Een nieuw matras kiezen?

nieuw matras kiezen

Nieuw matras kiezen wat zijn de belangrijkste factoren.

1. Hoe oud is je matras?

De leeftijd van uw matras speelt een grote rol bij de keuze van een nieuw matras kiezen. Als algemene vuistregel geldt dat als uw matras ouder is dan 8 jaar, het waarschijnlijk geen slecht idee is om een nieuwe matras te overwegen. Deze regel geldt echter niet voor alle matrassen. Er zijn zeker enkele die langer dan 8 jaar kunnen meegaan en nog steeds dezelfde kwaliteitsprestaties leveren. De beste manier om een oordeel te vellen valt terug op uw slaappatroon.

Als u rusteloos bent, wakker wordt met pijn, niet de hele nacht door slaapt, of zich gewoon niet goed uitgerust voelt, kan het tijd zijn om te overwegen om een nieuw matras kiezen.

Gemiddelde levensduur van een matras

Latex matrassen gaan ongeveer 12 jaar mee!
Memory Foam matrassen gaan ongeveer 10 jaar mee!
Hybride Koudschuim Matrassen gaan 10 jaar mee!
Pocketvering matrassen gaan ongeveer 8 jaar mee!
Topper heeft ongeveer een levensduur van 6 a 7 jaar

2. Wat voor soort matras heb ik nodig?

Het type matras dat elke persoon nodig heeft, is afhankelijk van zijn of haar persoonlijke voorkeur. Met zoveel variaties van matrastypes kan dit vaak de moeilijkste keuze zijn. Geen zorgen, hieronder heb ik de meest voorkomende matrastypes uitgesplitst om uw onderzoek en selectie wat makkelijker te maken.

Memory Foam matrassen

Net zoals het klinkt, bestaan deze matrassen alleen uit traagschuim. Traagschuimmatrassen staan bekend om hun grote steun, drukontlasting en lichaamscontouren. Historisch gezien heeft traagschuim een slechte reputatie als “het warm krijgen”. Echter, veel nieuwere, meer geavanceerde traagschuimen zijn ontworpen met superieure verkoelende eigenschappen, waardoor een veel koelere matras ontstaat dan de traditionele traagschuimmatrassen.

Het beste voor: Slapers die een goede zachtheid, lichaamsvorming, contour, drukverlichting en ondersteuning willen. Er is een breed spectrum aan schuimen die geclassificeerd zijn als “geheugenschuim” en niet alle geheugenschuimen zijn gelijk. Een goede optie voor slapers die een meer uitgesproken knuffel willen dan veel hybride of latex matrassen bieden.
Voorbeeld: E-mattress Memory Foam een volledig uniek en innovatief matras.

nieuw matras
Nieuw matras kiezen

Latex matrassen

Deze matrassen zijn uitsluitend gemaakt van latexschuim en staan bekend om hun koelende eigenschappen en comfort. Latex staat bekend om zijn grote reactievermogen, comfort, stuiteren en koeling.

Het beste voor: Slapers die een grote bounce, koeling en reactievermogen willen. Bovendien, goed voor slapers die schuim willen, maar weg willen blijven van de uitgesproken knuffel en contour die vaak met traagschuimmatrassen wordt geleverd.
Voorbeeld: AEROMAX Aventi matras.

nieuw matras
Nieuw matras kiezen

Pocketvering matrassen

Een van de meest populaire en meest gebruikte matrastypes. Pocketvering matrassen (ook wel innerspring-matrassen genoemd) hebben een of meer lagen veerverbindingen (meestal van staal) die de steun en het comfort bieden. Naarmate de technologie vordert, veranderen het aantal, de soorten en de lagen van de spoelen. Een groter aantal spoelen betekent doorgaans een beter comfort en een betere ondersteuning.

Het beste voor: Slapers die een meer traditioneel spoel/veergevoel willen, een grote stuit, koeling en een sterke randondersteuning.
Voorbeeld: Gazella Pocketvering Matras

nieuw matras kiezen
nieuw matras kiezen

Top matrassen

Vallen in een reeks van categorieën (spoel, latex, geheugen, hybride, enz.), top matrassen hebben een laag van zacht materiaal ofwel gevuld of genaaid in de overtrek. Dit zorgt voor extra comfort en een extra kussen voor de slaper.

Het beste voor: Slapers die de voorkeur geven aan een zachter en meer kussencomfort. Als u van een wolkachtige soort ondersteuning en comfort houdt, bieden de meeste toppers het beste slaapoppervlak voor u.
Voorbeeld: Allvar Topper

topper
Nieuw matras kiezen

Hybride matrassen

Deze matrassen zijn opgebouwd uit een combinatie van schuim- en spiraalvormige lagen en zijn meestal ontworpen om bepaalde voordelen te maximaliseren en tegelijkertijd bepaalde nadelen te minimaliseren. Bijvoorbeeld, een latex + traagschuim hybride is in staat om grote stuitering, koeling en reactievermogen te leveren via de latex, maar biedt ook grote drukontlasting en ondersteuning van het traagschuim.

Het beste voor: Slapers die het beste van alle werelden willen. Geweldige bounce, ondersteuning, comfort en koeling. Een goede allround optie die een zeer goede keuze is voor de meerderheid van de slapers.
Voorbeeld: Gazelle matrassen Nieuw matras kiezen

nieuw matras kiezen
Nieuw matras kiezen

Verstelbare matrassen

Zoals de naam al aangeeft, bieden deze bedden de mogelijkheid om de slaappositie van de matras te veranderen, meestal door de voeten op te tillen en de rug te laten hellen. Sommige van deze bedden hebben zelfs de mogelijkheid om de slaper te laten vibreren, verwarmen en/of masseren.

Het beste voor: Slapers die specifieke behoeften hebben waardoor ze kunnen profiteren van een verstelbare basis. Deze behoeften komen meestal van bepaalde medische aandoeningen, oudere slapers, snurkers, chronische lage rugpijn, onder andere scenario’s.
Voorbeeld: Lineair verstelbare basis, merk op dat dit slechts een voorbeeld is van een verstelbare basis, u zult ook een matras moeten aanschaffen die verstelbaar is. De meeste schuimrubberen matrassen zijn compatibel met een verstelbare basis. Nieuw matras kiezen

hybride
Nieuw matras kiezen

3. Wat is uw budget? nieuw matras kiezen

Het budget varieert van persoon tot persoon. Nog maar een paar jaar geleden was de enige echte optie om naar de winkel te gaan, wat bijna altijd betekende dat je te veel moest betalen voor een matras van middelmatige kwaliteit. De online matrassenindustrie helpt daar verandering in te brengen. Met zoveel bedrijven die uitzonderlijke matrassen bouwen tegen eerlijke en redelijke prijzen, zijn consumenten in staat om een bescheiden budget in te stellen en een geweldig bed te krijgen. En wat heerlijk is ja kan ruim 90 dagen proefslapen. Niet goed stuurt u het gewoon terug.

In deze industrie betekent meer geld niet altijd een betere matras. De prijzen van matrassen in winkels zijn dramatisch gestegen, vaak met opwaarderingen die variëren van 50 tot 350 euro.

Stappen voor het kiezen van uw matrasbudget
Prijs is niet gelijk aan kwaliteit – Vergeet niet dat de prijs van de matras niet altijd de kwaliteit aangeeft, vooral als u in de winkel koopt. Nieuw matras kiezen

Nieuw matras kiezen wat is een goede start budget.


Een startbudget van ongeveer 1000 euro. Dit prijspunt plaatst u in het luxe van de online matrassenmarkt en geeft u een ruim aantal opties.


Heeft u een budget van 1500 of meer dan kunt voor de top van de matrassen gaan. Dit zal u toelaten om meer keuzes te maken, vooral voor het hogere segment van de markt.


Ga niet voor de aller goedkoopste – Geef niet minder dan 300 euro uit. De prijs is geen perfecte indicator voor de kwaliteit, maar als u niet ten minste 300 uitgeeft, krijgt u waarschijnlijk een lagere kwaliteit, een lagere duurzaamheid van uw matras. Deze matrassen kunt u ook niet 90 dagen uit proberen.


Betaal voor kwaliteit – Onthoud dat deze matras 8-10 jaar kan en moet meegaan. Een 10 jaar 1000 euro matras werkt uit tot 0.25 cent / dag. Bespaar niet op uw matras! Uw gezondheid en slaap zijn veel meer waard dan een kwart per dag. Nieuw matras kiezen

Wat voor stevigheid heb je nodig?

Stevigheid is hoe hard of zacht een matras aanvoelt. De meest voorkomende vraag die ik van mijn lezers krijg is “hoe stevig is dit matras?”. Dit is ook een van de moeilijkst te beantwoorden vragen. Het gevoel en de stevigheid van een matras hangt af van uw definitie van zacht, medium en stevig. Het is zeer subjectief. Daarnaast spelen uw lichaamstype, gewicht, grootte en andere factoren mee in het gevoel.

Vaak verwarren consumenten ondersteuning met stevigheid. Een matras die goede ondersteuning biedt, betekent gewoon dat het uw ruggengraat in de juiste richting houdt zonder drukpunten te creëren. Als een matras niet voldoende ondersteuning biedt, wordt u hoogstwaarschijnlijk pijnlijk of pijnlijk wakker. De stevigheid heeft meer te maken met hoe comfortabel een matras in het begin aanvoelt. Of het nu hard of zacht is, de optimale stevigheid gaat hand in hand met comfort. Nieuw matras kiezen

Online een nieuw matras kiezen!

Verschillende online matrassenbedrijven hebben matrassen ontwikkeld met een universeel comfort. Hoewel deze matrassen slechts één stevigheid bieden, werkt de structuur van het schuim en de gelaagde vormgeving om comfort te bieden voor verschillende soorten slapers (zwaar, licht, lang, kort, zij-, rug- en buikslapers, enz.). Las-lunas nederland heeft de beste keuzes voor u gemaakt. Beste schuimconstructie en materialen zorgen voor een comfortniveau dat zich aanpast aan elke slaper. Dit is zeer gunstig voor partners die de voorkeur geven aan verschillende niveaus van stevigheid.

Voor een lichtere slaper werkt de toplaag van polyschuim samen met de kern van traagschuim om ondersteuning en comfort te bieden. Omdat lichtere dwarsliggers minder druk op de matras uitoefenen, komt een groot deel van het comfort en het gevoel uit de comfortlaag. De kern van traagschuim zorgt echter nog steeds voor ondersteuning en ontlasting. Bij een zwaardere dwarsligger werkt het comfortschuim veel meer met het traagschuim en ondersteuningsschuim om een goede diepe compressie en overgangssteun te bieden.

Zijslaapstanden werken op dezelfde manier, waardoor de matras een superieure diepe compressieondersteuning biedt voor de zwaardere delen van het lichaam. Rug- en buikslapers zouden een gelijkmatigere gewichtsverdeling en een evenwichtigere interactie van het schuim zien.

5. In welke positie slaap je?

Zij, rug, maag, of een beetje van elk. Iedereen slaapt op zijn eigen, unieke manier. Het grote probleem… de meeste mensen zijn niet op zoek naar een matras die hun slaapstijl ondersteunt. Elke slaaphouding heeft zijn eigen specifieke behoeften en ideale stevigheid. Nieuw matras kiezen

Zij slaper


Slapers die op hun zij liggen, blijven niet altijd in dezelfde positie. Ze draaien vaak van beide benen recht, naar één recht en één gebogen, naar beide gebogen. Bij deze constante verandering hebben zijliggers een matras nodig met een zachte tot middelmatige stevigheid, meestal iets in het 3-6 bereik van 10 (waar 10 het meest stevig is). Een zachte matras met veel steun zal de drukpunten in de nek en de rug ontlasten.

De stevigheid en het gevoel zijn ongelooflijk belangrijk voor zijslapers, omdat ze een matras nodig hebben dat zacht genoeg is om zich naar de rondingen van hun lichaam te richten. Een matras dat te stevig is, zal niet de vorm van de zijslaper aannemen, wat resulteert in een gebrek aan ondersteuning dat meestal leidt tot drukpunten die leiden tot lage rugpijn, nek- en/of schouderpijn. Nieuw matras kiezen

Rug slapers

De stevigheid en de ondersteuning zijn beide van cruciaal belang voor rugslapers. Een te zachte matras zorgt voor drukpunten op de dwarsligger, waardoor deze niet de juiste hoeveelheid druk op de rug kan uitoefenen. Bovendien zal, als het bed de slaper niet ondersteunt, zijn ruggengraatuitlijning uitvallen, wat kan leiden tot langdurige rugklachten. De ideale matrasvastheid is er een die voldoende zachtheid biedt om drukpunten te elimineren, maar toch een grote steun heeft. Meestal is een hardheidsgraad in het 4-7 bereik (waar 10 het meest stevig is) aangewezen. Nieuw matras kiezen

Buik slapers

Buikslapers nummer een prioriteit bij het zoeken naar een nieuw matras moet worden ondersteund. De romp zal de meeste druk uitoefenen op het matras voor buikslapers. Daarom hebben ze een matras nodig dat het hele lichaam op gelijke wijze ondersteunt. Als het middengedeelte in het midden van het matras zakt (matras is te zacht) zal de slaper een kromming van de wervelkolom zien, met als gevolg lage rugpijn en andere problemen.

Buikslapers moeten zo vlak mogelijk zijn ten opzichte van het oppervlak van het matras. Zelfs iets simpels als een groot kussen kan de ruggengraat uitlijnen, wat pijn en ongemak veroorzaakt. Normaal gesproken hebben buikslapers een matras nodig in het 5-7 bereik (waar 10 het meest stevig is) met enkele uitschieters die een beetje hard of zachter aanvoelen (een 4 of 8, respectievelijk). Nieuw matras kiezen

6. Hoeveel weeg je? nieuw matras kiezen!

Het gewicht lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het kan cruciaal zijn bij de keuze van een matras. Het zinken, zachtheid, voelen, koelen en ondersteunen van elke matras wordt sterk beïnvloed door hoeveel u weegt.

Afhankelijk van uw gewicht en lichaamstype heeft u wellicht een specifiek type matras of stevigheid nodig om het ideale gevoel en de ideale ondersteuning te creëren die uw lichaam nodig heeft. Er bestaat geen perfecte formule of “beste” matras voor iedereen. Ik heb de volgende richtlijnen gegeven om u te helpen uw gewicht en voorkeuren af te stemmen op het ideale matras: Nieuw matras kiezen

Minder dan 75 kg

U bent een lichtere slaper (75 kg of minder) en wilt een gemiddeld gevoel (5-7) – lichtere slapers zakken niet zo diep in de matras, dit kan ervoor zorgen dat matrassen met dichtere bovenlagen niet zo comfortabel zijn. Universele comfortmatrassen zijn voor deze slapers zeer geschikt. Als je lichter bent raad ik aan om een matras te kiezen die 0,5-1 stevigheidspunten lager ligt dan wat ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt omdat de meeste matrassen met een gemiddelde hardheidsgraad worden beoordeeld op basis van een gemiddelde slaper (90 kg).

Je bent een gemiddelde slaper (75-100 kg) en wilt een medium gevoel (5-7) – je bent in de markt sweet spot. De meeste matrassen zijn ontworpen voor gemiddelde slapers. Alles in het universele comfortgamma of elke matras die wordt gekenmerkt als medium, medium stevig, luxe stevig of 5-7 van de 10 is zeer waarschijnlijk een goede pasvorm. Nieuw matras kiezen

Meer dan 90 kg

U bent een zwaardere slaper (100 kg of meer) en wilt een medium gevoel (5-7) – zwaardere slapers leggen meer druk op de matras, dus daar moeten we ons op instellen. Zoek naar matrassen die een comfortlaag van minstens 4″ hebben. Dit zorgt voor een consistente ondersteuning en comfort voor uw maat.

Als u extreme koelbehoeften heeft en/of een matras met uitzonderlijke randondersteuning nodig heeft, moet u waarschijnlijk rekening houden met luxueuze binnenvering/matrassen op rol. Als deze behoeften niet zo belangrijk voor u zijn, dan kunt u zich meer richten op de schuimzijde waar u betere contouren krijgt in lichaamsvorming. Nieuw matras kiezen

Slapers die van zachtmatrassen houden.

U bent een lichtere slaper (75 kg of minder) en wilt een zacht gevoel (3-4) – als lichtere slaper heeft u het voordeel dat u niet zo diep in schuimrubberen matrassen wegzakt. Hierdoor kunt u de wolk als comfort krijgen waar u naar op zoek bent, maar zonder overmatig geknuffeld te worden of zoveel mogelijk warmte vast te houden. Matrassen die gekenmerkt worden als zacht, pluche, pluche zacht, of in de 3-4 van de 10 reeksen zijn goede opties.

U bent een gemiddelde slaper (75-100 kg) en wilt een zacht gevoel (3-4) – uw behoeften zijn vergelijkbaar met lichtere slapers in dit gebied. Als u dichter bij 75 kg bent, kunt u dezelfde regels volgen als bij lichtere slapers. Als u dichter bij 100 kg komt, wilt u rekening houden met de verhoogde verzakking van de matras.

Zachtere matrassen hebben al een verhoogd niveau van zachtheid en zinken. Voor zijslapers kan dit ideaal zijn, maar voor veel rugslapers en bijna alle buikslapers zal dit voor u een negatieve situatie opleveren voor de ondersteuning van het matras. Nieuw matras kiezen

Meer dan 100 kg

U bent een zware slaper (100 kg of meer) en wilt een zacht gevoel (3-4) – dit is een van de moeilijkst te vinden matrascombinaties. Zwaardere slapers zinken al dieper in het matras en zachte matrassen versterken dit nog verder. Een matras dat als zacht wordt aangeduid, zal voor zware slapers een dramatische verzakking veroorzaken.

Het is ongelooflijk belangrijk om een matras te vinden dat nog steeds een grote diepe compressieondersteuning biedt. Dit betekent een minimum van 4″ aan comfortschuim, dat meestal alleen in matrassen van 12″ of dikker te vinden is. Als u niet van de schuimmatras opties houdt kunt u een kussen-top rol matras zien dat een geweldige pasvorm voor dit gebied kan zijn. Ze zullen zorgen voor een grote diepe compressie ondersteuning, maar kan nog steeds het zachte gevoel dat u zoekt. Nieuw matras kiezen

Gemiddelde slaper!

U bent een lichtere (60 kg of minder) of gemiddelde (75-100 kg) slaper en wilt een steviger matras (8-9) – steviger matrassen zijn iets gemakkelijker te diagnosticeren, meestal omdat er een kleinere mate van variatie in hun gevoel is…d.w.z. u heeft niet zo veel te maken met balanceren, koelen, contouren, enz. Een steviger matras drijft de dwarsliggers op het oppervlak van de matras, in tegenstelling tot het omhelzen van de dwarsliggers (zoals bij veel schuimrubberen matrassen het geval is). Voor lichtere en gemiddelde slapers die een stevig gevoel willen hebben zult u op zoek moeten gaan naar matrassen die gekenmerkt worden als stevig of in de 8-9 van de 10 range. Nieuw matras kiezen

Zachtematras voor zwaardere personen

U bent een zwaardere slaper (100 kg of meer) en wilt een steviger gevoel (8-9) – omdat u iets zwaarder bent zult u uw doelgerichte stevigheid willen aanpassen. Als u op zoek bent naar iets dat een 8 op 10 is, betekent dit dat u kijkt naar matrassen die in het 8,5-9 bereik liggen. Voeg 0.5-1 punten toe. Dat gezegd hebbende, zou ik adviseren om voorzichtig te zijn met het ooit boven een 9 op de hardheidsschaal te gaan. Nieuw matras kiezen

Het kiezen van een matras – samenvatting

Het uitzoeken van een nieuwe matras kan een ontmoedigende taak zijn. Met deze korte samenvatting heb ik de belangrijkste onderwerpen genoteerd die je moet weten bij het kiezen van een matras.

Matras vervangen!

Is het tijd om uw matras te vervangen? – Is uw matras ouder dan 8 jaar? Een algemene vuistregel is om uw matras om de 8 jaar te vervangen. Als u echter niet goed slaapt, kunt u die benchmark van 8 jaar uit het raam gooien. Uw slaapgewoonten moeten de grootste factor zijn om te bepalen of u uw matras moet vervangen. Slaapt u slecht? Het is tijd voor een verandering. Tips voor waneer moet ik mijn matras vervangen!

Welke matras moet ik kiezen

Welk type matras is het beste voor u? – Bij de keuze van een matras komt de grootste keuze neer op ofwel schuim of wel pocketvering. Schuim biedt een geweldige zachtheid, contouren en een uniek gevoel. Pocketveringmatras is een meer traditioneel gevoel met een geweldige bounce. Voor de meeste slapers raad ik schuim aan.

Welk budget!

Wat is uw budget? – Kies een budget dat voor u werkt. Idealiter heb je 800-1000 euro te besteden. Dit biedt u de meeste opties en zet u in het luxe einde van de online markt. Nieuw matras kiezen

Stevigheidsgraad matras!

Welke stevigheidsgraad is geschikt voor u? – de meeste slapers geven de voorkeur aan een stevigheid in de 5-7 van de 10 range. Dit is geschikt voor alle slaapposities en de meeste gewichts- en lichaamstypes. Als u met 4 of minder gaat, bent u waarschijnlijk een zijslaper. Als u boven een 7 gaat bent u waarschijnlijk een buik of rug (iets veel meer dan een 7 is niet geweldig voor de meeste zijslapers). tips voor een te zacht matras!


In welke posities slaapt u? – Kies een matras met een stevigheid die past bij uw behoeften. Zijslapers gaan met 3-6 van de 10. Rugliggers gaan met 4-7 van de 10. Maag gaan met 5-7 van 10. Er zitten natuurlijk wel uitschieters in elk van deze matrassen, maar deze worden gebruikt als algemene richtlijnen om aan de slag te gaan. Nieuw matras kiezen


Hoeveel weegt u en wat is uw lichaamstype? – De ondersteuning van een matras is direct gerelateerd aan uw lichaamsgewicht. Hoe zwaarder u bent, hoe meer het ondersteuningsschuim moet werken om optimaal comfort te bieden. Het gewicht heeft invloed op de hoeveelheid steun die u van uw matras krijgt op basis van het totale gewicht en de drukpunten.

Koudschuim Matras

Matras Prestige Latex

359,00 
Aanbieding!

M Line Matrassen

Slow Motion 7 Matras

Oorspronkelijke prijs was: 1.999,00 €.Huidige prijs is: 1.499,25 €.

M Line Matrassen

Slow Motion 6 Matras

1.699,00 

M Line Matrassen

Cool Motion 4 Matras

1.299,00 
Aanbieding!

M Line Matrassen

Slow Motion 8 Matras

Oorspronkelijke prijs was: 1.999,00 €.Huidige prijs is: 1.499,25 €.

M Line Matrassen

Slow Motion 3 Matras

1.299,00 
Aanbieding!

M Line Matrassen

Cool Motion 8 Matras

Oorspronkelijke prijs was: 1.999,00 €.Huidige prijs is: 1.499,25 €.

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed