Beste hoofdkussens van 2022

Beste hoofdkussens van 2022

Beste hoofdkussens van 2022

Net als matrassen, spelen hoofdkussens een belangrijke rol in hoe goed je slaapt – en het vinden van de juiste hoofdkussen kan een uitdaging zijn. Wie vandaag op zoek is naar een kussen, moet rekening houden met de samenstelling, de vulling, de dikte, de duurzaamheid, de temperatuurregeling en de pijnverlichting. U moet ook rekening houden met persoonlijke factoren bij het zoeken naar een nieuw kussen. Mensen met nek- en schouderpijn hebben misschien een orthopedisch kussen nodig, terwijl zware snurkers vaak een kussen met een hoge kussenhoogte nodig hebben om hun hoofd rechtop te houden. Je slaaphouding, gewicht en lichaamsmechanica kunnen allemaal invloed hebben op hoe je kussen aanvoelt. De topkeuzes hieronder zijn gebaseerd op onze eigen interne tests, waarbij we onder andere de vulling, constructie en kwaliteit hebben onderzocht. Ons team bestaat uit zij-, rug- en buikslapers met verschillende gewichten en slaapgewoonten. Onze selectie van de best beoordeelde kussens is gemaakt op basis van de scores van onze testers en diepgaand onderzoek en analyse. Onder onze topstukken vindt u een kopershandleiding met tips voor het vinden van uw perfecte kussen. Deze gids bevat een compleet overzicht van kussensoorten en belangrijke criteria voor shoppers. We bekijken uitgebreid de materialen, de vulling, de stevigheid en de vorm van uw hoofdkussen, zodat u het hoofdkussen kunt kiezen dat het best bij uw persoonlijke voorkeuren past. U vindt er ook nuttige informatie over wat u kunt verwachten als het gaat om gemiddelde kosten, bekledingsmaterialen en afmetingen.   Beste hoofdkussens van 2022

Latex Hoofdkussen

 

Beste hoofdkussens van 2022
Silvana Support hoofdkussen cristal
bekijken
Dit hoofdkussen is het op één na stevigste kussen uit de Silvana Support collectie.

Voor wie is dit latex hoofdkussen geschikt?

 • Geschikt voor de liefhebber van een stevig kussen
 • Uitstekende vocht- en warmteregulatie
 • Is bacterie,- schimmel,- en huisstofmijtwerend
 • Optimale ondersteuning van de nek en schouders

Vulling: Mix van vezelbolletjes en Talalay® latex sticks

De synthetische vezelbolletjes maken het hoofdkussen zacht en veerkrachtig. De combinatie met Vita Talalay® latex sticks zorgt voor stevigheid en een goede ondersteuning. Door middel van een ritssluiting is de vulling naar eigen wens te doseren. Talalay-latex hoofdkussen is een populaire keuze als kussenvulling, omdat het hoofd en nek dempt en zich naar het hoofd aanpast, maar ook omdat het responsiever en ondersteunender aanvoelt dan schuim. Het Silvana Latex Hoofdkussen bevat een kern van versnipperde Talalay-latex die zorgt voor een medium zacht gevoel. Dit zachte gevoel wordt versterkt door de buitenkant van het kussen, die gevuld is met donsachtige microdeniervezels en een hoes van glad organisch katoen. Uw hoofd kan een beetje wegzakken in het kussen, maar een dik profiel zorgt voor voldoende hoogte voor de meeste zij- en rugslapers. De buitenkant van het kussen kan worden verwijderd, waardoor de vulling vermindert en het kussen comfortabeler wordt voor buikslapers. Dit aanpasbare ontwerp kan ook nuttig zijn voor combinatieslapers die meestal tussen twee posities wisselen terwijl ze slapen. Een ander voordeel van het Silvana Latex Hoofdkussen is de bovengemiddelde temperatuurregeling. Latex houdt de warmte niet vast zoals schuim, en hetzelfde geldt voor het microdenier materiaal in vergelijking met echt dons. De katoenen hoes verbetert ook het ademend vermogen van het kussen. Het katoen is gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard, wat garandeert dat de vezels duurzaam geteeld zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen. De tijk en de buitenkant van het kussen kunnen in de wasmachine. Tegen een kleine meerprijs kunt u ook twee zijdezachte satijnen kussenslopen aan uw bestelling toevoegen.  
hoofdkussen
latex hoofdkussen

Hoofdkussen van traagschuim

 
hoofdkussen
Dixxius Support Traagschuim Extra Cool Hoofdkussen
bekijken
Dit hoofdkussen is het meest geschikt voor zij- en rugslapers. Het is de juiste keuze voor mensen die het snel warm hebben en op zoek zijn naar een frisser slaapklimaat. Dit kussen werkt drukverlagend voor jouw nek en hoofd en vormt zich daarnaast perfect naar jouw houding.
 • Extra geschikt als je het snel warm hebt in bed
 • Geschikt voor zij-en rugslapers
 • Het memory foam vormt zich naar jouw houding
 • Drukverlagend voor je nek en hoofd
  Het Dixxius Support Traagschuim Extra Cool hoofdkussen biedt een premium ontwerp voor een betaalbare prijs. Heb je het snel warm in bed? En verstoort het soms je nachtrust omdat je er wakker door wordt? Dan is dit Extra Cool hoofdkussen van Dixxius een uitkomst. Dankzij de nieuwste technologie reageert het materiaal in het kussen op jouw lichaamstemperatuur. De kamerconstructie bestaat uit een kern van versnipperd traagschuim met een buitenlaag van donsachtige microvezelvulling. Deze materialen – samen met een zacht katoenen omhulsel – zorgen voor een pluche gevoel dat zich ook aanpast aan het hoofd en de nek voor gerichte drukverlichting. Om het kussen schoon te maken, verwijdert u gewoon de hoes en wast en droogt u het in uw huishoudelijke machines. Klanten kunnen hun aankoop bundelen met een paar kussenslopen gemaakt van zijde of linnen. De hoes van het Dixxius Support Extra Cool hoofdkussen kan in de wasmachine op 40 graden, zodat je hem fris kan houden. Wel zo prettig omdat je er elke nacht uren op ligt met je hoofd. Wij adviseren de hoes eens per maand te wassen omdat dit bijdraagt aan de levensduur.

Donzen hoofdkussen

 
beste hoofdkussen
Dixxius Comfort Gold 90% Hoofdkussen
bekijken
Dit donzen hoofdkussen heeft een speciaal voorgevormde nekzone. Hierdoor sluit het kussen nog beter aan op je nek en geeft het de ideale ondersteuning. Voor wie is dit hoofdkussen geschikt?
 • Geschikt voor zij- en rugslapers
 • Vormt zich goed naar jouw houding
 • Goede nekondersteuning
 • Goed ventilerend
 • Wasbaar
Veel mensen genieten van het luxueuze gevoel van donzen kussens, maar sommige slapers klagen over onvoldoende ondersteuning en te veel wegzakken rond het hoofd en de nek. Het Dixxius Comfort Gold 90% Hoofdkussen is een opvallend product omdat er drie verschillende ontwerpen beschikbaar zijn, elk met een eigen gevoel en ondersteuningsniveau, zodat slapers van alle gewichts- en slaaphoudinggroepen zich comfortabel voelen. Het kussen bevat zuiver 90% wit dons voor een uitzonderlijke zachtheid die ideaal kan zijn voor buikslapers. De hoofdkussen heeft een kern van veren en een buitenste donslaag voor extra ondersteuning zonder dat dit ten koste gaat van het pluchen gevoel. De Firm-optie heeft ook kamers, maar bevat meer veren en minder dons voor extra versteviging rond het hoofd en de nek. Alle versies van het kussen zijn omhuld met een hoes van 50% Bamboe, 50% katoen met satijnen bies. Het kussen heeft een antimicrobiële behandeling ondergaan om schadelijke bacteriën te weren, maar u kunt het kussen ook met de hand of chemisch reinigen. Het dubbele stiksel langs de omtrek zorgt voor een bovengemiddelde duurzaamheid en vermindert de kans dat de vulling ontsnapt. Standaard maten zijn beschikbaar.

Kapok Hoofdkussen

 
hoofdkussen kapok
Dixxius Breeze Kapok Hoofdkussen
bekijken
Dit hoofdkussen is gemaakt van Java Kapok waardoor het luchtig, veerkrachtig en zijdezacht aanvoelt. Dit hoofdkussen heeft een optimale vochtregulatie en is uitgevoerd in een puntmodel, wat zorgt voor een heerlijk slaapcomfort. Daarnaast is het kussen anti-allergisch. Voor wie is dit hoofdkussen geschikt?
 • Geschikt voor zij- en rugslapers
 • Stevig comfort
 • Verkoelend
 • Goed ventilerend
Het Dixxius Breeze Kapok Hoofdkussen combineert versnipperde traagschuimvulling met kapokvezels. De kapokvezels worden op duurzame wijze geoogst uit de zaaddozen van de kapokboom, die in Indonesië groeit. Deze twee materialen komen samen om een mix van demping en ondersteuning te bieden die ideaal is voor zijslapers. Het kussen heeft een innovatieve hoes die geweven is met koperen vezels die ontworpen zijn om warmte weg te voeren van je gezicht en nek om oncomfortabele warmteophoping gedurende de nacht te voorkomen. Het koper is ook bedoeld om het kussen antimicrobiële eigenschappen te geven. De hoes heeft een opening met rits, zodat gebruikers de hoes kunnen verwijderen om te wassen. Dit ontwerp maakt het mogelijk om de loft aan te passen. Het kussen wordt opgevuld geleverd, wat perfect kan zijn voor grote zijslapers, maar degenen die op hun rug of buik slapen zullen wat vulling willen verwijderen om de juiste vulling te krijgen voor een goede uitlijning van de wervelkolom. Deze aanpassing maakt het kussen geschikt voor een breed scala aan slapers.

Ook een aanrader deze Silvana Hoofdkussen Sunda

Silvana Kapok Hoofdkussen Sunda
Beste hoofdkussens van 2022
Lentegevoelens met deze 8 tips is er lente in jou slaapkamer Dit silvana hoofdkussen is anti-allergisch en anti-bacterieel en bestaat uit warmte- en vochtregulerende kapok. Daarnaast is dit kussen voorzien van een schoudercontour voor optimale aansluiting van de schouders. De Silvana hoofdkussen Sunda is een wat steviger hoofdkussen van vochtregulerende kapok. Kapok staat bekend als de natuurlijke vocht- en warmteregulaar. De Tijk, oftewel de buitenkant, is voorzien van een hoogwaardige ultra soepel katoen. De vulling is voorzien van meervoudige gekaarde kapok, de natuurlijke vochtregelaar. De Aegis ® Premium behandeling maakt het kussen schimmel- en bacteriewerend. Dit silvana hoofdkussen is voorzien van een schoudercontour voor optimale aansluiting van de schouders op het kussen. De Silvana hoofdkussen Sunda is door de natuurlijke wasachtige beschermingslaag om de kapok niet wasbaar. Het regelmatig luchten van je kussen en het wekelijks wassen van je kussensloop volstaat echter voor een hygiënisch kussenleven. – Veerkrachtig hoofdkussen gevuld met vocht-en warmteregulatie – Buitenkant is voorzien van hoogwaardig ultra soepel katoen  – Schimmel- en bacterie werend – Voorzien van schoudercontuur voor optimale aansluiting van de schouders op het kussen – Extra kussensloop aangeraden bij overmatig transpiratie Deze Silvana hoofdkussen bekijken klik hier!  

Hoofdkussens voor zijslaper

 
Silvana Support Hoofdkussen emerald | Swiss Sense
Silvana Support Hoofdkussen emerald
bekijken
Dit hoofdkussen is het meest geschikt voor rug- en zijslapers. Het kussen is anti-allergisch, heeft een een voorgevormde schoudercontour en een neksteun en heeft een goede ventilatie en vochtregulatie. Voor wie is dit kussen geschikt?
 • Geschikt voor de liefhebber van een zacht kussen
 • Meest geschikt voor rug- en zijslapers
 • Uitstekende vocht- en warmteregulatie
 • Is bacterie,- schimmel,- en huisstofmijtwerend
 • Optimale ondersteuning van de nek en schouders
 • Wasbaar op 60 graden
Veel kussens op de markt zijn geschikt voor zijslapers, maar het Silvana Hoofdkussen emerald is een van de weinige modellen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die voornamelijk in deze houding slapen. Het U-vormige ontwerp biedt ergonomische ondersteuning door de nek en schouders in lijn te brengen met de ruggengraat, terwijl het hoofd wordt gedempt om u comfortabel te houden. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn en drukpunten veroorzaakt door een slechte uitlijning waar zijslapers vaak last van hebben. De vulling van dit hoofdkussen is van Comforel Supreme ®. Dit is een heel fijn en goed ondersteunend vezelbolletje, dat zich gemakkelijk laat opschudden. Door middel van een ritssluiting is de vulling naar eigen wens te doseren. De hoes is gemaakt van 100% katoen met een vleugje spandex om het materiaal zacht en rekbaar te maken. Deze stof is ook zeer ademend en de vulling zou niet te veel warmte vast moeten houden, dus het Cotton Side-Sleeper Kussen is een goede keuze voor warme slapers. Het Silvana Support Emerald hoofdkussen is wasbaar op 60 graden, zodat je het lekker fris kunt houden. Wel zo prettig, aangzien je er elke nacht uren op ligt. Het is wel belangrijk om voor het wassen de neksteun te verwijderen.

Ook een aanrader deze Dixxius Breeze Air Deluxe

Hoofdkussen Dixxius Breeze Air Deluxe | Swiss Sense Dit hoofdkussen is antiallergisch en bevat een voorgevormde nekcontour. Hierdoor sluit het kussen nog beter aan op je nek. Het kussen is samengesteld met de beste materialen, die voor een optimale vochtregulatie en ventilatie zorgen. Voor wie is dit silvana hoofdkussen geschikt?
 • Geschikt voor zij-, en rugslapers
 • Antiallergisch
 • Extra ventilatie
 • Vochtregulerend
 • Optimale aansluiting
 • Wasbaar
 • Vormbaar
  Deze hoofdkussen dixxius bekijken klik hier!  

Drukverlagend hoofdkussen

 
Silvana Hoofdkussen Flexiform | Swiss Sense
Silvana Hoofdkussen Flexiform
bekijken
Dit drukverlagend hoofdkussen met een goede vochtregulatie is anti-allergisch en anti-bacterieel vormt zich perfect naar jouw lichaamshouding. De vulling is doseerbaar door middel van een ritssluiting. – Drukverlagend hoofdkussen – Past zich aan jouw lichaamshouding – Schimmel- en bacteriewerend – Extra kussensloop aangeraden bij overmatig transpiratie – Niet wasbaar
  Bij de meeste doseerbaare kussens op de markt kunt u vulling toevoegen of verwijderen totdat u de ideale dikte heeft bereikt – maar in de meeste gevallen zal de stevigheid niet veel veranderen. De Silvana Hoofdkussen Flexiform, daarentegen, is ontworpen voor aanpasbare stevigheid en loft. Deze kwaliteiten maken het kussen geschikt voor de meeste slapers, ongeacht hun primaire slaaphouding of persoonlijke voorkeuren. We hebben ook gemerkt dat het eenvoudig aanpasbare ontwerp geschikt is voor combinatieslapers die vaak van houding veranderen gedurende de nacht. De vulling is Suprelle Memory®. Dit is een zeer zachte en drukverlagende holle vezel. Daarnaast heeft deze zachte synthetische vulling de eigenschappen van Traagschuim . Het past zich aan aan jouw lichaamshouding. De vulling is doseerbaar door middel van een ritssluiting. Eigenaars kunnen desgewenst twee of zelfs alle drie de inleggers samen gebruiken, maar dat kan wel een speciaal kussensloop vereisen. De buitenkant is gemaakt 100% hoogwaardige katoen , met Aegis Premium behandeling (anti-huisstofmijt), voorzien van ritssluiting. De ventilatieopeningen aan de zijkanten bevorderen de luchtcirculatie voor extra ademend vermogen, zodat het kussen niet te warm zou moeten slapen – zelfs als u de inzetstukken van stevig schuim gebruikt. De hoes is volledig machinewasbaar, net als de binnenhoezen die elk inlegvel bevatten. De Silvana Hoofdkussen Flexiform is scherp geprijsd, en wie twee kussens koopt krijgt 50% korting op de tweede. Standaard/queen en kingsize maten zijn beschikbaar.  

Ook een aanrader deze Silvana Hoofdkussen Wave

Silvana Hoofdkussen Wave | Swiss Sense
Beste hoofdkussens van 2022
  Dit silvana hoofdkussen is anti-allergisch en anti-bacterieel en werkt drukverlagend. Het kussen is van latex gemaakt en dankzij de golvende vorm vormt het kussen zich naar je hoofd en kun je zowel aan de hoge als aan de lage kant liggen. Ook is het kussen wasbaar op 60 graden Celsius. Het Hoofdkussen Silvana Wave is een heerlijk soepel ondersteunend hypo-allergeen Latex hoofdkussen. Dankzij de golvende vorm is dit hoofdkussen zowel aan de hoge als aan de lage kant te gebruiken. De tijk is voorzien van een soepel en zacht dubbeldoek van katoen /polyester. Door de Aegis ® Premium behandeling is het kussen schimmel- en bacteriewerend. Hierdoor slaap je altijd fris en hygiënisch. Het hoofdkussen is voorzien van een voorgevormde Latex Kern in golfvorm in twee hoogtes. Deze hoofdkussen bekijken klik hier!  

Talay kussens

 
Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen | Swiss Sense
Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen
bekijken
Dit hoofdkussen is het meest geschikt voor rug- en zijslapers. Het ergonomische kussen heeft een speciale drukverlagende zone voor ondersteuning van de nek en schoudercontouren en is anti-allergisch. Voor wie is dit latex hoofdkussen geschikt?
 • Meest geschikt voor rug- en zijslapers
 • Wasbaar
 • Speciale drukverlagende zone voor ondersteuning van de nek
 • Ergonomisch en orthopedisch hoofdkussen met schoudercontouren

  Als u wakker wordt met een pijnlijk of stijf gevoel in uw nek en schouders, kan uw kussen daar debet aan zijn. Een kussen dat niet voldoende ondersteuning biedt, kan uw ruggengraat in de war brengen, waardoor de druk zich opbouwt. Het Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen is ondersteunend en responsief, dus u zult geen last hebben van de diepe inzinking die u wel eens zou kunnen hebben bij een schuimkussen. Twee loft-opties maken het kussen ook geschikt voor verschillende slaaphoudingen. Tijdens onze tests was het 4-inch hoofdkussen met lage loft het populairst bij de rugslapers van ons team. Deze vulling zou voldoende demping moeten bieden zonder de nek overmatig te liften voor mensen die voornamelijk in de rugligging slapen. Als u een rugslaper bent die de voorkeur geeft aan een dikker profiel of een zijslaper, dan zal het 6-inch hoofdkussen met hoge loft waarschijnlijk comfortabeler zijn. De kern is latex is geventileerd met kleine gaatjes om de luchtcirculatie aan de binnenkant te bevorderen en de hoes van organisch katoen is zeer ademend, zodat het kussen voor de meeste mensen koel zou moeten slapen. U kunt de hoes verwijderen en in de wasmachine wassen, maar de latex mag alleen met de hand gereinigd worden als dat nodig is. Het kussen is zeer betaalbaar in vergelijking met andere modellen die latex bevatten.    

Ook een aanrader deze Silvana hoofdkussen saphir

Silvana Support hoofdkussen saphir | Swiss Sense Dit hoofdkussen is het meest geschikt voor zijslapers. Het is de uitstekende keuze voor mensen die houden van een zachte en soepele ondersteuning. Het kussen heeft een voorgevormde schoudercontour en een neksteun en zorgt voor een goede ventilatie en vochtregulatie. Dit hoofdkussen is het op één na zachtste kussen uit de Silvana Support collectie. Voor wie is dit silvana hoofdkussen geschikt?

 • Geschikt voor de liefhebber van een zacht kussen
 • Uitstekende vocht- en warmteregulatie
 • Is bacterie,- schimmel,- en huisstofmijtwerend
 • Optimale ondersteuning van de nek en schouders
 • Wasbaar op 60 graden

  Deze Silvana Support hoofdkussen saphir bekijken klik hier!   Natuurlijk hebben we nog veel meer goede hoofdkussens u kunt ze hier allemaal bekijken.   Las-lunas Boxsprings, bedden en beddengoed.

Beste hoofdkussens van 2022

  Beste hoofdkussens van 2022

Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op met ons via info@las-lunas.nl

 

beste kussen rugslaper, beste hoofdkussen test aankoop, beste hoofdkussen ikea, beste hoofdkussen nekklachten, beste kussen zijslaper consumentenbond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *