Zoektocht naar een heerlijk bed!

Zoektocht naar een heerlijk bed!

Zoektocht naar een heerlijk bed!

Zoektocht naar een heerlijk bed! Welke past het beste bij mij gewoon bed of toch een boxspring! En wat is het verschil tussen een bed en een boxspring

De zoektocht naar een nieuw bed is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er heel wat modellen en types op de markt. Moet je nou kiezen voor een boxspring, of een bed met lattenbodem? En wanneer je een lattenboden aankoopt moet je ook nog eens nadenken over de matrassen en welk soort lattenbodem!

Om jou alvast op weg te helpen bekijken wij in dit artikel de voor- en nadelen van een boxspring kopen en leggen we uit wat de verschillen zijn tussen een gewoon bed een boxspring. Op die manier kan jij het beste bed of de beste boxspring kopen – of dit nu een elektrische boxspring is of ene boxspring met opbergruimte.

Zoektocht naar een heerlijk bed!
Zoektocht naar een heerlijk bed!

Een gewoon bed met lattenbodem

Indien je op zoek bent naar een goedkoop bed kies je best voor een bed met lattenbodem. Dit klassieke bed is op zich een frame waar houten latten aan bevestigd zijn. De latten zelf kunnen breed of dun zijn, doorbuigen of net heel erg stug zijn afhankelijk van de inplanting van de latten en het hout dat gebruikt werd.

Een groot voordeel aan een lattenbodem is dat een lattenbodem heel wat ventilatie toelaat dankzij de spleten tussen de latten. Daarnaast kan ja afhankelijk van het soort lattenbodem ook de stevigheid van het bed aanbassen door de afstand tussen de latten aan te passen.

Wanneer je voor een bed met lattenbodem kiest zal de matraskeuze echter heel belangrijk zijn. Vraag zeker en vast raad over het aankopen van een goede matras en denk eventueel na of je opteert voor een matras met metalen veren of een matras uit memory foam.

Zoektocht naar een heerlijk bed!
Zoektocht naar een heerlijk bed!

Bekijk hier onze lattenbodems

Een boxspring

Ook kan je voor een boxspring kiezen. Een boxspring is op zich een soort houten frame dat bedekt is in een gewatteerde stof. Deze stof wordt ook wel ticking genoemd. Deze houten box – vandaar ook boxspring – zorgt er niet enkel voor dat jouw bed er mooi uitziet, maar ook dat je bed beschermd is tegen schokken en stoten.

Het houten kader zal over het algemeen op kleine voetjes staan. Deze kleine voetjes zorgen ervoor dat de boxspring niet helemaal op de grond komt te staan en dat er zo toch nog wat verluchting aan de matras van de boxspring kan.

In de base box van de boxspring vind je afhankelijk van je budget een lattenbodem of frame waar veren aan zijn bastgemaakt. Deze veren zitten elk in een eigen box of hokje – hetzij vastgezet door ijzerdraad of in een stoffen zakje (dit wordt ook wel pocket vering genoemd). Dit zorgt er ervoor dat de veren na verloop van tijd niet of amper verplaatsen en dat je niet te maken gaat hebben met hobbels en knobbels in je bed.

Indien je op zoek bent naar een speciaal soort matras kan je ook een boxspring zonder matras kopen. Op die manier kies je zelf of je nou voor pocketvering in je matras of zelfs memory foam gaat. Indien je een boxspring zonder matras wilt, of opteert voor een elektrische boxspring, is het altijd best om raad te vragen aan de verkoper over welke matras het best past op je boxspring.

 

Zoektocht naar een heerlijk bed!
Zoektocht naar een heerlijk bed!

Bekijk hier al onze Boxsprings en Bedden

Boxspring kopen? De voordelen en nadelen van een boxspring.

Om jou te helpen de juiste beslissing te maken over het al dan niet aankopen van een boxspring hebben we hier alvast de voordelen en de nadelen van de boxspring op een rijtje gezet. Of je nou op zoek bent naar een boxspring met opbergruimte, een elektrische boxspring of een goedkope boxspring, deze voordelen gelden voor elk soort boxspring op de markt!

  1. Een boxspring ligt hoger dan een normaal bed

Een boxspring is over het algemeen wat hoger dan een normale lattenboden. Op die manier is een boxspring dan ook erg geschikt voor mensen die moeite hebben om in of uit bed te stappen of senioren.

Boxspring Home 101
Zoektocht naar een heerlijk bed!
  1. Je matras gaat langer mee

Ook is het zo dat de boxspring je lichaamsgewicht beter opvangt. Omdat je matras op zich op een soort basisbox met veren ligt wordt het gewicht beter verdeeld en komt er zo minder druk te staan op je matras. Je matras zal zo langer meegaan waardoor een boxspring op den lange duur dan ook een erg goede investering is gezien je vaak diep in je buidel moet tasten voor een goede matras.

Gazella Web-Only II Pocketvering Matras
Zoektocht naar een heerlijk bed!

Bekijk hier al onze matrassen 

  1. Een boxspring is perfect voor mensen met rugpijn

Net omdat je boxspring hoger is dan een normaal bed, je matras langer meegaat en je boxspring beter is in het absorberen van schokken is een boxspring de perfecte optie voor zij met rugpijn. Dankzij de boxspring is er minder kans dat je matras hobbels en knobbels gaat ontwikkelen waardoor je een betere nachtrust hebt en in de ochtend uitgeslapen en zonder (of met minder) pijn in de rug wakker wordt.

Van Der Valk Hotelboxspring Ariana
Zoektocht naar een heerlijk bed!

Bekijk deze van der valk boxspring

Zoektocht naar een heerlijk bed! 

Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact met ons op info@las-lunas.nl

 

boxsprings matrassen beddengoed
Zoektocht naar een heerlijk bed!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *