Wat is een pocketveringmatras? welke verschillen…2021

Wat is een pocketveringmatras

Wat is een pocketveringmatras?

Wat is een pocketveringmatras welke verschillen zijn er! We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is, en het bereiken van een perfecte nachtrust moet beginnen met een matras van goede kwaliteit. U moet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat het matras voor u geschikt is, maar met zoveel verschillende matrastypes op de markt kan het overweldigend zijn om te weten waar u moet beginnen. Een van de eerste vragen die u zich kunt stellen is: wat is een pocketveringmatras?

Pocketveringmatras kopen – rustig slapen met hoog ligcomfort


De pocketveermatras behoort tot de familie van de binnenveringmatrassen. Het bestaat uit katoenen of katoenmengsel stoffen pockets rond de stalen veren, de pocketveren kern, schuimvulling en een matrastijk.


Als u een pocketveringmatras koopt en ‘s nachts veel beweegt of een lichte slaper bent, profiteert u van een bijzonder voordeel. De stoffen pockets – die pocketveermatrassen onderscheiden van “normale” binnenveringmatrassen – dempen geluiden die door beweging en wrijving van metaal worden veroorzaakt.

De pocketveren kern bestaat uit spiraalvormige stalen veren, die elk in een stoffen zak zijn genaaid. Dit garandeert een hogere totale puntelasticiteit en het lichaam zakt alleen daar in waar het werkelijk rust en wordt ontlast. De pocketveren kern garandeert ook een zeer hoge stabiliteit en een zeer goede ventilatie.

Al met al hebben deze matrassen de belangrijkste eigenschappen die een matras moet hebben, en ze zijn meestal relatief goedkoop. Pocketveringmatrassen hebben ook een hoge stabiliteit dankzij de stalen veren en kunnen worden gebruikt met “eenvoudige” lattenbodems.

Dus, wat is een pocketveringmatras?

Een pocketveringmatras bevat individuele veren die in de eigen zak van de stof zijn genaaid. Een pocketveermatras heeft doorgaans een hoger veergehalte dan andere typen matrassen en deze individuele veren werken volledig onafhankelijk van elkaar. Dit zorgt ervoor dat de veren u ondersteunen waar u ze het meest nodig heeft.

Open spiraalmatras vs. pocketvering?

Open rolmatrassen worden meestal in massa geproduceerd en aan het budget-eind van de matrassenmarkt. De veren in een open rolmatras zijn met elkaar verbonden door één stuk draad, wat betekent dat de veren niet onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, in tegenstelling tot een pocketveringmatras. De open spiraalveren bewegen als één geheel, waardoor het bewegen in de nacht uw partner kan storen.

Daarentegen werken de veren in een pocketveermatras volledig onafhankelijk van elkaar. Hierdoor kunt u zich opnieuw op uw matras positioneren zonder uw partner naast u te storen.

Traagschuimmatras vs. pocketvering?

Een traagschuimmatras is een alternatief voor een pocketveringmatras. Waarbij de warmte van uw lichaam het traagschuim verzacht, waardoor uw lichaamsvorm de matras kan vormen. Dit kan uw lichaam ondersteunen, maar traagschuim houdt zijn warmte vast en laat uw lichaam niet ademen. Traagschuim zorgt er vaak voor dat u het warm krijgt terwijl u slaapt. Vooral in de warmere maanden, wat leidt tot een onrustige nachtrust.

Onze matrassen zijn gelaagd in elk Somnus-matras en zorgen ervoor dat u de hele nacht door volledig ondersteund wordt. Het innovatieve veersysteem vormt zich naar uw lichaam. Als u de hele nacht door van positie wisselt en biedt een ondersteunend en responsief alternatief voor een traagschuimmatras. En u raakt niet oververhit! Elke matras maakt gebruik van 100% natuurlijke vullingen, waaronder vlas en Yorkshire Eco Wool, die we op onze eigen boerderij produceren. Deze natuurlijke materialen hebben inherente temperatuurregulerende eigenschappen, waardoor u de hele nacht koel kunt blijven.

Waarom zou je een pocketveringmatras kiezen?

Het hart van elk bed wordt gevormd door onze innovatieve matrassen. Dit trapsgewijze veersysteem is uniek voor Somnus en met matrassen met maximaal 32.000 veren wordt het gewicht van de slaper verdeeld over een hoger aantal onafhankelijke pocketveren. Dit zorgt ervoor dat u de perfecte slaaphouding behoudt terwijl u rust en vermindert de opbouw van drukpunten. Onze innovatieve veertechnologie is de sleutel tot het bieden van ultiem comfort en ondersteuning tijdens het slapen.

Wij zorgen ook voor uitmuntendheid door alleen de beste kwaliteit bedden en matrassen te creëren. Dit wordt bereikt door ons ultramoderne laboratorium. Hier worden strenge tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de sterkte en duurzaamheid van onze pocketveringmatrassen alleen maar het grootst is. Alle tests worden in eigen huis uitgevoerd en voldoen aan de hoogste Europese normen. Op zoek naar een goed matras neem eem pocketveringmatras. Beste en betaalbare keuze voor u.

Pocketvering matrassen zijn in de mode
Wat is een pocketveringmatras

7-zone pocketvering matras. Wat is het en hoe werkt het?

Het populairste matras in Nederland is het 7-zone pocketvering matras. In dit blogartikel kom je erachter wat het is, hoe het werkt en waarom het zo populair is.

Wat is een 7-zone pocketvering matras?

Het 7-zone pocketvering matras is in haar kern opgedeeld in 7 zones die gevuld zijn met pocketveren. Het matras is symetrisch indedeeld (zie afbeelding 1) zodat het matras gedraaid en gekeerd kan worden. De schouder- en heupzones zijn zachter dan de andere zones, waardoor de schouder en heupen dieper in het matras kunnen wegzakken. Dit is essentieel voor een juiste slaaphouding. In tegenstelling tot het persoonlijke matras, is een 7-zone pocketvering matras gemaakt voor de gemiddelde persoon. Vaak heeft u de keuze tussen een zacht, medium of hard matras, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Levensduur Pocketveringmatras

Waar goedkopere alternatieve matrassen gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar met u mee gaan heeft het 7-zone pocketvering matras een langere levensduur van 7-12 jaar. Omdat het 7-zone pocketvering matras over het algemeen zeer goed schoon en hygienisch te houden is kan het matras langer mee. In tegenstelling tot bijvoorbeeld traagschuim matrassen zijn er in een 7-zone pocketvering matras minder broedplekken voor bacterieen, waardoor het matras minder snel vervangen hoeft te worden.

Voor wie is een pocketveren matras geschikt?


Pocketveermatrassen zijn in principe geschikt voor alle lichaamsgewichten en alle slaaphoudingen – voor buik-, rug- en zijslapers – omdat ze zich optimaal aan de individuele lichaamsvorm kunnen aanpassen. Mensen die ‘s nachts veel zweten en mensen die last hebben van rugklachten moeten ook overwegen een pocketveringmatras te kopen. Als het slaapmatje een wasbare hoes heeft, is het ook geschikt voor kinderen en mensen met een allergie.


Pocketveringmatrassen zijn niet zo aan te bevelen voor mensen die ‘s nachts snel bevriezen of die heel zacht willen slapen.


Voordelen 

 1. Pocketvering matrassen bieden een goede ondersteuning voor het lichaam. De stalen veren die in de stoffen zakken zijn genaaid, voorkomen dat zwaardere lichaamsdelen, zoals de schouders en het bekken, wegzakken.
 2. Het zijn ook ademende matrassen van zeer hoge kwaliteit en duurzaam zomers zijn ze veel koeler dan schuim matrassen.
 3. Afhankelijk van het aantal en de sterkte van de aanwezige stalen veren, kan de matras zich ook aanpassen aan de afzonderlijke lichaamsdelen en het ligcomfort verhogen.

 

Nadelen

 1. In inferieure stalen veren kunnen holten ontstaan.
 2. Als pocketveringmatrassen geen hoes met ritssluiting hebben en dus niet kunnen worden gewassen, is dat een hygiënisch bezwaar.
 3. Bovendien zijn deze matrassen zwaar door de stalen veren dit geld enkel voor transport of verhuizing.

 

 • de hardheidsgraad,
 • de hoogte,
 • de hardheid van de compressie,
 • een wasbare hoes,
 • het aantal liggende zones,
 • en het aantal veren.

Voor een pocketveringmatras moet de hoogte minstens 16 cm bedragen en de compressiehardheid zeer hoog zijn. De matras moet ook een wasbare hoes hebben. U moet ook letten op het aantal ligzones – hoe meer ligzones een pocketveringmatras heeft, hoe beter uw wervelkolom ondersteund zal worden.

Wanneer u een pocketveringmatras koopt, is ook het aantal veren in de matras van groot belang. Hoe meer veren er in de matras zitten, hoe comfortabeler het is om op te liggen. Normaal gesproken zitten er ongeveer 1.000 stalen veren in een pocketveringmatras. Er zijn echter ook matrassen met meer stalen veren. Let er bij de aankoop op dat u waar voor uw geld krijgt, want hoe groter het aantal veren, hoe duurder de matras.

Probeer gewoon verschillende modellen uit en vraag professioneel advies over welke matras het beste bij u past. 

 

Nr1 Gazella pocketvering matrassen

Een Gazella matrassen is specifiek ontworpen om je optimaal slaap- en ligcomfort te bieden. Heerlijk liggen op een veerkrachtig en stabiel matras dat zich perfect vormt naar je lichaamscontouren, zodat jij iedere ochtend comfortabel wakker wordt. Het Gazella matrassen combineert de stabiele Comfort foam afdeklagen met de uitstekende ventilatie en ergonomische ondersteuning van de Core-Connect spring technology kern. Net als bij andere veerkernen, geniet je met de Core-Connect spring technology van een uitstekende ventilatie. Echter bestaat deze kern uit een unieke combinatie van 7 comfortzones met 3 verschillende hardheden in 1 pocketveerkern.

De zones zijn verdeeld in genestelde veeropstelling en een reguliere opstelling. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van verschillende draaddiktes van de veren. Dat maakt van de Core-Connect spring technology een bijzondere en unieke matraskern. Met deze kern ervaar je een uitstekende ergonomische ondersteuning dat zich perfect aanpast aan lichaamsgewicht en -contouren. Het voelt alsof de kern van het matras direct in contact staat met de kern van het lichaam..

Bekijk hier alle aanbiedingen van swiss sense matras Gazella matrassen.

Nr2 Mline matrassen serie 5, 6, 7 en 8

De modernste techniek voor de beste nachtrust. De Slow en cool Mline matrassen 5,6,7 en 8 hebben het beste gecombineerd pocketvering met schuim. In deze premium matrassen zijn de allernieuwste technieken op slaapgebied verwerkt. De basis van het matras is een 7-zones pocketvering, voor ondersteuning tot in detail. De schuimbollen zorgen ervoor dat je goed kunt bewegen tijdens je slaap en dankzij het visco-elastisch schuim in de bovenlaag vormt het matras zich exact naar je lichaam. Je ervaart een betere nachtrust dan ooit door de combinatie van de volgende innovatieve technieken:

De pocketveren zijn opgedeeld in zeven comfortzones. Deze ondersteunen je lichaam op de juiste plaatsen, zodat je een optimale drukverdeling ervaart en soepel opstaat.

Nu tijdelijk met 25% korting klik hier voor alle aanbiedingen van Mline

 

Nr3 Laslunas matrassen

Koudschuim

Matrassen van koudschuim zijn veerkrachtig en geven je lichaam een goede ondersteuning. Het schuim dat wordt gebruikt staat ook bekend als High resilience, HR, wat hoge veerkracht betekend. Een koudschuim matras voert gemakkelijk vocht af en ventileert goed. Deze 7 zone pocketvering matras is in elke gewenste maat verkrijgbaar.

Traagschuim

Traagschuim kent meerdere benamingen, zo ken jij het misschien ook als memory foam of NASA-schuim. Dit schuim voert goed vocht af en heeft een goede ventilatie. Daarnaast onderscheidt het zich van andere matrassen door het feit dat het schuim zich geheel naar jouw lichaam vormt en hierdoor drukpunten voorkomt.

Laslunas

 

matrassen zijn opgedeeld in 7 verschillende zones door middel van pocketveringen. Hiermee kunnen wij de zones laten verschillende van stevigheid en kan het matras zich optimaal aanpassen op jouw lichaam voor de ideale ondersteuning.

Bij laslunas mag je 100 dagen jouw nieuwe pocketvering matras uitproberen? Pak je matras en ervaar wat een goede nachtrust kan betekenen! Wil je liever je matras ruilen voor een andere soort of maat, of wil je hem retourneren en je geld terug? Bij laslunas kan dat! Bekijk hier alle matrassen.

 

Las-lunas matrassen en toppers ruim aanbod voor elke budget bekijk ook onze topmatrassen.

Wat is een pocketveringmatras
Wat is een pocketveringmatras