Waarom heb je een matrasbeschermer nodig? Welke is goed!

matrasbeschermer

Waarom heb je een matrasbeschermer nodig?

Ontdek hoe een matrasbeschermer je matras schoon houdt!
We willen het misschien niet toegeven, maar we denken er niet altijd aan. We transpireren, verliezen haar en scheiden verschillende onaangename stoffen af waar we niet echt trots op kunnen zijn. Dit is waarom matrasbeschermers zo belangrijk zijn: je kunt ze gewoon wassen. Zo blijft je matras schoon en gaat deze langer mee.

Onze matrassen nemen alle zweet, oliën en huidcellen op die elke nacht van ons lichaam vrijkomen. Als er dan ook nog een huisdier op komt, kan je matras snel behoorlijk vies worden.

Eerder hebben we het belang van het schoonhouden van je slaapkamer en matras besproken. Nu willen we graag verder ingaan op het onderhouden van je bed met behulp van een matrasbeschermer.

image 4

Wat houdt een matrasbeschermer precies in?

Een matrasbeschermer is een stuk textiel dat gemaakt is van speciale vezels en materialen. Het wordt als een hoeslaken om uw matras geplaatst en kan gemakkelijk worden verwijderd om in de wasmachine te worden gewassen. De matrasbeschermer fungeert als een fysieke barrière tegen transpiratie, huisstofmijt, vocht, schimmel en meeldauw.

image 5

De voordelen die matrasbeschermers bieden voor de gezondheid

Uw matras wordt blootgesteld aan verschillende vieze zaken zoals huidcellen, kwijl, zweet, lichaamsolie, haar, bloed, urine en andere vloeistoffen, zoals we eerder hebben besproken. Het wassen van uw matrasbeschermer kan helpen om een veel schonere en hygiënischer slaapomgeving te creëren. Dit kan ook het aantal allergenen verminderen waaraan u wordt blootgesteld. De ophoping van dode huidcellen op uw matras kan namelijk stofmijt aantrekken, wat problematisch kan zijn als u allergisch bent voor deze mijt.

Ongeveer 25% van de Nederlandse bevolking ervaart symptomen van een allergie aan de luchtwegen, ook wel respiratoire allergie genoemd. Veelvoorkomende allergenen zijn graspollen, boompollen, huisstofmijt, honden en katten. Allergieën veroorzaken vaak klachten in zowel de bovenste (neus) als onderste luchtwegen (longen). Gezien de hoeveelheid vuil die jij, je kinderen en je huisdieren in huis kunnen achterlaten, is het belangrijk om schoon te blijven. Zorg ervoor dat hetgeen waar je elke nacht acht uur op ligt schoon is.

SOORTEN BESCHERMERS

Smart Cover

Voor de meeste mensen is een katoenen matrasbeschermer (ook wel molton genoemd) een verstandige keuze. Dit komt doordat katoenen matrastoppers zeer absorberend en duurzaam zijn. Ze kunnen gemakkelijk op 60 graden worden gereinigd en behouden hun vorm, zelfs na vele wasbeurten.

Wat is het onderscheid tussen een molton en een matrasbeschermhoes?

Een molton en een matrasbeschermer zijn hetzelfde product met een andere benaming. De term molton is afgeleid van de gebruikte techniek.

Verschillen alle matras beschermers van elkaar?

Er zijn tegenwoordig verschillende matras-beschermers en omhulsels op de markt : sommige bieden eenvoudige bescherming tegen vlekken, terwijl andere ook bescherming bieden tegen allergenen en irriterende stoffen zoals bedwantsen, schimmels, huisstofmijt en dode huidcellen.

Tegenwoordig zijn er diverse matrasbeschermers en hoeslakens verkrijgbaar op de markt. Sommige zorgen alleen voor bescherming tegen vlekken, terwijl andere ook bescherming bieden tegen allergenen en irriterende stoffen zoals bedwantsen, schimmels, huisstofmijt en dode huidcellen.

Dixxius Matrasbeschermer Jute

Is het mogelijk om op een matrasbeschermer te slapen?

Matrasbeschermers hebben niet alleen een functioneel doel, maar dragen ook bij aan het comfort van je bed. Verschillende materialen, zoals katoen, bamboe en waterdichte stoffen, zorgen voor een zacht en comfortabel slaapoppervlak. Hierdoor slaap je niet alleen beschermd, maar ook comfortabeler.

matrasbeschermer

Wat is de aanbevolen frequentie om een matrasbeschermer te wassen?

Om te zorgen voor een schoon gevoel in bed, is het aan te raden om je matrashoes regelmatig te wassen. Helaas doen maar weinig mensen dit. Door je matrashoezen echter twee tot vier keer per jaar te wassen, verbeter je de hygiëne van je bed en geniet je van extra frisheid, vooral als je last hebt van allergieën.

image 3

Wat is de levensduur van matrasbeschermers?

Een matrasbeschermer gaat gemiddeld ongeveer één tot twee jaar mee. Bedenk eens dat het hun functie is om al het vuil op te vangen, van dode huidcellen en huidschilfers tot lichaamsoliën, celresten en andere vloeistoffen. Uiteindelijk wordt de ophoping van al deze stoffen te zwaar voor de bodyguard van je matras.

image 2

Zorg ervoor dat u de kussenbeschermers niet vergeet!

Beschermende hoes voor kussen
Bescherm uw kussen tegen vocht, bedwantsen, allergenen en huisstofmijt, en geniet van de extra voordelen van een optimaal klimaat. Met deze hoes kunt u eenvoudig de temperatuur van uw slaapoppervlak aanpassen voor comfort gedurende het hele jaar. De AirXchange-strip zorgt voor een constante luchtstroom, terwijl vocht, bedwantsen, allergenen en huisstofmijt buiten worden gehouden. Bovendien voorkomt de AirXchange-strip dat de hoes gaat bollen en warmte vasthoudt.

image 1

Samenvatting
Er zijn talloze opties beschikbaar als het gaat om matrasbeschermers. Het is echter van cruciaal belang om te investeren in een goede beschermer om ervoor te zorgen dat zowel uw matras als uw gezondheid optimaal beschermd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *