Nieuw matras of boxspring in 2021

Nieuw matras of boxspring

Hoe belangrijk is een matras of boxspring

Bij de aankoop van een matras of boxspring wilt u er zeker van zijn dat deze jarenlang meegaat. Een matras is een grote beslissing en er zijn zoveel keuzes om uit te kiezen. Natuurlijk moet u bij aankoop van het matras ook de boxspring kopen. Zoals zoveel keuzes in het leven zijn we zo gewend geraakt aan het motto. Dat we ons niet eens afvragen waarom we een boxspring moeten kopen. De boxspring die u koopt kan net zo belangrijk zijn als de matras zelf.

Volgens eHow is de boxspring de basis van uw matras. Het belangrijkste doel is om uw matras te helpen zijn vorm te behouden voor de komende jaren.

De boxspring is voor het grootste deel gemaakt van houten kaders die met een aantal zware spiraalveren zijn bekleed. De veren helpen om de dagelijkse slijtage van uw matras te absorberen en werken ook om de matras comfortabeler te maken als u slaapt. Een boxspring kan ook voorkomen dat een matras doorhangt.

Nieuw matras of boxspring
matras of boxspring

Net zoals er verschillende soorten matrassen zijn, geldt dit ook voor boxsprings. Terwijl de traditionele boxsprings degene zijn die we hierboven hebben besproken, hebben andere een modulaire rasterfundering met vierkante spoelen die speciaal zijn ontworpen om de schok beter te absorberen. Er zijn ook funderingen die gemaakt zijn van schuim met een hoge dichtheid en harde metalen roosters.

Soms zijn de boxsprings eigenlijk te “buxusachtig” en volumineus waardoor het bed te hoog kan zijn om comfortabel op te liggen. Er zijn lagere boxsprings die kunnen helpen bij dit probleem. Sommige matrassen en bedbodems zijn ontworpen om zonder boxspring te worden gebruikt.

De mensen van de Stichting Beter Slapen zijn het er ook over eens dat een boxspring net zo belangrijk is als een matras. Ze hebben ook enkele nuttige tips als het gaat om het kiezen van een matras of boxspring:

3 tips voor een nieuw matras of boxspring

  1. Leg nooit een nieuwe matras op een oude boxspring (of omgekeerd).
    Bij de aankoop van een nieuw bed koopt u gewoon de bijbehorende boxspring of fundering.

2. De twee stukken zijn gemaakt om samen te werken en zijn ideaal om u te helpen de beste nachtrust te krijgen.

3. Ook kan het kopen van een andere boxspring die bij uw matras hoort, invloed hebben op de garantie van uw aankoop. (Het laatste wat u wilt is dat u vast komt te zitten met een defecte matras omdat u niet ook voor de boxspring heeft gekozen). matras of boxspring

Garantie op uw aankoop

Het kan zijn dat uw boxspring voor uw matras moet worden vervangen. Dan komt de garantie goed van pas (hopelijk hoeft u geen cent te betalen voor uw vervangende boxspring). Zorg ervoor dat u uw het bedframe opmeet voordat u een boxspring vervangt. Bepaal vervolgens hoe hoog u uw boxspring wilt hebben als deze in het bedframe wordt geplaatst.

Meestal worden de boxsprings verkocht in div hoogtes. Kijk of u een hypoallergene hoes er bij kunt kopen, want die voorkomt dat er stofmijten en bacteriën tussen uw boxspring en uw matras terechtkomen. Kijk goed naar de garantie van uw nieuwe boxspring en wees niet bang om deze terug te geven als u het gevoel heeft dat u niet goed slaapt in uw eerste paar nachten! matras of boxspring

De juiste boxspringcombinatie kiezen

Ons advies voor een goede boxspringcombinatie: kies eerst een matras uit dat goed scoort op de voor jou belangrijke eigenschappen, en combineer die met de boxspring-ombouw van jouw keus. Bijna alle matrasproducenten maken immers ook boxspringonderstellen.

Las-lunas nederland heeft ruim aanbod aan bedden en beddengoed. Kijk eens rustig online rond in onze winkel. De meeste bedden worden aangeboden met proefslapen. Zo kunt u het rustig uitproberen.

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed