Slapen met je partner voor een goede nachtrust? Probeer deze 8 tips.

Slapen met je partner

8 manieren Slapen met je partner voor en een goede nachtrust.

Slecht slapen met partner? Je bent niet de enige. Ongeveer 26% van de mensen zegt beter te slapen als ze alleen slapen, in vergelijking met slapen met hun partner. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

Beter slapen met vriend of partner heeft zo zijn voordelen.

Hoewel het verleidelijk is om het op te geven en alleen te slapen, kan slapen met je partner belangrijk zijn voor je relatie. Om te beginnen kan knuffelen je helpen een band op te bouwen met je partner en intimiteit bevorderen. Volgens een studie leidt knuffelen na de seks tot een hogere seksuele tevredenheid en een hogere relatietevredenheid. Bovendien helpt aanraking om gevoelens van liefde, dankbaarheid en medeleven tussen geliefden over te brengen. Als we contact maken met een ander mens, stijgt ons oxytocineniveau. Oxytocine is het “liefdeshormoon” dat kan aanzetten tot empathie, vertrouwen, ontspanning en minder angst.

Hoe je harmonieus kunt slapen met je partner

 

SAMEN SNURKEN AANPAKKEN

Laten we beginnen met de (zeer luide) olifant in de kamer. Snurken kan het grootste slaapprobleem zijn waar stellen mee te maken hebben. En hoewel er misschien maar één partner de schuldige is, is het belangrijk om het probleem samen aan te pakken. Als u de snurker bent, laat u dan onderzoeken door een arts om te zien wat de onderliggende oorzaak is. Als u de partner van de snurker bent, moedig hem dan aan zich te laten onderzoeken en ga met hem mee op zijn bezoek. Uw steun kan net datgene zijn wat hij nodig heeft om eindelijk hulp te krijgen.

KOOP OORDOPJES ALS JE MET JE PARTNER SLAAPT

Of je nu last hebt van het gesnurk van je partner of van de onnodig luide tv van je buurman, oordopjes kunnen je problemen oplossen. Vooral lichte slapers zouden oordopjes moeten overwegen om de geluiden te blokkeren die hen gemakkelijk wakker maken.

VERSPREID UW BEDTIJDEN

Wees bewust van uw individuele slaapschema. Als uw partner degene is die u wakker houdt, probeer dan vroeger te gaan slapen dan hij of zij. Laat je partner dan naar bed komen als jij in een diepe slaap bent. Zo voorkom je hopelijk dat je partner je wakker houdt.

ZET EEN KOPTELEFOON OP ALS JE MET JE PARTNER SLAAPT

Over gespreide bedtijden gesproken, als je partner klaar is om naar bed te gaan maar jij wilt opblijven en tv kijken, probeer dan een koptelefoon op te zetten. Zo kan je partner rustig slapen terwijl jij geniet van je favoriete show. Ze maken nu zelfs koptelefoons en oordopjes speciaal voor het slapengaan.

MAAK EEN EIND AAN HET TOUWTREKKEN ONDER DE DEKENS

Wie zegt dat delen zorgzaam is? Zijn jij en je partner altijd aan het vechten om de lakens? Een makkelijke oplossing is om gewoon twee aparte dekens te kopen. Op die manier heb je je eigen deken om warm en comfortabel te blijven. Je kunt nog steeds een paar lagen delen, maar zorg ervoor dat je elk een eigen deken hebt. Bekijk eens onze ruime co;;actie aan beddengoed.

VIND DE JUISTE MATRAS

Matrassen met individueel gewikkelde pocketveren, zoals hybride matrassen, zijn ideaal voor koppels. Pocketveren passen zich onafhankelijk van elkaar aan je lichaamsgewicht aan. Omdat ze de omringende veren niet volledig beïnvloeden, kunt u zich in bed bewegen zonder uw partner wakker te maken. Als u ‘s nachts heen en weer schommelt, kunnen pocketveren voorkomen dat uw partner wakker wordt.

KIJK NAAR EEN VERSTELBARE LATTENBODEM

Samen slapen intiem. Jij en je partner hoeven geen compromissen te sluiten over jullie favoriete slaapposities. Met een verstelbare lattenbodem kunt u allebei de meest comfortabele positie kiezen die het best bij u past. Het kan zijn dat je twee lits-jumeaux moet kopen en ze samen moet voegen, maar het resultaat kan de moeite waard zijn. Verstelbare bedden hebben veel voordelen. Bovendien kunnen ze helpen tegen snurken, wat weer kan helpen met uw relatie. Las-lunas boxsprings matrassen beddengoed is een flagship retailer voor matrassystemen, die een superieure ervaring bieden aan matrassen zoals die van Mline.

Slapen in aparte bedden.

Hoe vaak samen slapen relatie. Boven alles moet de gezondheid van uw relatie de prioriteit zijn. Als u en uw partner alles hebben geprobeerd en het nog steeds niet lukt, overweeg dan aparte bedden. Een groeiend, hoewel misleidend, onderwerp is de trend van de slaapscheiding. Hierbij slaapt een stel in aparte bedden, of zelfs aparte kamers, om een goede nachtrust te krijgen. Maar laat je niet misleiden door de naam, sommigen zeggen dat dit je relatie juist kan verbeteren. Immers, als je goed uitgerust bent, ben je minder prikkelbaar.

Met als gevolg dat je je minder vijandig zult opstellen tegenover je partner. Dus terwijl je de manieren moet verkennen om samen slapen te laten werken, hoef je je niet te schamen als je verschillende bedden kiest. Wat belangrijk is, is dat jij en je partner een gezonde en liefdevolle relatie hebben.

las-lunas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *