Traagschuim of Hybride Matrassen welke is beter

Hybride matras of traagschuim matrassen

Traagschuim of Hybride Matrassen wat is het verschil

Een nieuw matras kopen is een grote beslissing. Het is tenslotte iets dat u de komende 8 tot 10 jaar zult gebruiken. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat u een derde van uw tijd op uw matras slaapt. Het is geen wonder dat de hele matraswinkelervaring een beetje overweldigend kan zijn. Maar vrees niet, las-lunas is hier om u te helpen uw opties te beperken. In dit artikel zullen we ons concentreren op twee van de populairste types: traagschuim of hybride matrassen.

Verschillen tussen traagschuim en hybride matras

Verschillende slaapstijlen vereisen verschillende behoeften. Vaak zal uw slaaphouding bepalen in welk type matras u moet investeren. Zowel traagschuim als hybride matrassen maken gebruik van schuim. Het grote verschil tussen de twee is echter dat hybride matrassen gebruik maken van spiraalveren. En daar beginnen de verschillen pas. Laten we eerst eens kijken naar elke matras afzonderlijk.

TRAAG-SCHUIM MATRAS BASISPRINCIPES

Traag-schuim matrassen zijn volledig gemaakt van schuim. De wetenschappelijke term (als u wilt overdrijven) heet visco-elastisch schuim. Over wetenschap gesproken, dit schuim werd in de jaren 70 ontwikkeld voor de NASA om de demping van stoelen en de bescherming bij botsingen te verbeteren. Uiteindelijk vond het zijn weg naar de matrassenindustrie, en met een goede reden. De viscositeit en elasticiteit van het schuim zorgen ervoor dat het uitrekt en zich vormt naar het lichaam van een persoon. Bovendien is het schuim gemaakt om het lichaamsgewicht van de slaper gelijkmatig te verdelen.

Daardoor bieden de matrassen een ongelooflijke drukverlaging en comfort. Bovendien reageert traagschuim op de warmte van uw lichaam. Hoe langer u op de matras ligt, hoe zachter en flexibeler uw matras wordt. Veel traag-schuim matrassen zijn echter voorzien van een verkoelende gel-topper, zodat uw lichaam niet oververhit raakt.

Er zijn de laatste tijd wat meer ontwikkeling geweest in traag-schuim matrassen. Zo zien we steeds vaker dat er pocketvering in verwerkt word. En dit was echt een doorbraak, zo krijg je het minder warm maar toch de voordelen van traagschuim.

 

BASISPRINCIPES HYBRIDE MATRAS

Hybride matrassen combineren traagschuim met springveren. Deze combinatie biedt slapers de perfecte balans tussen comfort en ondersteuning. Net als bij pure traag-schuim matrassen is het schuim in hybride matrassen ontworpen om de druk te verlichten en het lichaam in de wieg te leggen. Hybride matrassen maken echter ook gebruik van pocketveren om meer ondersteuning te bieden.

Deze binnenvering drukt het lichaamsgewicht van de slaper naar achteren en helpt zo de wervelkolom in lijn te houden. De mooiere hybride matrassen hebben meestal pocketveren die individueel in stof gewikkeld zijn. Dankzij deze stof kunnen ze zich onafhankelijk van elkaar aan uw lichaamsgewicht aanpassen.

Traagschuim of Hybride Matrassen
Traagschuim of Hybride Matrassen

Dit Hybride matras web only bekijken

 

Hybride matras of traagschuim matrassen

Nu we de basis hebben behandeld, laten we eens kijken hoe hybride matrassen en traag-schuim matrassen zich tot elkaar verhouden.

DRUKVERLAGING Traagschuim of Hybride matrassen

Als drukverlaging hoog op je lijstje staat, geef je misschien de voorkeur aan een traag-schuim matras. Traagschuim vormt zich naar uw lichaam en past zich aan uw vorm aan. Daardoor voelt u verlichting op de plaatsen waar u tijdens het slapen de meeste druk uitoefent. Delen van uw lichaam zoals uw heupen, schouders en nek kunnen veel baat hebben bij traagschuim.

BEWEGING ISOLEREN
De pocketveren van Hybrid helpen de bewegingen tussen u en uw partner te isoleren. Maar door de natuurlijk absorberende materialen van traagschuim lijkt het de betere optie. Dit komt omdat de materialen de beweging door het hele bed absorberen. Als u of uw partner chronisch woelen en draaien zijn, is traagschuim waarschijnlijk de beste keuze.

GEMAKKELIJK BEWEGEN
Een ander verschil tussen traagschuim en hybride matrassen is het bewegingsgemak. De spiralen in hybride matrassen maken het meestal gemakkelijker om erop te bewegen. Bovendien hebben hybride matrassen een betere veerkracht dan traag-schuim matrassen. De spoelen zorgen ook voor een meer responsief gevoel en een stevigere structuur.

TEMPERATUUR REGULEREN
Zelfs met koelgel in traagschuimmatrassen is hybride hier de superieure optie. Hybride matrassen zorgen voor meer luchtstroom door de hele matras dankzij het spiraal ondersteuningssysteem. Bovendien hebben veel hybride matrassen ook koel gel in hun eigen schuim. Als u de neiging hebt warm te slapen, is een hybride matras een verfrissend verkoelende keuze.

DUURZAAMHEID
Hybride matrassen zijn meestal duurzamer dan traag-schuim matrassen. Maar traagschuimmatrassen zijn zelf ook nog heel duurzaam. Maar door de stevige spiralen van hybride matrassen behouden ze langer hun vorm. Ongeacht of u een traagschuim- of hybride matras hebt, als het ouder is dan acht jaar, kan het tijd zijn om het te vervangen.

Traagschuim of Hybride matrassen? Praat met de experts

Kunt u nog steeds niet kiezen tussen traagschuim of hybride matrassen? Stuur ons een email op info@las-lunas.nl. Wij kunnen u begeleiden bij uw zoektocht om te zien welke matras voor u de juiste is. En met onze BedMatch-technologie kunnen we het giswerk uit uw keuze halen. Hier onze nog een paar Traagschuim of Hybride matrassen die erg populair zijn.

 

raagschuim of Hybride matrassen
Traagschuim of Hybride matrassen

De Cinderella C300 Hybride HR is een luxe matras met handgrepen, ventilatieringen en een fraai doorgestikte hoes. Het matras is voorzien van 7 comfortzones verwerkt met 450/m2 geneste hoog-laag, thermisch geharde pocketveren. Door het gebruik van actieve hoog-laag pocketvering worden hoge en lage pocketveren met elkaar afgewisseld (zie afbeelding).

Dit betekent dat het lichaam van zowel zwaardere personen als lichtere personen uitstekend wordt ondersteund op precies de juiste plekken. 

 

Traagschuim of Hybride matrassen
Traagschuim of Hybride matrassen

De Slow Motion 7 Matras Hybrid Premium is het beste van het beste in de Hybrid serie matrassen van M line. Populair bij topsporters en fysiotherapeuten. In deze premium matrassen zijn de allernieuwste technieken op slaapgebied verwerkt. Deze Slow Motion 7 Matras Hybrid Premium bekijken.

 

 

Rhythm Time Matras
Traagschuim of Hybride matrassen

De Rhythm collectie bestaat uit dé nieuwe generatie drukverlagende matrassen. Rhythm matrassen bieden je gelijkmatige ondersteuning en drukverlaging op de plekken waar jóuw lichaam het nodig heeft. Daarnaast zijn de matrassen uniek in comfort en temperatuurregulatie. Op een Rhythm matras word jij iedere ochtend fit en volledig opgeladen wakker.

Rhythm Time Matras bekijken

 

Lees hier wanneer je een nieuw matras moet kopen!

 

Op zoek naar een nieuw matras las-lunas heeft voor iedereen een matras op maat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *