Specifieke structuur van een boxspring bed

structuur van een boxspring

Specifieke structuur van een boxspring bed

Specifieke structuur van een boxspring bed is onderhevig. Zo ontstaan de doorslaggevende voordelen, zoals de vering, een elegante instaphoogte en de ondersteuningseigenschappen. Steeds weer krijgen de bedden andere namen. U kunt zich afvragen of er een verschil is tussen een boxspring bed, een continentaal bed, een hotelbed of een Amerikaans of Scandinavisch bed. structuur van een boxspring.

structuur van een boxspring
structuur van een boxspring

1 Hoofdbord 2 Topper 3 Matrassen 4 Boxen mini veren 5 Pootjes

Waar komt de naam boxspring vandaan?

Het boxspring bed is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar het bed met springbox tientallen jaren geleden is ontwikkeld. De naam komt van het Engels, waar “Boxspring” staat voor springbox. Het bed wordt vaak aangeduid als het “Amerikaanse bed”, omdat dit de plaats is waar het is ontstaan.

De term “hotelbed” komt voort uit het feit dat luxehotels de trend herkennen en zich graag uitrusten met de comfortabele bedden. Tenslotte kwamen de Scandinaviërs die het bed de “topper” gaven. Een comfortabele topper die het slapen nog exclusiever maakte. Daarom hoor je soms de term “Scandinavisch boxspring bed”. Vandaag de dag is het onmogelijk om je een boxspring bed voor te stellen zonder deze topper.

Boxspring bed of verende boxspring – een verschil?

In verband met de structuur van een boxspring bedden komt de naam “boxspring bed” steeds weer naar boven. Maar wat is dat eigenlijk? Is er een verschil tussen een boxspring bed en een verende boxspring bed? Het antwoord is gewoon – nee. De “verende boxspring” variant is slechts een vermaarde versie van het boxspring bed. Dus, afgezien van de naam, is er geen verschil.

Als u de term “boxspring bed” voor u ziet, is het in principe dezelfde structuur als een boxspring bed. Een andere term die in verband met het boxspring bed wordt gebruikt, zou bijvoorbeeld de ondervrager “boxspring bed” zijn, ook al heeft het bed natuurlijk niets met de sportuitrusting te maken. Het is slechts een spelfout die het gevolg is van de uitspraak.

structuur van een
structuur van een boxspring

Structuur van een boxspring bed hoe is dat geconstrueerd?

Box en Spring, dit betekent gewoon dat er twee matrassen op elkaar worden gelegd. Het is de combinatie van een elastische lattenbodem met het veereffect over het gehele ligvlak, de doos als het ware. Hierop wordt dan een elastisch matras met een verende kern geplaatst. In de regel zijn zowel de box als de vering binnenveringmatrassen met verschillende stofferingen. En als afwerking word er vaak een topper over gelegd.

Geschiedenis van het boxspring bed

Het boxspring bed is uitgevonden in de VS aan het einde van de 19e eeuw. Het basisidee was om de matras te verhogen voor een betere ventilatie. Aanvankelijk bestond de onderbouw uit een dikkere en zeer stevig gemaakte matras. In het begin van de 20e eeuw ontwikkelde zich echter een aantal ambachtelijke bedrijven in Scandinavië, Groot-Brittannië, Nederland en België die al verende houten frames aanboden. Tot op de dag van vandaag is het Amerikaanse octrooirecht echter van toepassing op dit soort bedden.

Vanwege hun hoge prijs werden boxspringbedden voor het eerst gebruikt in hotels en op cruiseschepen, waar ze voldeden aan de hoge eisen van comfort. Ze zijn vandaag de dag nog steeds in veel hotels te vinden. Ondertussen worden modellen van verschillende prijsklassen aangeboden, zodat deze Amerikaanse uitvinding ook thuis in de slaapkamer kan verhuizen.

structuur van een boxspring
structuur van een boxspring

Waarom een boxspringbed?

Het comfortabele boxspring bed wordt ook in Nederland steeds populairder. En met een goede reden. De luxueuze slaapervaring, het intelligente interieur en natuurlijk het moderne design laten u niet meer los als u eenmaal in een boxspring bed heeft geslapen.

Eén ding is zeker, het uitgekiende bedsysteem zorgt voor een rustgevende slaap en een uitstekend liggevoel waarbij de ontlasting en regeneratie van de wervelkolom, de gewrichten en de rugspieren ‘s nachts holistisch kan worden bevorderd. Het “boxspringbed” systeem heeft verschillende voordelen ten opzichte van de conventionele matras met lattenbodem. Geef nekspanning en rugpijn geen kans meer! Door de kwaliteit van het boxspring bed en de puntelasticiteit zou uw lijden snel tot het verleden moeten behoren.

Voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft de nodige voordelen ten opzichte van een ‘standaard’ bed.

Optimale ondersteuning

De combinatie van de verende bedbodem en het verende matras met daarop een voor iedereen persoonlijk aan te passen topper, geeft veel ondersteuning bij het slapen. Het voelt heerlijk zacht en zorgt juist daarom voor veel comfort. Zo ontstaat de ideale combinatie van een luxe uitstraling en het ultieme slaapcomfort.

structuur van een
structuur van een boxspring

Ideale hoogte

Een boxspring is een stuk hoger dan een traditioneel bed en zorgt daardoor dat u een stuk prettiger in- en uit kunt stappen. Voor mensen die wat minder mobiel zijn, zwanger zijn of wat ouder beginnen te worden is de hogere instap ook een stuk praktischer.

De hoogte van het bed makkt het verschonen hiervan een stuk gemakkelijker omdat u gewoonweg minder diep hoeft te bukken.

Temperatuur en ventilatie

Een boxspring bestaat voornamelijk uit matrassen met veren met veel open ruimte. Die open ruimte zorgt voor een perfecte ventilatie. Omdat mensen nogal zweten tijdens het slapen, is de ventilatie en vochtafvoer uitermate belangrijk zodat de matrassen ook fris en schoon blijven. Bij standaard bedden zie je in de loop der tijd vochtplekken ontstaan die veroorzaakt worden door een beperkte ventilatie en slechte vochtafvoer.

Duurzaamheid

Doordat er minder druk op de matrassen is van de bedbodem is er veel minder sprake van slijtage of materiaalmoeheid. Dat zorgt er voor dat uw bed een stuk langer mee kan. Wij adviseren u wel om na ongeveer 10 jaar de (top) matrassen te vervangen. Het bed zelf gaat zeker ruim 20 jaar mee.

Keuzevrijheid

U kunt uw boxspring geheel aanpassen aan de stijl van uw slaapkamer door de grote keuze in ontwerpen, kleuren en materialen. Wij hebben natuurlijk ook een ruime selectie boxsprings in diverse formaten, kleuren en met verschillende onderstellen.

Uitstraling

Een boxspring ligt niet alleen heerlijk, maar straalt ook automatisch luxe en weelderigheid uit. Een mooi hoog bed dat ook nog eens zorgt dat u heerlijk uitgerust wakker wordt.

structuur van een boxspring
structuur van een boxspring

Wat is het juiste boxspring bed voor mij?

Als u weet waar u op moet letten en de onderdelen van het boxspring bed zijn perfect op elkaar afgestemd, staat niets uw rustgevende slaap in de weg. Begin met de veren in de box, via de matras naar de topper, alles kan individueel worden samengesteld. Dan komt natuurlijk de finishing touch van het ontwerp. Welke kleur, welk materiaal, welke voeten, en wat voor soort hoofdbord. Neem gerust de tijd om een boxspring bed te kopen, het zal immers lang bij u willen blijven. U zult zien wat de luxe van een boxspring bed niet kan worden overtroffen met iets.

Bij de keuze van een boxspring bed moet rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende aspecten – van het bedmodel, de vering en de bekleding tot de inrichting en natuurlijk de prijs. Bij las-lunas kunt gerust uw eigen boxspring samen stellen. Dit was een blog over structuur van een boxspring.

structuur van een boxspring
structuur van een boxspring