7 Slaapkamertips voor een goede nachtrust

7 Slaapkamertips voor een goede nachtrust

7 Slaapkamertips voor een goede nachtrust

Je hebt ons niet nodig om je te vertellen hoe belangrijk een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid.

Hier 7 tips.

En hoewel we allemaal weten dat het belangrijk is om onze volle 8 uur onafgebroken Z’s te vangen, kan het voor velen van ons moeilijk zijn om dat ook echt te laten gebeuren.

Als u slaapproblemen hebt, kan dat komen door een drukke, stressvolle leven – of het kan zijn dat uw slaapkamer niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Wat hebben we nodig om een rustgevende slaapruimte creëren. Dit is een overzicht van zeven van de dingen die volgens ons het belangrijkst zijn – dingen die je kunt aanpassen voor een ononderbroken nachtrust.

7 Slaapkamertips voor een goede nachtrust

Hier zijn 7 tips om u te helpen beter te slapen.

  1. Een goed matras.
    Als het om slaapcomfort gaat, is niets belangrijker dan een goed matras. De juiste matras kan het verschil maken tussen woelen en draaien tijdens het slapen. Als uw matras meer dan tien jaar oud is, of als u zich elke ochtend rug pijn heeft, of als u meerdere keren per nacht wakker wordt om uw positie aan te passen, is hij misschien aan vervanging toe. Welk matras is voor mij het beste lees hier alles over matrassen.

2. Een zware deken.

Sommige mensen denken dat slapen onder een zware deken meer doet dan je warm houden, het kan je ook helpen goed te slapen. Net zoals het inbakeren van baby’s helpt om te slapen, kan een zware deken helpen om je zenuwen te kalmeren. Er bestaan speciale verzwaarde dekens voor dit doel, of u kunt gewoon een dekbed opleggen en de thermostaat wat lager zetten (of de ventilator wat hoger).

3. Mooi en comfortabel wit beddengoed

Wit beddengoed wordt vaak geassocieerd met reinheid, comfort en luxe, dus het is geen wonder dat je door onder de witte lakens te kruipen snel in slaap valt.

Sommigen geloven echter dat wit beddengoed je slaap kan verstoren omdat het licht weerkaatst. Licht zorgt ervoor dat ons lichaam minder of zelfs geen melatonine meer produceert, wat verantwoordelijk is voor het reguleren van ons slaappatroon.

Gebruik beddengoed van katoen dit houd je lekker warm en gaat lang mee.

4. Uw Verlichting gebruik eens rotan

Rotan kan op zoveel manieren worden gebruikt als het gaat om interieurontwerp en past in verschillende stijlen, zoals bohemien, mid-century modern, kust, klassiek Frans en meer. Of je nu een boerderijgevoel of een jaren 70-esthetiek wilt creëren.

Wil je graag een flink statement maken in je interieur? Ga dan voor een flinke lamp van rotan als centraal punt van je slaapkamer of als leuke vloerlamp. Ten alle tijden geeft een rotan lamp een zomerse sfeer aan je interieur en eigenlijk kun je dat alle seizoenen van het jaar wel gebruiken. Wil je meer lentegevoel in je slaapkamer lees. https://www.las-lunas.nl/lentegevoelens/

5. inrichting van je slaapkamer

Je slaapkamer is een privé heiligdom en als zodanig heb je de vrijheid om een ruimte te creëren waar je echt van houdt. Terwijl de belangrijkste kamers van uw huis, zoals uw woonkamer, keuken en eetkamer, worden bepaald door conventies, geeft de privacy van uw slaapkamer u de mogelijkheid om wat meer plezier te hebben met uw interieurontwerp.

Behang is een geweldige manier om de look en feel van uw ruimte te veranderen. Door de laatste trends op het gebied van slaapkamerbehang te volgen, zorg je ervoor dat de stijl van je slaapkamer up-to-date is. Neem natuurlijke tinten in je slaapkamer zoals room wit. En heb je de mogelijkheid om planten in je kamer te zetten, dan maak je het helemaal af.

6. Plaats uw bed in de beste positie

Probeer deze ruimte ook echt te gebruiken als slaapkamer en richt het niet teveel in als een leef- of werkomgeving. Als dat niet mogelijk is zorg je voor een duidelijke afscheiding tussen beide gedeeltes. Er zijn ook veel mensen, denk aan studenten, die geen aparte slaapkamer hebben. In dat geval is het belangrijk dat je het slaapgedeelte toch duidelijk afscheid van het woongedeelte door middel van bijvoorbeeld een wand of kast.

Er zijn ongetwijfeld tientallen vage en ongegronde danwel onbewezen gronden om je bed op ‘e’en of andere manier te plaatsen, maar eigenlijk is er maar ‘één die hout snijdt: de psychologische.

Net als de meest behaaglijke zitplek (de plaats in de kamer van waaruit je de hele kamer kunt overzien en de deur in de gaten kunt houden, de plek die vrijwel iedereen die je voor het eerst een kamer in laat zal kiezen, is er ook een meest behaaglijke ligplek.

7. Maak het jouwe

Verduisterende gordijnen.

Als u in het midden van het land woont, zonder straatverlichting, kunt u dit overslaan. We zijn jaloers op je. Maar als u in de stad woont, met felle straatlantaarns of een knipperbord voor uw raam, kan al dat extra licht u wakker houden. De oplossing? Verduisterende gordijnen. Verduisterende gordijnen (of rolgordijnen) maken je kamer lekker donker en baarmoederachtig, zodat je slaapt als een baby.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *