De 5 beste matrassen van 2022

De 5 beste matrassen van 2022

De 5 beste matrassen van 2022

Niet om de druk op te voeren, maar de aankoop van een nieuwe matras is een van de belangrijkste aankopen die u voor uw huis zult doen. Het moet comfortabel en ondersteunend zijn om u de best mogelijke slaap te geven, en duurzaam zodat u het niet binnen een paar jaar hoeft te vervangen. En omdat matrassen prijzig kunnen zijn, wilt u er zeker van zijn dat u in een matras investeert dat de prijs ook echt waard is.

Het Textiellab van las-lunas beoordeelt allerlei soorten matrassen, van traditionele binnenveringmatrassen en hybride matrassen tot traagschuimmodellen en matrassen-in-een-doos die u online koopt. We evalueren ook matrassen voor specifieke behoeften en interesses, zoals koelmatrassen, matrassen voor rugpijn, biologische matrassen, betaalbare matrassen, matrassen voor zijslapers en nog veel meer, waarbij we de opties afslanken tot de best presterende, zodat het winkelen voor u gemakkelijker wordt. De 5 beste matrassen van 2022

Matrassen uitproberen

Naast uitgebreid onderzoek naar de beste matrasmerken, materialen en eigenschappen, laten we onze interne productexperts en een diverse groep consumententesters matrassen uitproberen om te evalueren hoe ze presteren voor verschillende soorten slapers. We houden ook enquêtes onder ons testpanel om diepgaande beoordelingen te krijgen van een breed scala aan echte gebruikers. Ons laatste onderzoek bevatte reacties van meer dan 10.000 matrasbezitters, die we grondig hebben beoordeeld voordat we deze aanbevelingen deden.

De antwoorden van ons panel omvatten zowel kwantitatieve scores als kwalitatieve feedback, waarbij wordt gekeken naar alle aspecten, van het gemak van bestellen en instellen, tot comfort en ondersteuning, tot hoe goed de matrassen zich in de loop der tijd hebben gehouden.

We hebben dit artikel voor het laatst bekeken in April 2022 om er zeker van te zijn dat de prijzen en links up-to-date zijn, en we staan nog steeds achter onze aanbevelingen van onze grondige evaluaties. Onderaan dit artikel vindt u meer informatie over hoe we matrassen beoordelen en tips over hoe u het perfecte bed of boxspring voor uw budget en behoeften kunt kiezen.

De 5 beste matrassen van 2022
binnenvering matrassen

Hier onder onze top 5 matrassen

Rhythm Repeat Matras 

Het slaapcomfort van dit matras is aangenaam veerkrachtig en zeer stabiel. Daarnaast biedt Rhythm Repeat gelijkmatige ondersteuning en stabiliteit van side-to-side en zorgt het voor drukverlaging waar jóuw lichaam het nodig heeft.

bekijken
De Rhythm collectie bestaat uit dé nieuwe generatie drukverlagende matrassen. Rhythm matrassen bieden je gelijkmatige ondersteuning en drukverlaging op de plekken waar jóuw lichaam het nodig heeft. Daarnaast zijn de matrassen uniek in comfort en temperatuurregulatie. Op een Rhythm matras word jij iedere ochtend fit en volledig opgeladen wakker.
 

Rhythm Repeat matras

 • Uitstekend ondersteunende en duurzame basis die jou voorziet in optimale drukverdeling en stabiliteit
 • Twee comfortlagen die zich uitstekend aanpassen aan jouw lichaamscontouren
 • Aangenaam veerkrachtig en zeer stabiel slaapcomfort
 • Elastische, afritsbare tijk en uit te wassen op max. 40 graden voor extra hygiëne
 
Gazella Comfort II Pocketvering Matras

Een Gazella Comfort II Pocketvering Matras is specifiek ontworpen om je optimaal slaap- en ligcomfort te bieden. Heerlijk liggen op een veerkrachtig en stabiel matras dat zich perfect vormt naar je lichaamscontouren.

bekijken

Dit hybride koudschuim biedt dus een aangenaam comfort en optimale aanpassing aan de lichaamscontouren. Bovendien kent het een langere levensduur dan traditioneel koudschuim en is het minder gevoelig voor kuilvorming. Uit kwaliteitstesten is gebleken dat hybride koudschuim tot drie keer resistenter is tegen transpriratievocht dan gewoon koudschuim.

 

 • Enorm veerkrachtig en ventilerend
 • Uitstekende aanpassing aan lichaamscontouren
 • Uitstekende keuze voor een frisser slaapklimaat
 • Drie keer resistenter tegen transpiratievocht dan gewoon koudschuim
Gazella Web-Only 2

Maak kennis met Gazella Web-Only 2. Dit matras combineert de stabiele Comfort foam afdeklagen met de uitstekende ventilatie en ergonomische ondersteuning van de Core-Connect spring technology kern.

bekijken

Net als bij andere veerkernen, geniet je met de Core-Connect spring technology van een uitstekende ventilatie. Echter bestaat deze kern uit een unieke combinatie van 7 comfortzones met 3 verschillende hardheden in 1 pocketveerkern.

 

De zones zijn verdeeld in genestelde veeropstelling en een reguliere opstelling. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van verschillende draaddiktes van de veren. Dat maakt van de Core-Connect spring technology een bijzondere en unieke matraskern. Met deze kern ervaar je een uitstekende ergonomische ondersteuning dat zich perfect aanpast aan lichaamsgewicht en -contouren. Het voelt alsof de kern van het matras direct in contact staat met de kern van het lichaam.

 

Comfort foam of comfortschuim staat ook wel bekend als polyetherschuim. Een stevig, vertrouwd schuim dat al járen op de markt is en die je verzekert van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Houd je van een stabiel en steviger matras? Dan is comfort foam een goede keuze, want het schuim heeft een gesloten celstructuur. Daardoor is dit matras wat minder veerkrachtig en past het zich beperkt aan je lichaamscontouren aan, maar biedt het je wel het stevigere ligcomfort waar jij naar op zoek bent.

 • Scherpe prijs-kwaliteitsverhouding
 • Uitstekende keuze voor een steviger ligcomfort

Slow Motion 6 Matras

De Slow Motion Hybrid 6 bestaat uit een combinatie van pocketveren, met daarop de bekende schuimlagen. Deze combinatie voegt het beste van twee werelden samen en verhoogt het comfort. 

bekijken

De Slow Motion Hybrid 6 bestaat uit een combinatie van pocketveren, met daarop de bekende schuimlagen. Deze combinatie voegt het beste van twee werelden samen en verhoogt het comfort. Bovenop vindt je een laag van innovatief traagschuim dat zich vormt naar de contouren van je lichaam. Je voelt zich ‘s ochtends direct fris en compleet uitgerust. De M line Slow Motion 6 is door de “firm” toplaag wat steviger dan de Slow Motion 5.

 

 • Uitmuntendeondersteuning
 • Zeer goedeventilatie
 • Zeer goededrukverdeling

Droom Matras traagschuim Superior

Dit Droom Matras traagschuim Superior heeft een innovatief 7 zone pocketvering systeem, gecombineerd met koud- én traagschuim. Met aan beide kanten een ander soort schuim, heb je 2 matrassen in 1.

bekijken

Dit Droom matras heeft een innovatief 7 zone pocketvering systeem, gecombineerd met koud- én traagschuim. Met aan beide kanten een ander soort schuim, heb je 2 matrassen in 1. Zo heb je altijd een matras wat perfect bij jou past. Wil je een keer wat zachter liggen op het traagschuim, of juist wat steviger op het koudschuim? Dan hoef je het matras alleen maar om te draaien.

De 7 comfortzones zorgen voor een ergonomische ondersteuning en verminderen of voorkomen rug-, schouder-, heup- en nekklachten.

De voordelen van het Superior matras

Het Superior traagschuim matras is ons best verkochte matras! En dat is niet zonder reden, het matras is namelijk:

 • Comfortabel
 • Kwalitatief uitstekend
 • Duurzaam
 • Geschikt voor alle type slapers
 • CFK vrij, anti allergisch & antibacterieel
 • Hygiënisch
 • Betaalbaar
 

Lees verder voor meer details over de beste matrassen

En terwijl u aan het winkelen bent voor een nieuw bed, bekijk dan onze top-geteste keuzes voor lakens, kussens en dekbedden.

Bij veel “online matrassen”-merken denkt u misschien aan schuimstijlen die in een doos zijn geperst, maar las-lunas is anders: het is net als de traditionele binnenvering matrassen die u in de winkel vindt, maar dan met een online, direct-to-consumer-platform zodat het een concurrerende prijs heeft. U krijgt ook andere voordelen, zoals gratis bezorging en installatie, verwijdering van oude matrassen en een proefperiode van een half jaar om er zeker van te zijn dat u er dol op bent.

Waar is het van gemaakt: Een gewatteerde drie-inch fiberfill pillowtop om een pluche oppervlak te creëren, een laag schuim met hoge dichtheid voor ondersteuning en drukverlichting, individuele pocketveren die reageren op uw bewegingen en ademend vermogen bieden, een stalen pocketveren op de basis om doorzakken te voorkomen en meer luchtstroom te creëren en stevig schuim rond de randen, zodat de matras niet wegzakt wanneer u in en uit bed klimt.

Opmerkingen van de tester:

De matras wordt consequent als beste beoordeeld door tientallen recensenten in ons panel, met hoge scores voor comfort, ondersteuning en algehele slaapkwaliteit. Het kreeg ook lovende feedback over de klantenservice, van het gemak van bestellen tot de snelle installatie bij u thuis en de snelle reparaties als er tijdens het proces problemen opdoken. Andere hoogtepunten van onze recensenten zijn de stevigheid (vooral vergeleken met schuimmatrassen) en de goede ondersteuning van de randen.

Sommige gebruikers noemden het zelfs de “beste matras ooit” en zeiden dat het leidde tot de “beste slaap die ik ooit heb gehad”. Een beschreef het als “stevig, maar niet hard”, terwijl een ander zei dat het “comfortabel en precies de juiste hoeveelheid pluche” is. Een goede tip: Twijfel niet aan uw voorkeur voor hardheid. Verschillende gebruikers vertelden ons dat ze in de verleiding kwamen om voor de Latex te gaan omdat deze zo populair is, maar dat ze liever vanaf het begin voor Plush of Firm hadden gekozen.

Nieuw in onze collectie Gazella Web-Only I Hybride Koudschuim Matras

Gazella Web-Only I Hybride Koudschuim Matras | Swiss Sense
Gazella Web-Only I Hybride Koudschuim Matras

Gazella Web-Only I Hybride Koudschuim Matras combineert de ventilerende en veerkrachtige eigenschappen van het Hybrid foam in één matras. Een prima matras voor vele frisse nachten en ochtenden.

Een heerlijk fris slaapklimaat

De uitstekend ventilerende Hybrid foam kern van dit matras bestaat uit een enorm veerkrachtig schuim met een open en onregelmatige celstructuur. Het combineert de duurzaamheid van polyether met het verhoogde comfort van traditioneel koudschuim.   Dit hybride koudschuim biedt dus een aangenaam comfort en optimale aanpassing aan de lichaamscontouren. Bovendien kent het een langere levensduur dan traditioneel koudschuim en is het minder gevoelig voor kuilvorming. Uit kwaliteitstesten is gebleken dat hybride koudschuim tot drie keer resistenter is tegen transpriratievocht dan gewoon koudschuim.  

 • Enorm veerkrachtig en ventilerend
 • Uitstekende aanpassing aan lichaamscontouren
 • Uitstekende keuze voor een frisser slaapklimaat
 • Drie keer resistenter tegen transpiratievocht dan gewoon koudschuim
 • Bekijk hier alle info gazella web-only

Een betaalbaar matras kopen betekent niet dat het goedkoop hoeft te zijn. Deze van Gazella is een fractie van de prijs van andere matrassen, maar heeft nog steeds uitstekende eigenschappen en een hoge waardering van ons panel om het te laten opvallen. Het is een hybride model met zowel traagschuim als spiraalveren voor een mix van comfort en ondersteuning. Uw aankoop is inclusief gratis verzending.

Als u nog minder wilt uitgeven, heeft het merk een lager geprijsde matras die niet zo hoog is en niet zo veel randondersteuning heeft, maar die in onze beoordeling nog steeds als comfortabel werd beoordeeld. Er is ook een duurdere versie die nog meer functies heeft, zoals een extra laag aan de bovenkant, meer randondersteuning en een laag temperatuurregulerend schuim.

Waar is het van gemaakt: Een gewatteerd bovenpaneel met pluche schuim, twee centimeter traagschuim dat is doordrenkt met verkoelend koper om oververhitting te voorkomen, een centimeter schuim met hoge dichtheid voor ondersteuning en individuele spoelen die u helpen bewegen en voor meer luchtstroom zorgen. De 5 beste matrassen van 2022 De feedback van onze respondenten en testers was dat het absoluut de prijs waard was, en sommigen zeiden zelfs dat het van nek- en rugpijn afkwam. De meest gehoorde klacht was dat de rand minder steun bood bij het in en uit bed stappen. Toch beschreef iemand het als volgt: “Het voelt aan als slapen op een echte, pluche hotelmatras, maar dan voor een fractie van de prijs”.

Proftip: Deze matras is de beste keus voor een beperkt budget, vooral voor starters die voor het eerst naar hun eigen huis verhuizen.

Simplr One Matras

 • Geschikt voor buik- en zijslapers
 • Elastisch en druk verlagend Memory foam dat zich vormt naar jouw lichaamscontouren
 • Stabiele basis van duurzaam en stevig Comfort foam
 • Zijdezachte, afritsbare tijk en uit te wassen op 40 graden voor extra hygiëne

  Nog vragen neem contact met ons op info@las-lunas.nl

beste matras test aankoop, beste matrassen kieskeurig, beste matras 2022, beste matras zijslaper, beste matras consumentenbond.    

 

 
 

 

Faq

Wat is het beste matras voor een Zijslaper?

Matrassen met traagschuim worden algemeen beschouwd als de eerste keuze voor zijslapers omdat ze een wiegend, lichaamshuggend gevoel creëren dat ook alle druk op uw lichaam verlicht tijdens het zijslapen. U vindt ze meestal in soft-medium en medium-firm, die beide geschikt zijn voor zijslapers.

Hoe lang gaat een matras mee?

Onder normale omstandigheden moeten matrassen om de 6 tot 8 jaar worden vervangen. Dit is natuurlijk een algemene richtlijn en geen pasklare oplossing. Er zijn verschillende factoren die bepalen wanneer u uw matras moet vervangen.
Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *