Boxspringbed of normaal bed wat is nou het verschil!

boxsprings matrassen beddengoed

Boxspringbed of normaal bed wat is nou het verschil!

Boxspringbed of normaal bed  ” Wat is beter voor mij? Alle verschillen in één oogopslag! U wilt een nieuw bed, maar weet nog niet of u een normaal bed met lattenbodem en matras moet nemen of misschien een boxspring bed? Wat is een boxspring bed eigenlijk en welk bed is het beste? Wat zijn de voor- en nadelen van elk bed?

Wij helpen u met onze gids “Boxspringbed of normaal bed” om de juiste beslissing voor u te nemen en delen onze ervaringen met boxspring bedden exclusief met u.

Waar is het normale bed van gemaakt?

Het “normale bed”, zoals wij het hier noemen, bestaat uit een bedbodem, een lattenbodem en een matras. De lattenbodem is goed voor het feit dat de matras niet direct op de vloer ligt, en tegelijkertijd is het goed voor het transporteren van het vocht dat door het zweten naar buiten in de matras komt.

De lattenbodem bestaat uit houten latten, die ofwel afzonderlijk naast elkaar, ofwel dubbel op elkaar en naast elkaar worden opgeborgen. Voor een hogere kwaliteit lattenbodem kunt u kiezen tussen vijf of zeven zones. Deze kunnen individueel worden aangepast en de lattenbodem kan zo beter worden aangepast aan het lichaam en het fysieke gevoel. (Lees hier hoe u uw lattenbodem kunt aanpassen aan uw wensen)

Bovenop de lattenbodem komt een matras, waar u kunt kiezen uit vele verschillende soorten matrassen. De matrashardheid moet worden gekozen, welk type matras, en en en. Het liggevoel is meestal harder dan bij een boxspring bed, afhankelijk van de instelling van de lattenbodem en het type matras. Dit is vooral te wijten aan het feit dat een lattenbodem van hout is en hout een zeer stijf en stevig materiaal is dat slechts in beperkte mate kan opleveren.

Boxspringbed of normaal bed
Boxspringbed of normaal bed

Boxspring met Wave Light vanaf 599,00 euro klik hier voor meer info!

Boxspring bed, wat is dat eigenlijk?

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een boxspring bed, toch? Maar weet je wat het is en waar de naam vandaan komt? De term boxspring bestaat uit de Engelse woorden “box”, de doos, en “spring”, de veer. Je zou kunnen zeggen dat de vertaling “veer in de doos” is. En het boxspring bed is op dezelfde manier opgebouwd.

Als basis vindt u een doos met pocketveren of normale veren. (Het verschil tussen een pocketverenkern en een normale verenkern kan worden verklaard door het woord. De veren van de pocketverenkern zitten in individuele zakken, terwijl de verenkern een doorlopend draadnet is. Zakveerkern is meestal duurder, maar heeft een stipte ontlasting, wat een extra portie comfort oplevert).

Er wordt een matras op de doos gelegd. Als laatste wordt een topper op de combinatie geplaatst als laatste laag. U kunt gemakkelijk een hoogte van 60 cm en meer bereiken. De veren die als basis zijn gekozen, hebben een hoge flexibiliteit en daardoor kan dit bed zich uitstekend aan uw lichaam aanpassen.

De verstelling en het comfort is vaak beter dan een normaal bed met lattenbodem en matras, afhankelijk van hoe goed deze twee componenten aan u en aan elkaar zijn aangepast. De verende achterzijde van het boxspring bed is ook zeer goed, omdat de veren de druk beter “opvangen” en slechts gedeeltelijk terugbrengen naar de matras, meestal merk je er niets van, in tegenstelling tot de lattenbodem.

Voor- en nadelen van het normale bed

Lattenbodems en matrassen zijn zeer veelzijdig. Er kan dus gekozen worden voor combinaties die geschikt zijn voor mensen met allergieën of voor mensen die veel zweten of onrustig slapen. Het kan het ideale slaapsysteem zijn en een hoog slaapcomfort hebben als de lattenbodem en de matras goed geselecteerd en op elkaar afgestemd zijn.

Door de vele mogelijke combinaties kan het normale bed echter ook rug- of schouderpijn veroorzaken als je niet weet hoe je ze moet combineren en aanpassen. Dit onderzoek naar aanpassing en combinatie kost veel tijd. Maar hier zijn de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Bokspringbed of normaal bed
Boxspringbed of normaal bed

Voordelen van een gewoon bed:

 1. Als slaapsysteem zijn lattenbodem en matras door de verschillende combinatiemogelijkheden voor iedereen geschikt.
 2. Afhankelijk van de matras kan een hoog ademend vermogen worden bereikt.
 3. Met een hoogwaardige lattenbodem en een nauwkeurige verstelling kan uw bed zich exact aan uw lichaam aanpassen, waarbij het reliëf van de wervelkolom op de voorgrond moet staan.
 4. Met de juiste zorg kan het normale bed een lange levensduur hebben.
 5. Afhankelijk van de kwaliteit hoeven lattenbodem en matras niet vaak nieuw te worden aangeschaft.
 6. Afhankelijk van de matras kan een evenwichtig en droog slaapklimaat worden gecreëerd.
 7. Uw fysieke kwalen, zoals rugpijn of holle rug, kunnen worden meegenomen in de aanpassing.
 8. Het normale bed heeft geen invloed op de inrichting van uw kamer, omdat het volledig kan worden gedemonteerd.
 9. Lattenbodem en matras kunnen worden gecombineerd met uw bestaande bedframe.

Nadelen van een gewoon bed:

 1. Lattenbodem en matras moeten op elkaar worden afgestemd.
 2. Regelmatige verzorging van de matras is noodzakelijk (draaien, afstoffen, …)
 3. Lattenbodem en matras zijn ergonomischer ontworpen dan comfort.
 4. Omdat bij een normaal bed hout op hout ligt, d.w.z. uw lattenbodem op uw bedstede, kan het met onrustige slaap tot vervelende piepende en krakende geluiden komen.
Bokspringbed of normaal bed1
Boxspringbed of normaal bed

Voor- en nadelen van het boxspring bed

De boxspring bedden zijn verdeeld in drie delen, zoals hierboven uitgelegd: kernveerbox, matras en topper. Ze zijn gemaakt van veel verschillende materialen, waardoor ook veel combinaties mogelijk zijn. Het boxspring bed kan ook worden aangepast aan persoonlijke omstandigheden en wensen. Ze zijn vooral populair bij mensen die graag wat hoger slapen. Een bijzonder kenmerk van het boxspring bed is het verende liggevoel, dat zorgt voor een bijzonder comfort tijdens het slapen. Hier zijn de voor- en nadelen van het boxspring bed:

Bokspringbed of normaal bed
Boxspringbed of normaal bed

Boxspring Web-Only Spirit Deluxe vanaf 895,00 klik hier voor meer info!

Voordelen van een boxspring bed:

 1. Het boxspring bed is ideaal als u niet veel wilt plannen en aanpassen, maar toch waarde hecht aan gezond slapen en ergonomisch liggen.
 2. Het boxspring bed biedt een goed ergonomisch aanpassingsvermogen.
 3. Afhankelijk van de kwaliteit van het bed hoeft u het in het beste geval maar één keer op te staan en kunt u er heel lang in slapen.
 4. Zelfs als je een onrustige slaper bent, is het boxspring bed het rustigste bed, er is geen gepiep of gekraak.
 5. Het is zeer duurzaam als je er goed en regelmatig voor zorgt.
 6. Boxspring bedden hebben, afhankelijk van de kwaliteit, een fantastisch ademend vermogen.
 7. Comfort staat op de voorgrond, maar verbergt ook de perfecte balans tussen ergonomie en comfort.
 8. Afhankelijk van de samenstelling kan met het boxspring bed een droog en evenwichtig slaapklimaat worden bereikt.
 9. Het is geschikt voor bijna elke persoon die de voorkeur geeft aan een verend liggevoel en die waarde hecht aan comfort.
 10. Afhankelijk van de smaak lijken boxspring bedden meestal nobel en modern.
Bokspringbed of normaal bed3
Boxspringbed of normaal bed

Boxspring Home 135 is tijdloos nu vanaf 1135,00 euro klik hier!

Nadelen van een boxspring bed:

 1. Kan omvangrijk lijken komt groot over in de slaapkamer.
 2. Boxspring bedden kunnen niet zo gemakkelijk worden verplaatst en omgebouwd vanwege hun grootte en beperkte ontwerpvrijheid.
 3. Bij de aankoop van het bed moet u erop letten of het bed gemakkelijk te vervoeren is, want de bedstee van het boxspringbed kan niet zomaar worden gedemonteerd.
 4. Ook de bedbodem moet zonder problemen door deuren en gangen passen.
 5. Transport moeilijk vaak heel zwaar. Boxspringbed of normaal bed

Wat is beter? Boxspringbed of normaal bed.

Welke van de twee bedtypes beter is, kan alleen individueel worden beantwoord. Zoals in veel dingen zijn persoonlijke voorkeuren doorslaggevend. U moet zich dus afvragen wat u visueel beter bevalt en vooral welke items op onze lijst meer op u van toepassing zijn.

Beide typen bedden kunnen van hoge kwaliteit zijn en passen zich goed aan uw gezonde slaap aan, maar ze moeten allebei goed aangepast zijn. De verschillende onderdelen moeten goed op elkaar passen, de lattenbodem moet op maat worden gemaakt en de matras moet een voor u perfecte hardheid hebben, zodat u gezond kunt slapen. Het is echter belangrijk dat beide typen bedden van de juiste kwaliteit zijn, en u moet er altijd voor zorgen dat dit het geval is!

Met onze voors en tegens checklist heeft u nu een goede metgezel als het gaat om de aankoop van bedden. Hiermee kunt u uw voorkeuren vergelijken om het juiste bed voor u te vinden. Daarnaast bieden wij u de gelegenheid om online zelf alles samen te stellen.

Bij elke boxspring die wij aanbieden kunt u hem helemaal zelf samen stellen. U bent ook welkom om verdere artikelen te lezen uit onze blogserie “welk matras” om een beter overzicht van het onderwerp te krijgen. Hier vindt u onder andere artikelen over de onderwerpen “Verstellen van de lattenbodem”, “Gezond slapen”,en onze matrasgids. Boxspringbed of normaal bed.

Heeft u vragen ma ons voor a uw vragen op info@las-lunas.nl