Is uw matras te zacht? Dit is wat u kunt doen.

Is uw matras te zacht

Is uw matras te zacht? Dit is wat u kunt doen.

De uitdrukking “zacht matras” klinkt zo aantrekkelijk. Gedachten aan wegzakken in een lekker pluche matras of het cliché van slapen op een wolk. Wie zou dat nu niet willen? Het blijkt dat er zoiets bestaat als een matras dat te zacht is. Hoe comfortabel ze ook klinken, een zacht matras kan ervoor zorgen dat u met veel pijn wakker wordt. Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw matras niet te zacht is. Bovendien moet u nagaan welke hardheidsgraad geschikt is voor u en uw slaaphouding.

Is uw matras te zacht dit zijn meest voorkomende problemen

DE BANAANPOSITIE

De “banaanpositie” is identiek aan die van een hangmat. Als uw matras in deze positie ligt, wordt de S-curve van uw ruggengraat niet ondersteund. Het is alsof uw matras te zacht is geworden en misschien niet de steun kan bieden die iemand nodig heeft om gedurende langere tijd comfortabel te rusten.

GEBREK AAN STEVIGHEID

Als er een deuk in de matras zit of als u pijn in uw rug voelt als u wakker wordt, is uw matras niet stevig genoeg.

UITGEPUT WAKKER WORDEN

Als uw matras te zacht wordt, kunt u moeite hebben om de kwaliteitsslaap te krijgen die nodig is om alert en productief te blijven. Het resultaat is dat u de hele dag uitgeput en moe wakker wordt.

U HEEFT MOEITE OM UIT BED TE KOMEN

Is het fysiek moeilijk om in of uit bed te komen? Als het zelfs een uitdaging is om jezelf op te trekken en uit bed te komen, kan je matras te zacht zijn. Ga na of u de volgende keer het gevoel hebt dat u “vastzit” als u in bed ligt.

 

 

slaapfouten
Is uw matras te zacht

Wat u kunt doen als uw matras te zacht is

Is uw matras te zacht draai het om!

Als een matras tweezijdig is, kunt u het matras omdraaien naar de andere kant. De ongebruikte kant kan veel steviger zijn dan de kant die te zacht is geworden.

KOOP EEN MATRASBESCHERMER

Met een matrasbeschermer of topmatras kunt u genieten van extra ondersteuning terwijl u rust. Zo kunt u misschien veel slaap krijgen zonder dat u uw matras hoeft te vervangen.

MULTIPLEX PLATEN GEBRUIKEN

Het plaatsen van multiplex platen tussen de matras en de boxspring zorgt voor extra ondersteuning terwijl u slaapt. Hierdoor kan het effect van een te zachte matras worden geminimaliseerd.

VOEG EEN MIDDENSTEUN TOE

Een middensteunbalk rekt de breedte van een bed uit en biedt zijdelingse steun. Het kan extra ondersteuning bieden aan een persoon die een bed met een stalen bedframe gebruikt.

LEG DE MATRAS OP DE GROND

Als u de boxspring helemaal weglaat, kunt u de problemen van een te zachte matras overwinnen. De matras op de grond leggen is een eenvoudig en kosteneffectief alternatief voor het kopen van een nieuwe matras of boxspring. Het kan ook extra stevigheid en ondersteuning bieden. Maar dit is niet de beste oplossing! je wil toch niet op de grond slapen.

HOUD UW KAMER KOELER

Dit geldt vooral als u een schuimmatras heeft. Traagschuim werkt door zich aan te passen aan uw lichaamswarmte en het zachter te maken. Dus hoe warmer uw kamer, hoe zachter uw matras. Probeer uw thermostaat lager te zetten om te zien of uw matras daardoor steviger blijft. In de zomer goed luchten in de avond zodat je kamer fris blijft en het schuimmatras niet te zacht word.

Is uw matras te zacht toe aan een nieuwe Matras!

De beste manier om uw problemen met zachte matrassen op te lossen, is natuurlijk een nieuwe matras te kopen. Bij las-lunas hebben we een grote variëteit, met alle verschillende hardheidsgraden. Als uw matras te zacht is geworden en meer dan acht jaar oud is, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging.

Denk aan uw slaaphouding

De hardheidsgraad van uw matras moet afhangen van uw favoriete slaaphouding. Over het algemeen zijn zachte matrassen het beste voor zijslapers. Maar zelfs dan moet de matras medium-zacht zijn. Rugslapers zullen op matrassen met een gemiddelde hardheid willen slapen en buikslapers moeten investeren in matrassen die stevig zijn. Slapen op een matras met de verkeerde hardheid kan leiden tot schouder-, rug-, heup- en wervelkolomproblemen.

Is uw matras te zacht geschreven door Helma Leeuwmans

 

 

Is uw matras te zacht
Is uw matras te zacht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *