Traagschuim of Hybride Matrassen welke is beter

Hybride matras of traagschuim matrassen

Traagschuim of Hybride Matrassen wat is het verschil

Het kopen van een nieuw matras is een belangrijke keuze. Immers, u zult het de komende 8 tot 10 jaar gebruiken. En laten we het feit dat u een derde van uw tijd op uw matras doorbrengt niet vergeten. Het is begrijpelijk dat de hele ervaring in een matraswinkel wat overweldigend kan zijn. Maar maak u geen zorgen, las lunas staat klaar om u te helpen bij het beperken van uw opties. In dit artikel zullen we ons richten op twee van de meest populaire types: traagschuim en hybride matrassen.

Onderscheid tussen traagschuim en hybride matrassen

Er zijn diverse slaapstijlen met verschillende behoeften. Meestal is uw slaaphouding bepalend voor het type matras waarin u moet investeren. Zowel traagschuim- als hybride matrassen bevatten schuim, maar het grote verschil tussen beide is dat hybride matrassen gebruikmaken van spiraalveren. Hier beginnen de verschillen. Laten we eerst elk matrastype apart bekijken.

TRAAG-SCHUIM MATRAS BASISPRINCIPES

Traagschuimmatrassen bestaan volledig uit schuim. De wetenschappelijke term (om het wat overdreven te zeggen) is visco-elastisch schuim. Wat wetenschap betreft, dit schuim is in de jaren 70 ontwikkeld voor NASA met als doel het verbeteren van stoeldemping en bescherming bij botsingen. Uiteindelijk vond het zijn weg naar de matrassenindustrie, en dat is niet zonder reden. De viscositeit en elasticiteit van het schuim zorgen ervoor dat het zich uitrekt en vormt naar het lichaam van een persoon. Daarnaast is het schuim ontworpen om het lichaamsgewicht van de slaper gelijkmatig te verdelen.

Hierdoor zorgen de matrassen voor een ongeëvenaarde verlichting van druk en comfort. Daarnaast past het traagschuim zich aan de warmte van je lichaam aan. Naarmate je langer op de matras ligt, wordt deze steeds zachter en flexibeler. Veel traagschuim-matrassen hebben echter een verkoelende gel-topper, om oververhitting van het lichaam te voorkomen.

De laatste tijd zijn er enkele ontwikkelingen geweest op het gebied van traagschuim-matrassen. Een opvallende trend is het gebruik van pocketvering in deze matrassen. Dit wordt beschouwd als een baanbrekende innovatie, omdat het zorgt voor minder warmte en toch de voordelen van traagschuim biedt.

Wat is een hybride matras, een hybride schuim matras kenmerkt zich door een hoge dichtheid en biedt een nog grotere veerkracht dan een matras van koudschuim. Ervaar de hele nacht lang hetzelfde comfort voor een ultieme nachtrust.

BASISPRINCIPES HYBRIDE MATRAS

Hybride matrassen combineren springveren met traagschuim, waardoor slapers een optimale balans tussen comfort en ondersteuning ervaren. Het schuim in hybride matrassen is speciaal ontworpen om de druk te verlichten en het lichaam te wiegen, net als bij pure traagschuim-matrassen. Daarnaast maken hybride matrassen gebruik van pocketveren voor extra ondersteuning.

De innerlijke vering in deze matras verplaatst het gewicht van de slaper naar achteren en draagt zo bij aan de uitlijning van de wervelkolom. De hoogwaardige hybride matrassen bevatten meestal pocketveren, die elk afzonderlijk in stof zijn verpakt. Deze stof zorgt ervoor dat ze onafhankelijk van elkaar kunnen reageren op uw lichaamsgewicht.

Traagschuim of Hybride Matrassen
Traagschuim of Hybride Matrassen

Hybride matrassen of traagschuim matrassen

Laten we nu eens de vergelijking maken tussen hybride matrassen en traagschuim-matrassen, nadat we de fundamentele principes hebben besproken.

Matrassen met drukverlaging: Traagschuim en Hybride

Als je wilt dat drukverlaging prioriteit heeft, zou je wellicht een voorkeur kunnen hebben voor een matras van traagschuim. Het traagschuim past zich aan de vorm van je lichaam aan, waardoor je verlichting voelt op de plekken waar je tijdens het slapen de meeste druk uitoefent. Het kan vooral voordelig zijn voor delen van je lichaam zoals je heupen, schouders en nek.

BEWEGING ISOLEREN

Dankzij de pocketveren van Hybrid wordt de beweging tussen u en uw partner geïsoleerd. Echter, vanwege de natuurlijk absorberende eigenschappen van traagschuim lijkt dit een betere keuze. Traagschuim absorbeert namelijk de beweging door het hele bed. Als u of uw partner veel woelt en draait, is traagschuim waarschijnlijk de beste optie.

GEMAKKELIJK BEWEGEN

Een onderscheid tussen traagschuim en hybride matrassen ligt in de beweeglijkheid. Doorgaans is het makkelijker om op een hybride matras te bewegen vanwege de aanwezigheid van spiralen. Daarnaast vertonen hybride matrassen een betere veerkracht in vergelijking met traagschuim-matrassen. De spiralen zorgen tevens voor een responsiever gevoel en een stevigere structuur.

TEMPERATUUR REGULEREN

Zelfs wanneer traagschuim-matrassen zijn voorzien van koelgel, blijft hybride de betere optie. Hybride matrassen zorgen voor een betere luchtcirculatie door de hele matras dankzij het spiraal ondersteuningssysteem. Bovendien bevatten veel hybride matrassen ook hun eigen koelgel in het schuim. Als u de neiging hebt om het warm te hebben tijdens het slapen, is een hybride matras een verfrissend koele keuze.

DUURZAAMHEID

Hybride matrassen hebben over het algemeen een langere levensduur dan traagschuim-matrassen. Niettemin zijn traagschuim-matrassen ook zeer duurzaam. Door de stevige spiraalconstructie behouden hybride matrassen echter langer hun originele vorm. Ongeacht of je een traagschuim- of hybride matras hebt, als het ouder is dan acht jaar, is het misschien tijd om het te vervangen.

Traagschuim of Hybride matrassen? Praat met de experts

Als u nog steeds twijfelt tussen traagschuim en hybride matrassen, kunt u ons een e-mail sturen op info@las-lunas.nl. Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste matras voor u. Met behulp van onze BedMatch-technologie kunnen we het giswerk uit uw keuze halen. Hier zijn nog een paar traagschuim- of hybride matrassen die erg in trek zijn.

Traagschuim of Hybride matrassen
Traagschuim of Hybride matrassen

De Slow Motion 7 Matras Hybrid Premium is het beste van het beste in de Hybrid serie matrassen van M line. Populair bij topsporters en fysiotherapeuten. In deze premium matrassen zijn de allernieuwste technieken op slaapgebied verwerkt.

Rhythm Time Matras
Traagschuim of Hybride matrassen

De Rhythm collectie bestaat uit dé nieuwe generatie drukverlagende matrassen. Rhythm matrassen bieden je gelijkmatige ondersteuning en drukverlaging op de plekken waar jóuw lichaam het nodig heeft. Daarnaast zijn de matrassen uniek in comfort en temperatuurregulatie. Op een Rhythm matras word jij iedere ochtend fit en volledig opgeladen wakker.

Lees hier wanneer je een nieuw matras moet kopen!

Op zoek naar een nieuw matras las-lunas heeft voor iedereen een matras op maat.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *