Schuim Matras schoonmaken wat zijn de beste tips!

Schuim Matras schoonmaken
?wi=338463&ws=

Een Memory Foam of schuim Matras schoonmaken?

Schuim matras schoonmaken waar moet ik allemaal aan denken. Als u geniet van het slapen op een traagschuimmatras of topper. Moet u bereid zijn om deze minstens één keer per jaar te reinigen. Om zich te ontdoen van de stofmijten, bacteriën en allergenen. Die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen. Zet een dag opzij om uw matras of topper te reinigen; de meeste tijd is nodig om te drogen. Omdat u niet wilt dat er water in uw matras of topper komt. Hier zijn de stappen om uw matras of topper weer fris en schoon te krijgen.

Maak je klaar om je Traag of memory schuimmatras te reinigen.

Traagschuimmatrassen of topper moeten altijd met de hand worden gereinigd, omdat machinale reiniging het traagschuim kan vernietigen. Begin met het verwijderen van uw matras of topper uit het bed, en leg deze op de vloer. Het kan zijn dat u de matras of topper in uw badkamer wilt behandelen, vooral als u vlekken en geuren moet verwijderen. Zet de ventilator aan of open het raam om de kamer te ventileren. Als u het op een hardhouten of tapijtvloer schoonmaakt, plaats er dan een dekzeil onder om de vloer te beschermen. Verzamel alle materialen die u nodig hebt. Voor een eenvoudige reiniging hebt u een stofzuiger met een zachte borstel, een zachte stofzuiger, water en een spuitfles nodig.

Schuim Matras schoonmaken met stofzuiger.

De eerste stap in het reinigen van uw matras of topper is het stofzuigen ervan. Gebruik indien mogelijk een krachtige handstofzuiger, werkend met een zachte borstel. Ga met ronddraaiende bewegingen over de matras of topper om stof, vuil en andere deeltjes van de matras op te zuigen. Als u een matras of topper in de vorm van een eierschaal hebt, werk dan door de spleten tussen de pieken, waar vuil zich waarschijnlijk verzamelt.

Als uw matras of topper vrij is van geuren of vlekken, ga dan direct over tot het besproeien van de matras met afwasmiddel. Gebruik een zacht wasmiddel zoals dat voor de handwas, waarbij u één deel wasmiddel mengt met twee delen warm water. Vul een sproeiflacon met het wasmiddel en besproei de hele matras licht. Laat het schuim niet weken, maar houd uw sproeiflacon in beweging terwijl u sproeit.

Vlekken verwijderen van uw schuimmatras of topper

Nadat je de vlek met water hebt besprenkeld, strooi je er boorzuur op, en blijf je het vlekken maken tot het weg is. Als je te maken hebt met een vlek veroorzaakt door huisdier-urine die door je beddengoed is gedrenkt, probeer dan een enzymatische huisdier-vlekkenreiniger. Breng de reiniger aan en laat hem dan ongeveer 15 minuten zitten.

Een andere optie voor het verwijderen van vlekken is waterstofperoxide. Wees zeer voorzichtig met het gebruik van deze chemische stof, en wees u ervan bewust dat het uw schuimrubberen matras of topper kan verkleuren. Na het schoonmaken van de vlekken moet u de vlek weer met een vochtige spons verwijderen en laten drogen. Als het eenmaal droog is, stofzuig dan nogmaals om eventuele resten van de chemicaliën te verwijderen.

Schuim Matras schoonmaken
Schuim Matras schoonmaken

Verwijder geuren uit uw traag schuimmatras of topper

Vlekken die de neiging hebben om te blijven hangen in een schuimkussen of matras. Zijn onder andere urine, braaksel en sigarettenrook. Om deze geuren te verwijderen. Begint u met het stofzuigen en sproeien van de topper van de matras, zoals gebruikelijk, en bestrooit u deze met zuiveringszout. Laat het een nacht of ten minste acht uur zitten voordat u het zuiveringszout wegzuigt. Andere opties zijn het proberen van reinigingsproducten. Op basis van citrusvruchten of producten die specifiek zijn ontworpen voor het elimineren van geuren.

Keerzijde Foam Matras Topper

Vergeet niet de keerzijde van uw gel-geheugenschuimmatras topper. Nadat u het hebt schoongemaakt en alle vlekken en geuren hebt verwijderd. Draait u het om en geeft u de keerzijde een spray met uw wasmiddeloplossing. Laat het geheel drogen en stofzuig vervolgens alle wasmiddelresten weg. Breng een matrastopper niet terug naar uw bed, tenzij deze volledig droog is. Omdat er schimmel kan ontstaan die de matrastopper kan vernielen. U kunt uw matrastopper het beste een volle 24 uur laten rusten. Om er zeker van te zijn dat hij volledig droog is.

Belangrijke tips!

Haal een ventilator en blaas het over het oppervlak van het traagschuim. Als je de onderkant hebt behandeld, draai je het om de 4 uur of zo om het gelijkmatig te laten drogen. Leg het niet terug op je bed totdat het helemaal droog is. Dit kan een dag of twee duren voor een topper van traagschuim. En van 3 tot 5 dagen voor een matras.

Nummer 1 tip van las-lunas, bij het kopen van een nieuw matras of topper gebruik een matrasbeschermer!

Schuim Matras schoonmaken Nooit het matras wringen!!!

Laat uw matras of topper niet weken, verzadigen, wringen of draaien tijdens een deel van het reinigingsproces.

Als het traagschuim matras of topper na al dit werk nog steeds slecht ruikt. Of erger begint het te stinken. Dan is er nog een laatste red middel! De stoomreiniger die kun je huren of kopen.

Schuim Matras schoonmaken
Schuim Matras schoonmaken

Als de azijn en het bakpoeder niet werkten en de matras nog steeds onbruikbaar is. Kunt u als laatste optie een stoomreiniger gebruiken om te proberen de vlekken en geuren te verwijderen. Voldoende vloeistof door de matras om deze schoon te maken. En vervolgens droog te krijgen voordat het begint te schimmelen is meestal geen optie, tenzij u in een woestijn woont.

WAARSCHUWING: Stoomreiniging van traagschuimmatrassen en toppers kan deze verpesten en wordt door geen enkele fabrikant van stoomreinigers aanbevolen.

Schuim Matras schoonmaken

Mocht al deze tips niet werken en het stinkt nog steeds. Dan helaas is het toch verstandig voor een nieuw matras. Schimmel de hele nacht in ademen is gevaarlijk voor je gezondheid. Soms is het niet genoeg om een matras schoonmaken en moet je het gewoon opgeven.

Schuim Matras schoonmaken4
Schuim Matras schoonmaken

Is het gelukt om uw matras schoon te krijgen! Dan is ons advies neem een matras beschermer. Dit verkomt dat uw matras vies word en u heeft langer plezier van uw matras. Schuim Matras schoonmaken las-lunas bedden specialist.

Nog enkele tips voor elke matras

Matras reinigen met stoomreiniger

Veel gestelde vragen!!!!

1. Welke stoomreiniger voor matras?
 
Kies een stoomapparaat die past bij je behoeften en budget.

Een apparaat dat het water op minstens 100 °C kan opwarmen, is hiervoor geschikt. Je kunt een stoomstrijkijzer, een kledingstomer, een huishoudelijke stoomreiniger gebruiken of een professionele stoomreiniger huren.
 
WAARSCHUWING: Stoomreiniging van traagschuimmatrassen en toppers kan deze verpesten en wordt door geen enkele fabrikant van stoomreinigers aanbevolen.
 
2 Hoe krijg je gele vlekken uit je matras?
 
Voeg een eetlepel soda toe aan een half glas warm water of azijn. Dip een doekje in het mengsel en verwijder de vlek met een deppende beweging. Zodra het water opdroogt, is de vlek verdwenen.
 
 
3 Hoe krijg je je matras weer wit?
 
Geen soda in huis? Gebruik keukenzout!
  1. Strooi wat zout over jouw matras.
  2. Laat het een paar uurtjes inwerken.
  3. Veeg alles weg met een borstel en vuilblik, en gebruik een stofzuiger voor de restjes.
  4. Maak de vlek schoon met een doekje waar wat vloeibaar wasmiddel op zit.

4 Hoe zweetgeur uit matras verwijderen?

Strooi wat soda op de matras en laat dit een poosje intrekken. De vocht en luchtjes zullen langzaam in de soda trekken en vervolgens kunt u met de stofzuiger de soda weer opzuigen. Een stoomreiniger is effectief voor het reinigen van een matras. Deze desinfecteert en doodt de bacteriën.
 
oude vlekken in matras schoonmaken, matras reinigen hg, matras schoonmaken met baking soda, topmatras schoonmaken.
 

 

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *