijk schoon slaapoppervlak. Het belangrijkste aspect is echter het extra slaapcomfort. Een goede topmatras heeft minimaal een dikte van 6 cm, maar ons advies is 8 tot 10 cm. Wat betreft materialen adviseren wij koudschuim, traagschuim, latex en Talalay latex.

Voor een boxspring, welke matrassen zijn het meest geschikt?

Voor een boxspring bed kun je elk type matras gebruiken. De meest gebruikte zijn bonellveren matrassen of pocketveer matrassen. Ons advies is echter om te kiezen voor koudschuim- of traagschuim matrassen. Deze nemen namelijk goed vocht op en gaan langer mee. Belangrijk is ook om regelmatig je boxspring te luchten en te stofzuigen om de levensduur te verlengen.

Het frame

Het frame, ook bekend als de box, kan worden beschouwd als een bedbodem met vaak springveren. De bodem bestaat uit een bak met springveren en wordt meestal afgewerkt met hout of metaal. Deze bak is bekleed met verschillende stoffen, zoals leer of katoen. Het frame met poten is ook in deze beklede bak aanwezig. Als er veren in de bedbodem zitten, zijn dit meestal pocket- of bonellveren, wat het ligcomfort verhoogt. Bonellvering bestaat uit lange spiraaldraden die in meerdere lagen van links naar rechts over de lengte zijn verdeeld.

Onderstel of wel pootjes

De pootjes van de boxspring zijn beschikbaar in diverse hoogtes, variërend van blokpoten van 5 cm tot designpoten van 13 cm. Gemiddeld hebben boxsprings pootjes van 11 cm hoog. In bepaalde gevallen zijn de poten direct aan het onderstel bevestigd.

Maat van het bed?

We zetten de beschikbare maten voor de breedte en de lengte voor je op een rij.

Lengtematen van boxsprings

De standard is 200 cm maar ze zijn ook verkrijgbaar in 210 en 220 lengte.

Maten van boxsprings in de breedte

De meest populaire afmetingen zijn de boxspring 140×200, boxspring 160×200 en boxsprings 180×200. Hoewel de boxspring 140×200 geschikt is voor twee personen, is het wel erg knus. Ons advies is om te kiezen voor een boxspring 160×200 of de boxspring 180×200 als je van een heerlijke nachtrust wilt genieten met wat extra ruimte.

Hoeveel kost een kwalitatieve boxspring?

Natuurlijk zijn er boxsprings verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, maar voor een kwalitatieve boxspring moet je rekening houden met een bedrag tussen de 1000 en 2500 euro. Een boxspring van 180×200 is uiteraard iets prijziger dan een boxspring van 160×200. Wat maakt een boxspring duurder dan een normaal bed? De reden hiervoor is dat je vaak een complete set koopt, inclusief topper, bodem en matras.

Levensduur van een boxspring

Een boxspring heeft meestal een levensduur van 15 tot 25 jaar, maar dit geldt niet voor het matras en de topper. Een matras moet na 8 jaar worden vervangen en een topper na 4 tot 5 jaar. De werkelijke levensduur van een boxspring hangt af van de kwaliteit en het gebruik ervan.

Het is gemakkelijk te zien waarom onze boxsprings beter zijn. Met bonellveren of latten die dichter bij elkaar staan, zorgen we voor een stevig slaapoppervlak dat lang meegaat.

Als u op de markt bent voor een matras met een boxspring, vraag dan naar de afstand tussen de latten. Idealiter wilt u niet meer dan 2-3″ ruimte tussen elke lattenbodem om de nodige ondersteuning te bieden.

Hier bij las lunas bieden wij een ruim aanbod aan beste boxspring test aankoop aan. Die geleverd worden door top bedrijven uit Nederland.

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 1.899,00 €.Huidige prijs is: 1.249,00 €.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 1.499,00 €.Huidige prijs is: 999,00 €.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 1.499,00 €.Huidige prijs is: 950,00 €.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: 799,00 €.Huidige prijs is: 399,00 €.
Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.