Lentegevoelens met deze 8 tips is er lente in jou slaapkamer

lentegevoelens1

Deze dromerige slaapkamer geeft ons al de lentegevoelens

De lente is hier!
Om het warmere weer en de zonnigere dagen te vieren, zijn we begonnen met een nieuwe serie waarin we creatieven en ontwerpers vragen om hun ruimte de lente schoonmaak behandeling te geven. De komende weken zullen we vier verschillende inspirerende slaapkamers bekijken om je wat inspiratie te geven voor je eigen huis. Deze week geeft kunstenares Maryan ons een rondleiding door haar prachtige slaapkamer in Amsterdam, samen met acht tips over hoe jij je ruimte deze lente een opfrisbeurt kunt geven.

1. Bloemen? Voor de lente?

Oké, misschien is dit niet het meest baanbrekende concept, maar ik had vroeger een hekel aan bloemenprints. Ik associeerde ze met matrone huisjurken en generieke kunstwerken die ik in de wachtkamer van de tandarts zag. Maar een paar kunstenaars hebben onlangs mijn mening veranderd – bloemenprints kunnen interessant zijn als je weet waar je naar moet zoeken. Gestileerde en grafische benaderingen voorkomen dat het lenteproduct te traditioneel aanvoelt. En door een verscheidenheid aan bloemen te mixen, kun je leven blazen in een terugkerende trend die toevallig ouder is dan mijn grootouders – wat me bij mijn volgende tip brengt.

lentegevoelens
lentegevoelens

2. Dingen door elkaar mengen.

Omdat mijn smaak vrij regelmatig verandert, houd ik mijn omgeving graag eclectisch. Als er te veel visuele samenhang is in mijn kleine appartement in Amsterdam, worden de toevoegingen die ik kan doen nog beperkter dan de ruimte waar ik mee werk. Dus een gevarieerde aanpak laat ruimte voor allerlei upgrades. Het mengen van patronen kan textuur en dimensie toevoegen aan een ruimte. Ik koos ervoor om bloemen en tie dye te combineren met een paar Scandinavisch geïnspireerde prints.

3. Omarm je vrouwelijkheid.

Ik voel me vaak aangetrokken tot afbeeldingen van vrouwen die door andere vrouwen zijn gemaakt – kunstwerken die gevoel voor humor hebben en de vrouwelijke vorm vieren in plaats van seksualiseren. Mezelf omringen met dit soort beelden herinnert me eraan dat ik me op mijn gemak kan voelen in mijn eigen huid.

4. Kleur corrigeren.

Wees niet bang om je slaapkamer op te vrolijken met een paar levendige accenten. Als je net als ik kleur schuwt, kun je mijn voorbeeld volgen en je richten op één bepaalde tint. Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt door te kiezen voor zacht roze. Maar in plaats van uitsluitend naar roze accenten te zoeken (en Barbie’s Droomhuis na te bootsen), probeerde ik alles samen te brengen door accessoires te kiezen die een vleugje of variatie van de kleur hebben.

5. Wees natuurlijk.

Met de hand geschilderde prints geven een frisse en speelse uitstraling waar ik dol op ben. Wanneer ze met de hand getekend of geschilderd zijn, kunnen zelfs de meest geometrische prints vloeiend en organisch aanvoelen op een manier die digitale ontwerpen soms niet kunnen.

6. Leg een voorraad kussens aan.

Niets voelt zo gezellig als omringd te zijn door een berg kussens. Maar het aanvullen en toevoegen van kussens is toevallig ook een van de eenvoudigste manieren om een slaapkamer te updaten. En door te variëren in grootte, kleur en print voorkom je dat je kamer op de logeerkamer van je ouders lijkt. Je kunt ook je basic, effen kussenslopen vervangen door een paar speelse ontwerpen.

7. Voeg wat planten toe.

Mijn favoriete manier om leven in een kamer te brengen is door letterlijk leven toe te voegen. Je hebt maar een paar potplanten nodig om de energie in je ruimte een flinke boost te geven. De natuur binnenshuis brengen ziet er niet alleen mooi uit, maar het ondersteunt ook het fysieke en emotionele welzijn.

8. Dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek met lente opdruk geef gelijk het gevoel van lente! Er is keuze uit een diversiteit aan prints,kleuren en stijlen. Zo kun je kiezen voor een dekbedovertrek met een enkele print, dubbelzijdige print, of een overtrek waar ook een gezellige tekst op staat.

 

lentegevoelens
lentegevoelens las-lunas beddengoed

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *