Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen?

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen?

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen? Dat is een vraag die we vaak krijgen. Laten we zeggen dat u 365 dagen achtereen 8 uur per nacht in uw bed slaapt. Aan het eind van het jaar heeft u bijna 3.000 uur op uw matras gelegen. Als je bedenkt hoeveel tijd je op je matras doorbrengt (plus luieren), is het niet verwonderlijk dat je matras uiteindelijk verslijt. De moeilijkere vraag is – hoe lang duurt het voordat een matras echt aan vervanging toe is?

Het antwoord is “dat hangt ervan af”. Factoren zoals matraskwaliteit, de hoeveelheid die je slaapt, slaapstijl en slapen met een partner spelen allemaal een rol. Meestal raadt men aan uw matras om de acht jaar te vervangen. Het is echter nuttig om ook deze andere feiten in overweging te nemen.

U kent uw matras immers als geen ander en weet voor welk slaapcomfort het zorgt. Maar u gebruikt uw matras ook elke nacht en bent gewend geraakt aan zijn gebreken en defecten. Veel mensen slapen op versleten matrassen die hun nachtrust eigenlijk schaden, gewoon omdat het vertrouwd aanvoelt.

Hoe vaak moet u een nieuw matras kopen? Kijk eens naar deze factoren.

 

 

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Dit is heel leuk maar je matras is daar natuurlijk niet voor gemaakt.

DIPS EN DEPRESSIES

Uw matras hoort een vlak slaapoppervlak te bieden met een gelijkmatige hoeveelheid ondersteuning. Als er duidelijke delen zijn waar de matras doorhangt, betekent dit dat uw matras niet langer voldoende ondersteuning biedt. Delen zoals rond drukpunten in uw schouders en heupen zijn vaak gebieden waar doorbuiging optreedt. In het beste geval maakt dit uw matras minder comfortabel, in het slechtste geval heeft u er ‘s morgens pijn van. Hoe dan ook, doorgezakte matrassen moeten worden vervangen.

EEN PERMANENTE OMLIJNING

Als u een traagschuimmatras hebt, weet u hoe de afdruk van uw lichaam in het schuim blijft zitten. Het duurt meestal een seconde of twee nadat u uit bed stapt, daarna veert het terug naar vlak. Naarmate de jaren verstrijken, duurt het langer voordat het schuim weer is opgevuld. Uiteindelijk blijft u achter met een permanente omtrek van uw lichaam in bed. Dit is een duidelijke indicatie dat het traagschuim versleten is en niet meer voldoende ondersteuning kan bieden. Het is dus tijd voor vervanging.

SPINAALPIJN

Het maakt niet uit hoe oud uw matras is, als hij uw rug niet voldoende ondersteunt, is het niet de moeite waard om hem te houden. Als u op uw rug of buik slaapt, moet uw wervelkolom van nature een S-vorm vormen. Als uw ruggengraat is afgeplat of de S langgerekt is, doen matrassen u geen plezier. Zijslapers zouden een rechte ruggengraat moeten hebben, maar een versleten matras kan een oncomfortabele buiging en verbuiging veroorzaken. Pijn in de wervelkolom begint als een ochtendlijke ergernis, maar kan snel uitgroeien tot een chronische aandoening. Daarom is het de moeite waard om zo snel mogelijk een nieuwe matras te kopen.

BOBBELS EN HOBBELS

Na jarenlang gebruik zal de vulling in uw matras gaan schuiven, ongeacht het soort matras dat u hebt. Er kunnen knobbels ontstaan, wat betekent dat de vulling die voor ondersteuning moet zorgen, naar andere delen van de matras is verplaatst. Bovendien is het vervelend om op een oneffen slaapoppervlak te moeten slapen. Als u in een nieuwe matras investeert, krijgt u een optimale omgeving om de slaap te krijgen die u nodig hebt.

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Dit is niet erg comfortabel.

ALLERGIE Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen.

Tot nu toe hebben we ons vooral geconcentreerd op hoe matrassen hun vulling en ondersteuning verliezen, maar dat is niet het enige gevolg van ouderdom. Bij de vraag hoe vaak je een nieuwe matras moet kopen, spelen allergieën ook een rol. Allergenen zoals schimmel, meeldauw en huisstofmijt verzamelen zich ook in de matras. Tenzij je de matras en de lakens zorgvuldig schoonmaakt, kunnen deze allergenen ademhalingsproblemen of andere allergische opflakkeringen veroorzaken. Je bed is bedoeld om je te helpen ontspannen, niet om je ziek te maken. Dus als je onverwacht last krijgt van je allergieën, overweeg dan een nieuw matras.

RUSTELOZE NACHTEN Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Als u moeite hebt om in slaap te komen en in slaap te blijven, is uw matras het eerste wat u moet onderzoeken. Veel factoren hebben invloed op uw slaap, van uw kussens tot de temperatuur van de kamer. Maar geen enkele factor is belangrijker dan de matras die onder u ligt. Zelfs als u geen specifiek probleem kunt identificeren, kan slecht slapen erop wijzen dat er iets mis is met uw huidige matras. Ga voor uw gezondheid en welzijn op zoek naar een matras die u stimuleert om diep te slapen.

VEROUDERDE OMSTANDIGHEDEN Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

U kunt ook uit een matras groeien. Misschien verhuist u naar een grotere slaapkamer, gaat u het bed delen met een partner of wordt u zwanger. Uw nachtrust is te belangrijk om te blijven zitten met een bed dat niet meer past bij uw slaapgewoonten. Hoe sneller u een upgrade maakt, hoe sneller u kunt slapen zoals u wilt.

LEEFTIJD Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Het meest duidelijke antwoord op de vraag “hoe vaak moet je een nieuwe matras kopen?” is meestal om de 8 jaar. De beste tijd om een matras te vervangen is voordat het absoluut noodzakelijk is. Als uw matras 7-10 jaar oud is, kan hij nog steeds perfect functioneren, maar de statistieken suggereren dat hij zijn einde nadert.

Wacht niet tot u ‘s nachts begint te woelen of wakker wordt met pijntjes en kwaaltjes. Veel nieuwe matrassen bieden functies en voorzieningen die de laatste keer dat u matrassen ging kopen nog niet beschikbaar waren. Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Dit matras is duidelijk aan vervanging toe!

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Als de tekenen erop wijzen dat het tijd is voor u om uw matras te vervangen, vertrouw dan op las-lunas om het proces gemakkelijk te maken. Wij hebben een enorme en diverse matrasseninventaris. Plus slaapexperts online die graag al uw vragen beantwoorden, vooral over “hoe vaak moet je een nieuwe matras kopen?”. Ontdek wat we te bieden hebben op onze uitgebreide website.

Hier onder een top 5 van onze matrassen!

Let op de getoonde prijzen zijn advies vanaf fabriek, Vaak zijn deze in de aanbieding zoals koop 2 betaal 1 matras. 

Nr1 Tijd voor een Simplr Two Matras Is jouw huidige matras oud, inmiddels versleten? Of word je niet meer uitgerust wakker? Dan ben je toe aan een nieuw matras. Snel een nieuw en drukverlagend slaapcomfort vind je in het Simplr Two Matras.

 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Elastisch en druk verlagend Memory foam dat zich vormt naar jouw lichaamscontouren
 • Extra laag van soepel Comfort foam voor een aangenamer comfort
 • Stabiele basis van duurzaam en stevig Comfort foam
 • Zijdezachte, afritsbare tijk en uit te wassen op 40 graden voor extra hygiëne
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Simplr Two Matras Al vanaf 169,00 euro bekijk alle info!

 

Nr2 Droom Matras Koudschuim 22cm dikte heeft een bovenlaag van koudschuim. Het koudschuim zorgt ervoor dat de drukpunten van het lichaam worden verdeeld. In combinatie met de pocketvering, zorgt dit voor optimale comfort

 • Comfortabel: Door het 7 Zone systeem met pocketveren zal je optimale ondersteuning voor het lichaam krijgen, waardoor je een goede en ontspannen nachtrust zal hebben.
 • Kwaliteit: De beste materialen en een verfijnd productieproces zorgen ervoor dat je weer jaren vooruit kunt.
 • Duurzaam: Wij vinden een goede leefomgeving en een gezond milieu belangrijk. Niet alleen voor ons, maar ook voor de volgende generatie. Onze pocketvering matrassen zijn daarom 100% recyclebaar.
 • Anti allergisch en antibacterieel: Voorkomt allergische reacties bij allergieën.
 • Afritsbare hoes: Deze kunnen op 60 graden gewassen worden.
 • Laagste Prijsgarantie: Dit matras van deze kwaliteit zal je absoluut nergens goedkoper tegenkomen en daarom garanderen wij de laagste prijs.
 • Geschikt voor alle bedden en boxsprings

 

 

Nr3 Ontdek het comfortabele ligcomfort van het AEROMAX Savior matras. Dit matras bestaat uit soepele en vochtregulerende natuurlatex afdeklagen, een luxe Climate Control tijk en maar liefst 1.750 pocketveren.

 • Flexibel, zacht, rekbaar, veerkrachtig natuurlatex
 • Van nature antiallergisch, antibacterieel
 • Weert schimmel en huisstofmijt
 • Vormt zich prettig naar je lichaam
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

AEROMAX Savior matras vanaf 640,00 euro bekijk alle info

 

Nr4 De Rhythm collectie bestaat uit dé nieuwe generatie drukverlagende matrassen. Rhythm matrassen bieden je gelijkmatige ondersteuning en drukverlaging op de plekken waar jóuw lichaam het nodig heeft. Daarnaast zijn de matrassen uniek in comfort en temperatuurregulatie. Op een Rhythm matras word jij iedere ochtend fit en volledig opgeladen wakker.

 • Unieke, ventilerende side-to-side pocketveringkern die jou voorziet in comfort en ondersteuning over de gehele oppervlakte van het matras
 • Latex met jute zorgt voor gelijkmatige drukverdeling en uitstekende stabiliteit
 • Ondersteunende en drukverlagende comfortlaag die niet warm of klam aanvoelt
 • Toevoeging van grafietdeeltjes in de comfortlaag die lichaamswarmte goed afvoeren
 • Elastische, afritsbare tijk en uit te wassen op max. 40 graden voor extra hygiëne
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Rhythm matras vanaf 800,00 euro bekijk alle info

 

Nr5 Matras Tempur Original Supreme Dit matras is het eerste matras waarmee Tempur op de markt kwam. Het matras is perfect voor mensen die liever op een steviger matras slapen. Deze matrassen zijn verkrijgbaar in alle standaard breedte- en lengtematen. Bovendien zijn ze geschikt voor elektrisch verstelbare bedbodems.

De opbouw van matras Tempur Original Supreme is een duurzame onderlaag van 11 cm. Daarboven is een 8 cm Tempur ondersteuningslaag aangebracht. De toplaag bestaat uit een 2 cm Original Tempur comfortlaag voor het ultieme ligcomfort.

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen
Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen

Matras Tempur Original Supreme vanaf 1499,00 euro bekijk alle info

 

Hoe vaak moet je een nieuw matras kopen is geschreven door Martijn Hoogbergen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *