Hoe een matras op te slaan na een verhuizing

Hoe een matras op te slaan

Hoe een matras op te slaan na een verhuizing

In het vorige artikel hebben we besproken hoe u uw matras kunt verhuizen maar hoe een matras op te slaan. Maar weet u wat u moet doen als u niet van plan bent uw matras na de verhuizing te gebruiken? In dit artikel bespreken we hoe u een matras kunt opslaan. Hoewel het misschien zo eenvoudig lijkt als het in uw garage of opslagruimte te zetten, zijn er andere dingen te overwegen. Dus voordat u uw oude matras opbergt, kunt u deze nuttige tips lezen.

Wat te doen als u niet van plan bent uw matras te gebruiken na de verhuizing.

Hoe een matras op te slaan maak het goed schoon

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw matras schoon en droog is. Een vuile matras kan schimmels, zwammen en vuil ophopen als u hem verkeerd opbergt. Begin met het stofzuigen van de matras aan beide zijden. U kunt ook overwegen om er zuiveringszout of stoffeerder op te sprenkelen. Controleer wel eerst of dit veilig is voor uw matras. Als u besluit zuiveringszout te gebruiken, moet u daarna opnieuw stofzuigen om het te verwijderen.

Daarnaast is een stoomreiniger een effectieve manier om een meubelreiniger te gebruiken, omdat deze allergenen kan doden. Nadat u uw matras grondig hebt gereinigd, laat u hem een paar uur buiten drogen. Als u uw matras uiteindelijk weer gebruikt, zorg er dan voor dat u een matrasbeschermer gebruikt om de matras schoon te houden.

WIKKEL UW MATRAS IN EEN OPBERGTAS

Zodra uw matras volledig droog is, is het tijd om hem in een matras-opbergzak te stoppen. U kunt een matras opbergtas vinden bij de meeste hardware winkels, en ze zijn meestal minder dan 10 a 20 euro. Matras opbergtassen zijn geweldig om vuil, stof en vocht buiten te houden. Als het gaat om deze matrashoezen voor opslag, is het een goed idee om een hoge kwaliteit een met geen gaten zijn scheuren te krijgen.

Als u geen matrashoes wilt kopen, kunt u uw matras ook in plastic wikkelen. Zorg ervoor dat u uw matras goed afsluit met verpakkingstape. Vermijd bovendien het gebruik van dik plastic, omdat dit de kans op vochtophoping vergroot. Indien mogelijk, is het ook een goed idee om de plastic verpakking om de paar maanden te openen om het te laten luchten. Tip gebruik rijst korrels dit neemt vocht op en kan vochtschade voorkomen.

Hoe een matras op te slaan
Hoe een matras op te slaan

LEG UW MATRAS PLAT

De beste positie om uw matras op te bergen is plat op de grond. Door uw matras plat te leggen, houdt u de integriteit van de matras intact. Als u uw matras op zijn kant opbergt, kunnen de veren verschuiven en kan de matras doorzakken. U mag echter nooit voorwerpen bovenop uw matras leggen. Bepaalde voorwerpen kunnen de vulling scheuren of de veren beschadigen. We weten dat dit erg onhandig kan zijn, omdat uw matras veel ruimte inneemt. Als u ook grote dozen of platte meubels opbergt, kunt u proberen uw matras er bovenop te leggen. Zorg er wel voor dat het stevig ligt.

ZOEK DE JUISTE OPSLAGRUIMTE

Waar u uw matras opbergt, is net zo belangrijk als hoe u het opbergt. Het is het beste om de matras op te slaan in een geklimatiseerde omgeving, als dat mogelijk is. Klimaatgecontroleerde opslagunits kosten meestal meer dan traditionele units, maar kunnen de extra kosten waard zijn. Als u uw matras in een geklimatiseerde ruimte opslaat, blijft de ruimte ‘s zomers koel en ‘s winters warm. Door uw matras tegen grote temperatuurschommelingen te beschermen, kunt u de levensduur van uw matras verlengen en ervoor zorgen dat hij niet kapotgaat.

Daarnaast moet u vochtige kelders, opslagschuren of het buiten opslaan van uw matras vermijden. Vochtigheid kan leiden tot schimmel en bacteriën die in uw matras groeien. Vies. Als u uw matras toch in een niet-klimaatgecontroleerde ruimte moet opbergen, kan het de moeite waard zijn om in een draagbare ontvochtiger te investeren. Hiermee kunt u wat vocht uit de ruimte pompen.

 

Hoe een matras op te slaan
Hoe een matras op te slaan

Houd rekening met de leeftijd

Hoe een matras op te slaan in een opslagruimte kost meestal een maandelijks bedrag. Bedenk hoe oud uw matras is en hoe lang u hem wilt opslaan. Als uw matras acht jaar of ouder is, is het misschien niet de moeite waard om hem te bewaren. Hoe een matras op te slaan geschreven door Mirna Dekker.

Hoe een matras op te slaan
Hoe een matras op te slaan

 

Nog meet tips voor het verhuizen van je matras!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *