Matras vernieuwen, wat zijn de mogelijkheden zonder dat u een nieuwe hoeft te kopen.

matras vernieuwen

Matras vernieuwen, wat zijn de mogelijkheden zonder dat u een nieuwe hoeft te kopen.

Matras vernieuwen. Hebt u uw matras al vele jaren niet meer gekocht, is hij in slechte staat of wilt u gewoon weten hoe u een zachte matras kunt verbeteren?
Velen van ons komen op een punt waarop we een nieuwe matras willen, maar soms is dat financieel niet mogelijk. Daarom is het soms beter om uit te zoeken hoe een oude matras op een zuinigere manier kan worden verbeterd. De beste oplossing voor dit probleem is het kopen van een matras-topper.

Wat is een matras topper?

Voor wie ze nog niet kent: matras-toppers zijn als het ware dunnere matrassen die op elk type matras gelegd kunnen worden om de stevigheid en het comfort ervan te verbeteren. Ze worden ook wel matrasonderlegger of matrastopper genoemd. Deze oplossing is echt doeltreffend als het erom gaat uw versleten matras nog een paar jaar te behouden en zal u helpen veel beter te slapen.

Het belangrijkste voordeel is dat het perfect past op zowel de matras van het bed als op die van een slaapbank en het zal lijken alsof u op slechts één matras slaapt.

Matrassen die na verloop van tijd hun stevigheid hebben verloren, zacht zijn geworden en hun oorspronkelijke vorm hebben verloren, kunnen hun compacte vorm terugkrijgen met de matras-topper. Bovendien hoeft u tijdens het rusten niet aan kwaliteit in te boeten, want u kunt een traagschuim matras-topper met een zachte veren touch kopen, die u helpt te slapen zoals u dat verdient. Kortom, ze zijn een uitstekende oplossing wanneer onze matras zacht is geworden.

Mensen met lumbale of cervicale problemen zullen dankbaar zijn voor dit supplement, omdat zowel de rug als de zware delen van het lichaam dankzij de matras-topper meer onderhevig zullen zijn. Het zorgt ook voor een betere doorbloeding en helpt bewegingen tijdens de nacht te verminderen.

Ze helpen u niet alleen de levensduur van uw matras te verlengen, maar hebben ook het voordeel dat ze erg zuinig zijn. U kunt toppers vinden met een brede waaier aan kwaliteiten, gaande van 30€ tot 900€, afhankelijk van uw behoeften en budget zult u een topper vinden die past bij wat u nodig hebt. matras vernieuwen

matras vernieuwen
matras vernieuwen

Schoonmaken van de toppers

Een ander voordeel is dat het gemakkelijk schoon te maken is, want als u het nodig hebt, kunt u het in de wasmachine wassen, zodat het jarenlang in perfecte staat blijft. Zowel low-end als high-end toppers zijn behandeld tegen bacteriën, schimmels en huisstofmijt om te voorkomen dat ongenode gasten het bed binnendringen.

Soorten topdekmatrassen

Er zijn drie soorten toppers die elk hun kwaliteiten hebben.

Latex topper matras

Latex geniet van een uitstekende reputatie omdat het eigenlijk een perfect materiaal is om matrassen en matrastoppers van te maken. Het is ontzettend veerkrachtig, erg duurzaam en bijzonder comfortabel. De latex wordt vervaardigd uit zowel natuurlijke (uit de rubberboom) als synthetische latex, waardoor de voordelen van beide soorten worden gecombineerd.

Samenvatting

 • Hoge veerkrachtigheid
 • Duurzaam in gebruik (lange levensduur)
 • Antibacterieel
 • Zeer hoog comfort

Talalay topper matras

Talalay Latex toppers gaan (met recht) door het leven onder de koosnaam ‘de Rolls Royce onder de dekmatrassen’. Het is een superieure latexsoort die ontzettend duurzaam en comfortabel is. Ook scoort Talalay beter dan alle andere dekmatrassen op punten als: veerkracht, flexibiliteit en ergonomische slaapbeleving. Het materiaal ademt uitstekend, voert vocht snel en probleemloos af, is ontzettend duurzaam, en ook nog eens bijzonder prettig om op te liggen.

Samenvatting

 • Hoge veerkrachtigheid
 • Zeer duurzaam in gebruik (lange levensduur)
 • Antibacterieel
 • Zeer hoog comfort
 • Zeer goed ventilerend
matras vernieuwen
matras vernieuwen

 

Koudschuim topper matras

Koudschuim is de meest verkochte variant van dekmatrassen. Koudschuim heeft van nature een open en enigszins onregelmatige celstructuur. Dat betekent dat er (lege) ruime is tussen de cellen. Door deze ruimte ademt het materiaal optimaal, en wordt vocht snel afgevoerd, waardoor het materiaal niet te warm aanvoelt. Het materiaal is erg veerkrachtig, wat er voor zorgt dat koudschuim dekmatrassen een ideale combinatie van comfort en duurzaamheid bieden, tegen een relatief lage prijs. matras vernieuwen

Samenvatting

 • Ideale prijs/kwaliteitsverhouding
 • Duurzaam in gebruik (lange levensduur)
 • Goede ventilatie

 

matras vernieuwen
matras vernieuwen

 

Traagschuim topper matras

Traagschuim dekmatrassen zijn ideaal voor mensen met onder andere rug- en schouderklachten, omdat het materiaal drukverlagend is en zich aanpast aan de contouren van de gebruiker. Traagschuim is ontwikkeld door NASA en word veel gebruikt in matrassen en toppers.

Samenvatting

 • Drukverlagend (goed voor doorbloeding en lang op bed liggen)
 • Hoog aanpassingsvermogen
 • Hoog comfort
  matras vernieuwen
  matras vernieuwen