Hier zijn 4 manieren om uw dekbedovertrek er als nieuw te laten uitzien

Dekbedovertrek er als nieuw te laten uitzien1

Dekbedovertrek er als nieuw te laten uitzien

Wat is er troostrijker dan je na een lange dag in te wikkelen in je zachte dekbed, vooral als het is versierd met een prachtig dekbedovertrek dat vakkundig is ontworpen door een getalenteerde kunstenaar?
Dit is een essentieel item om tot rust te komen en te ontspannen voor een nieuwe dag. Dekbedovertrekken, samen met kussens en dekens, zijn geweldig voor zelfexpressie en helpen je in de stemming te komen om de wereld te veroveren.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat deze artikelen lang meegaan? Wij hebben vier verzorgingstips die ervoor zorgen dat uw dekbedovertrek er nog jaren fris en nieuw uitziet!

1. Was met een mild wasmiddel
Het maakt niet uit van welke stof uw dekbedovertrek gemaakt is, het is vaak zo dat bijtende wasmiddelen de levensduur van het product verminderen. Onze dekbedovertrekken zijn gemaakt van zachte, lichtgewicht microvezels, die ervoor zorgen dat de prints van je favoriete kunstenaars waarheidsgetrouw worden gemaakt op basis van de originele print. Vermijd het gebruik van bleekmiddel of een wasmiddel met sodium lauryl sulfate (SLS). Veel wasmiddelen bevatten SLS, dus kijk op het etiket om te zien wat erin zit. Was uw dekbedovertrek op een gewone of zachte cyclus in koud water voor de beste resultaten.

2. Vermijd hoge temperaturen
Heeft u ooit een lievelingstrui gehad die in de droger kapot ging? Na verloop van tijd zal hetzelfde effect optreden als u uw dekbedovertrek in een droger stopt die op een hoge warmtestand staat. De vezels in stof hebben allemaal een verschillende drempel voor hoge hitte, maar een droger met een hoge temperatuur is de snelste manier om de levensduur van uw kleding, dekens, dekbedovertrekken, kussenslopen, enz. te verminderen.

De beste manier om de levensduur van uw dekbedovertrek te verlengen is om het buiten aan de lucht te laten drogen – we beseffen dat dit een hele uitdaging kan zijn, vooral als u in een stad woont. De op één na beste methode is om uw overtrek in de droger te stoppen op een lage warmtestand. Dit duurt langer, maar uw dekbedovertrek zal u dankbaar zijn.

3. Sla de wasverzachter over
Sommige stoffen absorberen vloeibare wasverzachter, wat resulteert in verkleuring op je dekbedovertrek. Als je van de geur van wasverzachter houdt, maar de chemicaliën wilt overslaan, kun je natuurlijke lavendeldrogerzakjes toevoegen aan je droger (die je natuurlijk op een lage warmtestand hebt gezet). Deze zakjes hebben als bijkomend voordeel dat ze je helpen slapen, dus het is een dubbele winst.

4. Haal uw dekbedovertrek onmiddellijk uit de droger
Zorg ervoor dat u een timer instelt voor uw dekbedovertrek en controleer het halverwege terwijl het aan het drogen is. Als je je dekbedovertrek eruit kunt halen zodra de droger klaar is, hoef je je geen zorgen te maken dat er kreukels ontstaan. Dit is vooral belangrijk als uw overtrek een levendige print heeft; u zult het ontwerp nog meer waarderen als het er fris en schoon uitziet op uw bed.

De belangrijkste tips voor het onderhoud van uw dekbedovertrek zijn: geen bleekmiddel, geen wasverzachter en geen hoge temperatuur. Alle andere verzorgingstips kunnen met elkaar in evenwicht worden gebracht en zullen ervoor zorgen dat al uw stoffen artikelen jarenlang meegaan!

 

 

Beste manier om je dekbedovertrek of beddengoed te wassen!

Een dekbedovertrekken wassen een paar handige tips.

Het overtrek binnenstebuiten in de wasmachine
Zowel de dekbedovertrek als de kussensloop kun je het best binnenstebuiten wassen. Je voorkomt op die manier slijtage aan het ontwerp of de print. Terwijl je er aan de andere kant wel voor zorgt dat de overtrek goed schoon wordt.

Wasmachine niet vol proppen zorg voor ruimte
Het is altijd belangrijk om rekening te houden met het maximale vulgewicht, maar vooral op het moment dat je een dekbedovertrek wilt wassen. Doe de machine niet te vol, door daar maximaal één tweepersoons overtrek in te doen, of maximaal twee eenpersoons overtrekken. Doe de hoeslaken apart, omdat je anders het risico loopt dat deze in de overtrek zal rollen en niet goed schoon zal worden.

Lees altijd de was voorschriften en stel de juiste graden in om te wassen
Het is belangrijk om jouw dekbedovertrek te wassen op het juiste aantal graden.

Droger!
Beste is om je beddengoed aan een waslijn buiten te laten drogen, gebruik je een droger stel het dan zo laag mogelijk in!

 

Dekbedovertrek er als nieuw te laten uitzien
Dekbedovertrek er als nieuw te laten uitzien

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed