Tips voor het verhuizen van uw matras

verhuizen van uw matras

Tips voor het verhuizen van uw matras

Verhuizen van uw matras hoe en wat

Laten we eerlijk zijn, verhuizen is vervelend! Al het voorbereiden, inpakken en sjouwen met dozen en meubels is vermoeiend. Vooral matrassen kunnen lastig zijn, gezien hun grootte, gewicht en flexibiliteit (of gebrek daaraan). Het lijkt misschien eenvoudig, maar veel mensen weten niet hoe ze een matras moeten verhuizen. Als u van plan bent binnenkort te verhuizen zonder de hulp van professionele verhuizers, bekijk dan deze tips voor het verhuizen van uw matras.

INSPECTEER UW MATRAS

Voordat u de moeite neemt om uw matras te verhuizen, moet u ervoor zorgen dat het zelfs de moeite waard is. Als uw matras acht jaar oud is, doorgezakt of oncomfortabel, is het waarschijnlijk tijd om hem te vervangen. Bovendien, als u gaat samenwonen met uw partner, moet u ervoor zorgen dat uw matras geschikt is voor u beiden. Uw aanstaande verhuizing kan immers het perfecte moment zijn om uw matras te upgraden.

Verhuizen van uw matras meet uw matrassen op 

U weet misschien welke maat uw matras heeft, maar weet u ook de werkelijke afmetingen? Het opmeten van uw matras zal u helpen verrassingen te voorkomen op de dag van uw verhuizing. Wanneer u uw matras door de gang moet manoeuvreren, kan zelfs een centimeter een groot verschil maken. Het opmeten van uw matras zal u ook helpen bepalen of uw voertuig groot genoeg is om de matras te vervoeren.

ZORG VOOR HET JUISTE GEREEDSCHAP

U hebt het juiste gereedschap nodig als u wilt weten hoe u een matras moet verplaatsen. Begin met een matraszak om uw matras te beschermen tegen stof, vuil en schade. Matrashoezen zijn plastic zakken ter grootte van een matras die uw matras droog en schoon houden tijdens uw verhuizing. Het is ook een goed idee om een dolly te hebben om uw matras gemakkelijk te verplaatsen. U moet ook investeren in spanbanden of touw om de matras in uw voertuig vast te zetten.

Zorg er bovendien voor dat u verhuistape bij u hebt om de matraszak af te sluiten of op te lappen. Ten slotte hebt u een gereedschapsset nodig om uw bedframe uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, als u er een hebt.

BEL EEN VRIEND voor het verhuizen van uw matras!

Matrassen zijn zwaar en onhandelbaar. Ze zijn zeker niet gemakkelijk alleen te dragen. Zorg er dus voor dat u ten minste één vriend hebt om u te helpen bij het verhuizen van uw matras. Laat ze wel zien dat je ze dankbaar bent. Pizza, burrito’s, koffie en drankjes voor volwassenen zijn altijd een goede manier om uw vrienden te bedanken.

VERVOER UW MATRAS VEILIG

Dit is een van de belangrijkste tips voor het verhuizen van uw matras. Een verhuiswagen of pick-up truck zijn ideaal voor het vervoer van uw matras. Deze zorgen ervoor dat u de matras zo plat mogelijk kunt leggen. Heeft u echter een auto of SUV, dan zult u de matras waarschijnlijk op het dak moeten leggen. Dan komen de ratelbanden of het touw goed van pas. Zorg ervoor dat de matras stevig op de bovenkant van uw auto ligt. Dit is niet de beste optie op het dak enkel voor hele kleine stukjes ga a.u.b niet de snelweg op!

Nu is het tijd om een ritje te maken. Wanneer u met een zware lading rijdt, is het belangrijk om in een gematigd tempo te rijden. Neem indien mogelijk binnenwegen en zijstraten. Wees voorzichtig met scherpe bochten en plotselinge stops, want hierdoor kan uw matras eraf vallen. Als u een lange rit maakt, stop dan regelmatig om te controleren of uw matras er nog goed op ligt.

 

verhuizen van uw matras
verhuizen van uw matras

 

Dit beeld zien we toch redelijk vaak, wees verstandig en doe het goed a.u.b

DE WEG VRIJMAKEN

Congrats. U hebt uw matras veilig vervoerd zonder ongelukken, botsingen of problemen! Het enge gedeelte is voorbij. Maar we zijn nog niet klaar. Voordat u uw matras naar uw nieuwe kamer brengt, moet u alles uit de weg ruimen. Zorg ervoor dat er geen dozen of rommel in de weg staan, zodat u uw matras gemakkelijk kunt verplaatsen zonder obstakels. Zet uw matras rechtop op zijn kant en zet hem op uw dolly. U kunt uw matras ook op karton zetten om hem over de vloer te schuiven.

Deze tips voor het verhuizen van uw matras zouden het makkelijker moeten maken op de verhuisdag. Maar verhuizen is ook een goed moment om uw matras te evalueren en te kijken of het tijd is voor een nieuwe. Dat betekent dat u zelf één ding minder hoeft te verhuizen. Veel succes met uw grote verhuizing!

 

Uw matras opslaan lees hier onze tips.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *