Waarom heb je een matrasbeschermer nodig? Welke is goed!

matrasbeschermer

Waarom heb je een matrasbeschermer nodig?

Leer hoe een matrasbeschermer uw matras schoon houdt!
Niemand van ons wil het toegeven, maar we staan er niet bij stil. We zweten, verharen en scheiden allerlei onfrisse dingen uit waar we niet bepaald trots op zijn. Daarom zijn beschermers zo belangrijk je kan deze gewoon wassen. En je matras blijft schoon en gaat gewoon langer mee.

Onze matrassen absorberen al het zweet, de oliën en huidcellen die elke nacht van ons lichaam afkomen. Voeg daar een huisdier aan toe en je matras kan al snel behoorlijk vies worden.

Onlangs hebben we besproken hoe belangrijk het is om je slaapkamer en matras schoon te houden. Nu willen we dieper ingaan op het schoonhouden van je bed met een matrasbeschermer.

WAT IS EEN MATRASBESCHERMER?

Een beschermer is een stof gemaakt van gespecialiseerde vezels en materialen. Hij past op uw matras als een hoeslaken en kan worden verwijderd om in de wasmachine te worden gewassen. Matrasbeschermers vormen een fysieke barrière die zweed, huisstofmijt, vocht, schimmel en meeldauw tegenhoudt.

DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN MATRASBESCHERMERS

Zoals we al besproken hebben, wordt uw matras blootgesteld aan vervelende dingen zoals huidcellen, kwijl, zweet, lichaamsolie, haar, bloed, urine en andere vloeistoffen. De mogelijkheid om je matrasbeschermer te wassen kan je helpen om een veel schonere en hygiënischere te slaapen. Bovendien kan dit het aantal allergenen waaraan u wordt blootgesteld beperken. Al die dode huidcellen op uw matras kunnen stofmijt aantrekken. Deze huisstofmijt kan een ravage aanrichten als u er allergisch voor bent.

Zo’n 25% van de bevolking in Nederland heeft last van een allergie aan de luchtwegen (respiratoire allergie). Veel voorkomende allergenen zijn: graspollen, boompollen, huisstofmijt, hond en kat. Bij een allergie heeft iemand vaak klachten aan de bovenste(neus)- en onderste luchtwegen (longen). hebben allergieën. Als je bedenkt hoeveel viezigheid jij, je kinderen en je huisdieren in huis kunnen achterlaten, is het belangrijk om schoon te blijven. Zorg ervoor dat datgene waar u acht uur per nacht op ligt schoon is.

SOORTEN BESCHERMERS

 

 

 

Smart Cover

De Smart Cover van M line is een beschermer, ontwikkeld om het matras beter te ventileren en daardoor te beschermen.

Met deze matrasbeschermer van M line ervaar je 28% betere ventilatie in verhouding met een molton, wat de Smart Cover perfect maakt voor mensen die het vaak warm hebben in bed.De innovatieve Smart Cover van M line is een matrasbeschermer, ontwikkeld door de specialisten van M line, geschikt om het matras beter te ventileren en daardoor te beschermen.

Met deze matrasbeschermer van M line ervaar je 28% betere ventilatie in verhouding met een molton, wat de Smart Cover perfect maakt voor mensen die het vaak warm hebben in bed. De Smart Cover zorgt voor een extra ventilatielaag tussen lichaam en matras, het vocht dat je tijdens het slapen verliest wordt daardoor beter afgevoerd. Een extra voordeel van deze afvoer is een langere levensduur voor je matras.

De Smart Cover heeft de perfecte pasvorm voor ieder matras en een ruimte instopstrook, wat een perfecte aansluiting op je matras garandeert. Daarnaast wordt de beschermer in iedere maat uitgeleverd en is deze geschikt voor matrassen tot een hoogte van 30 centimeter. De Smart Cover is wasbaar op 40°C en is niet geschikt voor de droger.

Slaap je op een verstelbare bedbodem? Dan is de Smart Cover ook met split te bestellen, zodat de matrassen zonder problemen los van elkaar kunnen bewegen. Bekijk hier deze Smart cover.

Molton/beschermer
Molton/beschermer De Smart Cover is de molton/bescherme r van M line. Deze beschermer is ideaal wanneer je voorzien wilt zijn van een goed slaapklimaat, met de Smart Cover ervaar je 28% betere ventilatie in verhouding met een molton. De Smart Cover is dus perfect …

Dixxius beschermer Jute

Deze hoogwaardige matrasbeschermer bestaat uit een mix van polyester en vochtregulerend jute. Jouw matras wordt zo, naast dat het beschermd wordt tegen alle vormen van slijtage, ook beschermd tegen vocht of schimmel.

Dixxius Matrasbeschermer Jute
Dixxius deze jute bekijken klik hier.

Dixxius Matrasbeschermer Noppen

Deze hoogwaardige matrasbeschermer is gemaakt van polyester en heeft een vilt laag met noppen voor antislip. Daarnaast beschermt het jouw matras tegen alle vormen van slijtage en het voorkomt dat vocht of schimmel het matras aantasten.

matrasbeschermer

Deze bekijken klik hier.

Encasement beschermer

Deze klinisch bewezen matrasbeschermer biedt de beste beschermingsniveau door alle zes zijden van uw matras te bedekken. PureCare’s hoezen zijn voorzien van Tight naden en een vergrendelende rits. Hierdoor krijgt u een fysieke barrière tegen allergenen, bed bugs, huisstofmijt, vlekken, vocht, schimmel en meeldauw. De OmniGuard® Advance lichtgewicht stof verandert niets aan het gevoel of comfort van uw matras. Deze matrasbeschermer is geschikt voor elk type matras, inclusief traagschuim en binnenvering. Hij is ook geschikt voor gel- of latexmatrassen.

Beschermingspakket Boxspring matras

Beschermingspakket voor boxspring matras speciaal voor alle boxsprings. Het tweedelige pakket bestaat uit een molton/hoes voor je matras en een antislip matrasbeschermer. De molton, rondom voorzien van elastiek, neemt vocht op en werkt ventilerend. Je kunt hem bovendien gewoon wassen in de wasmachine. De antislip matrasbeschermer heeft duizenden onverslijtbare nopjes, die ervoor zorgen dat je matras niet schuift. Handig & hygiënisch dus. Deze set is ook verkrijgbaar voor split matrassen.

Bekijk deze set.

Beschermingspakket Ledikant matras

Beschermingspakket ledikant matras dit tweedelige pakket bestaat uit een molton/hoes voor je matras en een antislip matrasbeschermer. De molton, rondom voorzien van elastiek, neemt vocht op en werkt ventilerend. Je kunt hem bovendien gewoon wassen in de wasmachine. De antislip matrasbeschermer heeft duizenden onverslijtbare nopjes, die ervoor zorgen dat je matras niet schuift. Handig en hygiënisch dus. Deze set is ook verkrijgbaar in split en voor topmatras!

Bekijk deze set.

Vergeet de kussenbeschermers niet!

Kussenbeschermer
Bescherm uw kussen tegen vocht, bedwantsen, allergenen en huisstofmijt plus de extra voordelen van microklimaatbeheersing. Het veranderen van uw slaapoppervlak van koel naar warm voor comfort het hele jaar door is net zo eenvoudig als het omdraaien van uw beschermer. Een AirXchange-strip laat lucht naar binnen en naar buiten stromen, terwijl vocht, bedwantsen, allergenen en huisstofmijt buiten worden gehouden. Bovendien voorkomt de AirXchange-strip ballonvorming en warmteophoping in de beschermer.

Conclusie
Er zijn heel wat beschermers om uit te kiezen. Het is echter belangrijk dat u in een beschermer investeert om ervoor te zorgen dat uw matras, en uw gezondheid, beschermd zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *