Welk kussen is geschikt voor uw slaaphouding?

kussen

Welk kussen is geschikt voor uw slaaphouding?

Iedereen weet dat uw matras essentieel is voor een goede nachtrust, maar hoe zit het met uw kussen? Hoofdkussens zijn er in verschillende maten en materialen en zijn bepalend voor de kwaliteit van uw slaap. Of u nu op uw rug, zij of buik slaapt, zorg ervoor dat u het juiste kussen heeft voor uw slaaphouding.

Rugslapers

Zoals bij alle slaaphoudingen is het belangrijk dat uw nek en wervelkolom in de juiste stand liggen. Rugslapers moeten daarom investeren in een kussen dat zich aanpast aan de druk, met een gemiddelde hardheid. U moet geen te dikke nemen, omdat uw hoofd dan niet meer in de juiste positie ligt. Maar het is ook belangrijk om te dunne kussens te vermijden, zodat het hoofd niet te ver naar achteren wordt gekanteld tijdens het slapen. Zoek er een dat de natuurlijke kromming van uw nek comfortabel ondersteunt, terwijl uw nek recht blijft.

Het Dixxius Hoofdkussen 90% dons is een goede keuze voor rugslapers. Dit past zich aan uw hoofd, nek en schouders aan om persoonlijk comfort en ondersteuning te bieden. Het lage profiel zorgt ervoor dat u uw hoofd niet omhoog hoeft te draaien en uw nek niet belast.

 

Dixxius Hoofdkussen 90% dons
Dixxius 90% dons

Zijslapers

Zijslapers hebben een luchtiger kussen nodig om de ruimte tussen hun nek en schouders op te vullen en hun ruggengraat in balans te houden. Zorg er wel voor dat het niet te zacht is, anders moet u het constant opschudden om de juiste ondersteuning te krijgen. Hoofdkussens met een gemiddelde ondersteuning vormen zich naar uw lichaam en houden uw nek in de juiste positie. Anatomische die de nek en rug stevig ondersteunen en goed uitlijnen, zijn ook ideaal voor zijslapers.

Als u op uw zij slaapt, kijk dan eens naar het Silvana Support hoofdkussen cristal. Het is vooral populair bij mensen die last hebben van nek-, rug- of schouderpijn. Voornamelijk omdat het ontworpen is om superieure verlichting en ondersteuning te bieden. Het ergonomisch gebogen oppervlak is geweldig voor gemiddeld tot groot gebouwde rug- of zijslapers en degenen die tussen de twee in rollen!

Een goede tip: Het plaatsen van een kussen tussen je benen kan ook helpen om je wervelkolom goed uit te lijnen voor zijslapers.

 

Silvana Support hoofdkussen cristal
Silvana cristal

Buikslapers

Het is aan te raden om niet op uw buik te slapen, maar als het dan toch moet, zoek dan het juiste model. Buikslapers zetten meer druk op hun nek en ruggengraat, die de hele nacht rondgedraaid worden. Extra zachte kussens zijn het beste, omdat ze het hoofd voldoende laten wegzakken om uw ruggengraat gezond te houden. Zoek een kussen dat plat genoeg is om u de extra hoofdruimte te geven die u nodig hebt. Kussens gevuld met veren of donsalternatieven zijn goed omdat ze gemakkelijk naar beneden worden gedrukt.

Het Dixxius donzen hoofdkussen Nature 100% Boxmodel is een verfrissende keuze voor buikslapers die op zoek zijn naar meer comfort. Het is ontworpen om de juiste uitlijning van de wervelkolom te ondersteunen. Het kan zelfs bevredigend zijn voor slapers die soms liever zonder kussen liggen.

Pro Tip: Als u niet meer op uw buik wilt slapen, investeer dan in een orthopedisch kussen. De ergonomische vorm maakt het ongemakkelijk om op uw buik te slapen, waardoor u in feite ‘traint’ om op uw zij of rug te slapen.

 

Hoofdkussen Nature 100% Boxmodel
Boxmodel

Andere dingen om te overwegen

ZOEK NAAR VERKOELENDE EIGENSCHAPPEN.
Als je de neiging hebt om warm te slapen, zoek dan naar een hoofdkussen met verkoelende eigenschappen. Bijvoorbeeld Latex is een goede optie voor mensen die het warm hebben. Het combineert verkoelende vezels met het ultra pluche gevoel. Het resultaat is een luxueus responsief textiel dat absorberender is dan katoen en zachter dan zijde. En het beste van alles is dat het 5x sneller koelt dan traditioneel polyester.

INVESTEER IN EEN BESCHERMER.
Net als bij je matras kunnen huisstofmijt, vuil en andere allergenen zich op je kussen verzamelen. Dit kan leiden tot niezen en zelfs gezichtsacne. Daarom is het belangrijk om een beschermer aan te schaffen. De beschermers van silvana zijn voorzien van MiteTight naden en een afsluitbare rits, waardoor ze een fysieke barrière vormen tegen allergenen, bedwantsen, huisstofmijt, vlekken, vocht, schimmel en meeldauw.

VERVANG ELKE 1-2 JAAR.
Als vuistregel geldt dat u om de 1-2 jaar moet vervangen. Na een tijdje kan uw kussen zijn vorm verliezen en u niet meer de ondersteuning geven die u nodig heeft. Probeer niet te lang met een oud te gaan, want dat kan uw slaap, comfort en gezondheid beïnvloeden.

IEDEREEN IS ANDERS.
Sommige mensen slapen maar in één houding. Anderen rollen elke nacht in twee of drie posities. Sommigen van ons hebben een kleinere lichaamsbouw, terwijl onze grotere vrienden misschien meer ondersteuning nodig hebben. Het punt is dat er geen standaardoplossing bestaat. Op zoek naar een hoofdkussen bekijk hier al onze kussens.

Voor- en nadelen materialen

Met betrekking tot de vullingen heb je de keuze uit de volgende soorten kussens:

Traagschuim: Traagschuim heeft een uitstekende ondersteuning. Het schuim is vormvast en kans zich naar je lichaam vormen.

Synthetische: Synthetische materialen zijn aantrekkelijk geprijsd en daarmee een voordelige keuze. Het materiaal is goed wasbaar en verkrijgbaar met een neksteun.

Wol: Wol staat bekend om de zeer goede vochtregulatie. Het materiaal is zelfreinigend en zijn bij te vullen met wolbolletjes.

Dons: Dons is licht van gewicht en voelt heerlijk comfortabel aan. Het materiaal is goed vorm- en wasbaar. Bovendien zorgt dons voor een fijne vochtregulatie.

Katoenen: Katoen zorg voor een goede vochtregulatie en bieden een fijn comfort.

Kapok: Kapok is gevuld met dons en bieden daardoor een fijn comfort en een zachte ondersteuning. Het materiaal is goed wasbaar en laat zich eenvoudig vormen.

Latex: Latex bied een goede ondersteuning en zijn vormvast. Bovendien vormen ze een duurzame keuze, dankzij de gewonnen natuurrubber uit de rubberboom. Het is anti-allergische helaas een langere gewenningsperiode vragen.

Online kopen

Bekijk de verschillende beschikbare kussens om inspiratie op te doen en daar een keuze uit te maken. Kijk ook goed naar het kussen dat je nu wellicht al gebruikt. Kies opnieuw voor een vergelijkbaar kussen of kies een andere uitvoering, afhankelijk van je ideale slaaphouding en je voorkeur voor een van de vullingen en materialen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *