Topmatras

Extra comfort met een Topmatras

Lekker slapen begint met de combinatie van het juiste matras en een goede topper. 

Bekijk hier onze Topmatrassen

Welke soorten zijn er?

U hebt geen zin om honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe matras, maar u wilt wel het comfort van uw slaapkamer verbeteren? In dat geval is het een verstandige keuze om te lezen over het kopen van een matras topper. Om het u gemakkelijk te maken, volgt hier een kort overzicht van de verschillende soorten matrassen die u bij ons kunt kopen.

Welke soorten topdekmatrassen zijn er?
  • Polyether topdekmatras.
  • Koudschuim topdekmatras.
  • Pantera® koudschuim topdekmatras.
  • Traagschuim topdekmatras.
  • Latex topdekmatras.
  • Talalay® latex topdekmatras.

De topmatras ook wel toppers genoemd verbeteren het comfort en de sensaties die we van de matras hebben. Het zijn zeer praktische elementen om te gebruiken wanneer we het gevoel hebben dat onze matras te stevig is of dat hij zich niet goed aan onze rust aanpast. Het heeft een dikte tussen 3 en 13 cm, en wordt bovenop de matras gelegd. Zijn missie is de perceptie van rust te veranderen door een gevoel van grotere aanpasbaarheid of zachtheid te bereiken, afhankelijk van de gekozen topper of topmatras.

Is uw matras te hard of te oud? Doe hem niet weg, maar maak er een comfortabele matras van met een topmatras.

Als de behoefte aan rust verandert, is het niet nodig de matras te vervangen: het volstaat een topmatras toe te voegen, een speciale matrasbeschermer waarmee u de stijfheid van de matras kunt veranderen of corrigeren en hem aan de nieuwe behoefte aan ondersteuning kunt aanpassen. Colchones Aznar heeft een assortiment matras-toppers van drie materialen: latex, visco-elastisch en natuurlijke vezels.

Kan ik de topmatras op elke matras leggen?
Hoe uw matras te verzorgen

Kan ik de topmatras op elke matras leggen?
Ja, u kunt de topper op elk type matras leggen, maar u moet altijd rekening houden met “het gevoel” dat u wilt krijgen om het juiste type te kiezen. De matras topper wordt gebruikt om meer comfort aan de matras te geven, vooral als we merken dat het te hard en oncomfortabel is.

Als we daarentegen merken dat we in de matras wegzakken en deze niet vervormd is, zal de oplossing waarschijnlijk liggen in het vervangen van de bodem of de bedbodem, en niet in het kopen van een matras-topper. Als u twijfels heeft, neem dan contact met ons op.

Hoe verzorgt u uw Topmatras?

Matrassen zijn niet voor eeuwig en verliezen geleidelijk hun kwaliteiten. Mettertijd verslechteren hun materialen, technologieën en interne mechanismen. Na een bepaalde periode, van 5 tot 8 jaar, moet het worden vernieuwd. Een matras kopen is investeren in uw gezondheid.

De volgende richtlijnen zullen de levensduur, de constructieve eigenschappen en de materialen van uw matras verlengen:

1.- Gebruik een een goede beschermhoes voor uw matras en topmatras.

Het bed is een matras met een bodem. Kies uw matras samen met het meest geschikte onderstel voor het type matras dat u hebt gekocht.

3.- Stofzuig het van tijd tot tijd. En regelmatig opschudden en draai het eens in de maand om.

4.- Lucht het regelmatig. Het zal fris blijven en de ventilatie van de matras vergemakkelijken.

5.- Vermijd springen op de topmatras. Behandel het altijd met zorg.

Draai het om of herpositioneer het regelmatig (ten opzichte van zijn positie op de basis). U zult vervormingen vermijden.

Op zoek naar een goede matras, bekijk hier al onze matrassen.