Waarom boxspringbedden een gezonde en rustgevende slaap garanderen.

boxspringbedden

De reden waarom boxspringbedden zorgen voor een gezonde en ontspannende nachtrust.

Boxspringbedden zijn enorm populair vanwege hun associatie met luxe hotelbedden en het comfort dat ze bieden. Als je van plan bent om er een te kopen, zijn er enkele interessante voordelen om rekening mee te houden.

Boxspringbedden worden steeds populairder in de slaapkamers van consumenten vanwege hun moderne en luxueuze ontwerp. Maar er zijn nog meer redenen waarom mensen voor deze bedden kiezen. Het innerlijke leven van deze bedden is namelijk van groot belang. Ze bieden een ergonomisch correcte houding en een bijzonder luxe lig- en slaapervaring. Dit komt voornamelijk door de boxspringmatras, die uitblinkt in uitstekende puntelasticiteit. Hierdoor wordt rugpijn en spanning in de nek verleden tijd. Eigenaars kunnen gezond slapen en ontspannen aan een nieuwe dag beginnen.

Wat is de oorsprong van de naam boxspringbedden?

Dit type bed is oorspronkelijk bedacht in de Verenigde Staten en heet een boxspring bed. De naam is afgeleid van de componenten box en spring, wat letterlijk vertaald springbox betekent. Deze naam verwijst naar de specifieke constructie van het bed, met elastische veren. Het bed wordt compleet gemaakt door een gestoffeerd hoofdbord. Hoewel boxspring bedden aanvankelijk populair waren in hotels, worden ze nu vaak aangeduid als hotelbedden, continentale bedden of Amerikaanse bedden. Inmiddels vind je deze bedden echter al in 20 procent van alle Nederlandse slaapkamers.

Hoe zijn de details van de constructie van boxspringbedden?

De bedden bestaan uit diverse componenten die ervoor zorgen dat de slaper een ergonomisch juiste houding heeft. Dit zijn de voornaamste factoren waar consumenten op moeten letten bij het kopen van een boxspring bed:

 1. Het frame is stabiel en in de meeste gevallen gemaakt van massief hout.
 2. Omdat de voeten een groot gewicht moeten dragen, zijn ze extreem stabiel en hebben ze een maximale hoogte van 20 centimeter. Dit zorgt ervoor dat de lucht ook goed onder het bed kan circuleren.
 3. De Bonnell-veren, die in de matras met elkaar verbonden zijn, worden gekenmerkt door een hoge mate van oppervlakte-elasticiteit. Hierdoor keert de matras altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm, wat een hoog ligcomfort voor de komende jaren garandeert.
 4. Een verende kern van pocketveren is iets luxueuzer dan modellen met bonnell veren. Er is geen direct verband tussen deze veren, in plaats daarvan worden de afzonderlijke veren in zakken verwerkt. Dit geeft een hoge puntelasticiteit, zodat de matras zich beter kan aanpassen aan de contouren van het lichaam.
 5. Zakkern veren, bonnell veren of beide types in combinatie worden meestal gebruikt als veren. De holtes zijn meestal gevuld met viscose of polyetherschuim. Dit heeft het welkome neveneffect dat de puntelasticiteit wordt verhoogd.

Boxspringbedden onderstel

De boxspring, die meestal op poten staat voor een goede luchtcirculatie, is het onderstel waarin de vering is geïntegreerd. Er is een reden om tonnenveren of bonnellveren te gebruiken, omdat deze veersystemen zorgen voor een gelijkmatige vering over het hele bed. In tegenstelling tot de klassieke lattenbodem, die alleen in het midden sterk veert en aan de rand nauwelijks.

De matras vormt de essentiële basis.

De basis van de boxspringbedden is de matras. Belangrijk is dat deze goed aangepast is aan uw behoeften en aan de boxspringbedden. De veerkern moet bestaan uit bonnell- of pocketveren, omdat andere soorten matrassen of veren een te zacht liggevoel kunnen geven. Voor bonnell-veren geldt de volgende regel: hoe meer veren, hoe groter de steunkracht van de matras.

Het aantal veren op zichzelf is niet voldoende om het ligcomfort te beoordelen. Er zijn meerdere factoren die bepalen of een slaper comfortabel ligt. Bijvoorbeeld, er zijn matrassen met een hoes gemaakt van PU, oftewel polyether. Daarnaast zijn er overtrekken van koudschuim. Deze zorgen ervoor dat de matras snel weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm, wat resulteert in meer ligcomfort.

Uiteraard is het essentieel dat er een uitblinker aanwezig is de Topmatras

Een extra dunne matras, genaamd een topper, wordt vaak bovenop het reguliere matras geplaatst in een boxspringbed. In Amerikaanse bedden ontbreekt deze topper soms, wat invloed kan hebben op het comfort van het liggen. De topper heeft namelijk verschillende voordelen voor een goede nachtrust: het bed kan beter worden aangepast aan individuele behoeften en de matras is veel zachter. Toppers kunnen gemaakt zijn van diverse materialen zoals Klimalatex, Visko of koudschuim.

Kop- en/of voeteneind

Een opvallend kenmerk van een boxspring bed is het ruime hoofdeinde. Dit hoofdeinde is niet alleen zeer stevig, maar ook comfortabel gevuld. De eigenaar kan er gerust tegenaan leunen, bijvoorbeeld om nog wat pagina’s te lezen voor het slapengaan. De hoofdborden zijn vervaardigd uit diverse houtsoorten.

Bij Las Lunas kun je zelfs een voetenbord met ingebouwde tv toevoegen aan je boxspringbed. Hier heb je de volledige vrijheid om je eigen boxspring bedden samen te stellen.

Wat zijn de voordelen van boxspring bedden?

Waarom zijn boxsprings zo vaak te vinden in moderne hotelkamers? Omdat ze een gevoel van luxe uitstralen. Je kunt de boxen laten bekleden met stoffen of leer, in de kleur die je wilt, met een hoofdbord in de stijl die je verkiest en pootjes naar keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je boxspring volledig aanpassen naar jouw wensen, zodat deze perfect past bij het interieur van je slaapkamer.

Alle voordelen boxspringbedden

 1. Een luxe uitstraling.
 2. Comfortabele lighoogte.
 3. Door de keuze van de juiste hardheidsgraad van de matras kan het bed optimaal worden aangepast aan de behoeften van de eigenaar.
 4. Zowel het uiterlijk als het slaapcomfort kunnen op vele manieren worden gevarieerd.
 5. Er is geen piepen of kraken zoals veel mensen weten van de lattenbodem.
 6. afmeting x cm boxspring bed
 7. schuim afmeting x cm boxspring
 8. bovenmatras schuim afmeting x cm
 9. kern matras zones pocketveren

Tweepersoonsbedden met dit slaapsysteem worden vaak aangeboden met twee afzonderlijke matrassen om te voorkomen dat partners elkaar storen tijdens de slaap. Visueel gezien lijken de matrassen nog steeds één geheel omdat de topper ze verbindt en de zogenaamde visitor’s gap verbergt. Bovendien zorgt de topper, die meestal gemakkelijk in de wasmachine kan worden gereinigd op 40 graden, voor maximale slaaphygiëne door bescherming tegen vuil en zweet.

Een boxspring zorgt voor optimale hygiëne in jouw slaapkamer.

Het schoonmaken van een boxspring houdt in dat je alleen de buitenkant met een vochtige doek reinigt. Omdat dit type bedbodem volledig gesloten is, is het nooit nodig om de binnenkant schoon te maken.

Topkwaliteit

Consumenten die veel belang hechten aan de allerhoogste kwaliteit van hun bed, dienen ervoor te zorgen dat het boxspringbed voorzien is van het originele boxspring label. Hierdoor is gewaarborgd dat het model voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen en dat de eigenaar er écht goed op kan slapen. Bedden met het boxspringlabel moeten niet alleen voldoen aan de eisen van het Algemeen Kwaliteits- en Testreglement voor Bedden, maar ook aan die van het Algemeen Kwaliteits- en Testreglement voor Matrassen.

Ben je van plan om een nieuwe boxspring aan te schaffen?

Ben je impressed door de bovengenoemde voordelen? Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan je matras. Alleen wanneer je matras en bedbodem goed op elkaar afgestemd zijn en perfect bij je lichaam passen, haal je het maximale voordeel uit je aankoop. Las-lunas zorgt er niet alleen voor dat de prijzen laag blijven, maar ook voor de kwaliteit.

Wat kost een goed boxspring bed?

Hoeveel kost een kwalitatief boxspringbed? Reken op ongeveer 2000 euro voor een goede boxspring en matrassen combinatie.