Wat is de juiste maat bed voor jou?

Wat is de juiste maat bed voor jou?

Wat is de juiste maat bed voor jou?

In Nederland en België staan we er om bekend een van de langste mensen op aarde te zijn. Als u van gemiddelde lengte bent (175 cm) voldoet een 200 cm lang bed, maar als u langer bent is een 210 cm lang of zelfs 220 cm lang bed fijner. U moet er rekening mee houden dat u een ongeveer 20 cm langer bed nodig heeft dan uw eigen lengte. Hou dit als belangrijkste maatstaf in gedachte bij het kopen van een bed of boxspring. Wat is de juiste maat bed voor jou?

Hoe moet iemand in hemelsnaam het verschil weten tussen alle matrasmaten die tegenwoordig op de markt zijn? Zelfs de verkoper op de beddenafdeling van uw plaatselijke warenhuis kent misschien niet alle feiten. Het kan een overweldigende beslissing zijn. Dus, wat is nu precies het verschil tussen de verschillende maten van bedden die beschikbaar zijn?

Bed of Boxspring op maat Wat is de juiste maat bed voor jou?

Meeste fabrikanten maken bedden op maat die groter of kleiner zijn dan de standaardmaten, maar pas op voor deze op maat gemaakte bedden. Hoewel het aantrekkelijk kan lijken om een bed op maat te hebben, kan het moeilijk zijn om passend beddengoed te vinden.

 

boxspring Nomad lichtgrijs De-Slaapfabriek
Wat is de juiste maat bed voor jou?

Deze boxspring is verkrijgbaar tot 220cm lang bekijk hier alle info!

Eenpersoonsbedden en extra lange eenpersoonsbedden

Ze zijn de meest voorkomende keuze voor kinderkamers of gastenkamers voor meerdere doeleinden. Deze bedden zijn smal en passen gemakkelijk in de kleinste slaapkamer. Vaak hebben lits-jumeaux een onderschuifbed voor een logeerpartij of een tweede gast. Eenpersoons bedden worden ook gebruikt voor stapelbedden.

 • De meest gangbare afmeting van een eenpersoonsbed is 90×200 cm. Dit bed is qua lengte en breedte geschikt voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een eenpersoonsbed. Maar omdat Nederlanders steeds langer worden, is een lengtemaat van 200 cm niet voor iedereen lang genoeg. Gelukkig zijn deze verkrijgbaar in 210 lang ook 220 lang word steeds populairder.
 • Breedte eenpersoonsbed bijna alle zijn 90 breed maar ook 100 of zelfs 140 breed word vaker gebruikt als eenpersoonsbed.
 • Voordelen: Door zijn kleine afmetingen past het gemakkelijk in kleinere slaapkamers. Beddengoed zoals lakens zijn het goedkoopst van alle lakenmaten en zijn verkrijgbaar in veel patronen. Het is gemakkelijk om een bed op te maken.
 • Nadelen: Een standaardmaat is voor veel volwassenen te kort ons advies altijd 20cm langer nemen.
 • Extra lange bedden of boxsprings komt steeds meer voor en gelukkig zien de fabrikanten dat ook.
 • Breedte per persoon: ons advies min 90 cm.
 • Voordelen: De langere lengte is goed voor langere tieners en volwassenen. Het is gemakkelijk op te maken omdat het smal is. Als u flexibiliteit nodig heeft in een logeerkamer, zijn twee extra lange bedden een goede keuze. Ze kunnen als eenpersoonsbedden worden gebruikt of tegen elkaar worden geschoven om een kingsize bed te vormen.
 • Minpunt: Beddengoed is moeilijk te vinden en niet in alle dessins verkrijgbaar vooral als het bed 220 lang is.
 • Opmerking: Wat als “standaard” wordt beschouwd, kan per fabrikant enigszins verschillen. Voordat u gaat winkelen voor beddengoed, zorg ervoor dat u de exacte afmetingen van het bed dat u hebt gekocht kent. Sommige standaard hoeslakens passen misschien niet. Wat is de juiste maat bed voor jou?
 • Op zoek naar passend beddengoed bekijk hier ons aanbod.
Wat is de juiste maat bed voor jou?
Wat is de juiste maat bed voor jou?

Dit houten beuken bed bekijken klik hier!

Tweepersoons ook wel queensize bedden genoemd.

Een queensize bed of boxspring is een tweepersoons bed dat in Nederland 160 centimeter breed en minimaal 200 centimeter lang is. Hiermee is het groter dan de gemiddelde bed of boxspring voor twee personen, maar kleiner dan de kingsize boxspring of bed.

Elk van deze maten past in een normale kamer, maar veel stellen vinden een tweepersoonsbed (in wezen hetzelfde) te smal voor meer dan af en toe een nachtje slapen. Een queensbed geeft ieder een beetje meer ruimte zonder al te veel meer vloeroppervlak in te nemen.

Dit is het belangrijkste verschil tussen litsjumeaux en 2persoonsbed? … Waar een normaal 2-persoonsbed maximaal 140 cm breed is, heeft een litsjumeaux een minimale breedte van 160 cm. Het superbed kan zelfs breder dan 200 cm zijn.Tweepersoonsbedden (ook bekend als volwaardige bedden) waren tot de jaren 1960 het meest gebruikelijk om met z’n tweeën in te slapen. Ze zijn slechts 50 a 70 cm breder dan een eenpersoonsbed, waardoor er slechts 40cm slaapruimte overblijft voor elk van de twee volwassenen. Met een lengte van 200cm kan een tweepersoonsbed te kort zijn voor volwassenen die langer zijn.

 • Totale afmetingen: 140 a 160 cm breed en verkrijgbaar in lengte maten 200, 210 en 220 cm
 • Breedte per persoon: 70 a 80 cm
 • Voordelen: Past in kleinere kamers. Kan precies goed zijn voor een eenpersoonsslaper die kleiner is dan 1,80 m.
 • Nadelen: Veel mensen vinden een tweepersoonsbed te smal voor 2 volwassenen en ook te kort.
 • Voordelen: Lakens en dekens zijn gemakkelijk te vinden en kosten minder dan kingsize 180cm beddengoed.
 • Nadelen: Een queensbed 140 a 160 breed kan te smal zijn voor alledaags slapen voor een stel.
 • Opmerking: u kunt een iets groter lengte bestellen vaak is de prijs het zelfde. Let op voordat u beddengoed koopt: kijk altijd even goed naar de lengte maat dat deze minimaal 20cm langer is.
Wat is de juiste maat bed voor jou?
Wat is de juiste maat bed voor jou?

Industrieel eiken bed Lotus

 

 

Wat is de juiste maat bed voor jou?
Wat is de juiste maat bed voor jou?

Bedframe Balance Focus bekijken!

 

Kingsize Bedden ook wel groot bed 180cm

Een kingsize bed is een extra groot bed met een afmeting van 180×200 cm of groter. Steeds vaker wordt de naam kingsize gebruikt voor de Nederlandse of Vlaamse standaard maat van tweemaal 90×200.

Met twee maten kingsize bedden en vier namen, kan het verwarrend worden als u gaat winkelen voor een kingsize bed.

Twee mensen die in een kingsize bed of boxspring slapen, krijgen evenveel persoonlijke slaapruimte dat kan uw nachtrust ten goede komen.

Als u lakens koopt, moet u erop letten dat u de juiste maat koopt. Platte lakens passen op beide maten kingsize bedden, maar hoeslakens zijn geknipt voor de ene of de andere maat. Voordat u gaat winkelen voor lakens, moet u uw bed precies meten om er zeker van te zijn dat u het linnengoed koopt dat precies past.

Een kingsize bed wordt verkocht met twee boxsprings of frames en één matras. Dit maakt het gemakkelijker te verplaatsen.

 • Totale afmetingen: 180cm breed en in lengte maten 200, 210 en 220 lang
 • Voordelen: Als het breedste bed dat gewoonlijk in de winkel verkrijgbaar is, is de standaard bed of boxspring het meest comfortabel voor twee volwassenen. De lengte van 200cm is voldoende voor de meeste mensen.
 • Nadelen: Door zijn grootte is dit bed niet geschikt voor elke slaapkamer. Beddengoed is het duurst in de kingsize maten. Ons advies neem twee losse matrassen dit geef je meer keuze in lakens en evt een topmatras. Dekbedovertrekken en dekbedden zijn er in alle maten de keuze is enorm.
 • Voordelen: Ruimte genoeg voor twee personen om comfortabel te slapen en is het standard het breedste bed dat algemeen verkrijgbaar is. Wil je extra lengte geen probleem zijn verkrijgbaar tot 220cm lang.
 • Nadelen: deze zeer grote matras kan onhandig zijn om te verplaatsen en past misschien niet op trappen, door smalle gangen of in kleine slaapkamers. Gebruik twee losse matrassen dit komt ook je nachtrust ten goede. Deze gaan ook veel langer mee als je ze regelmatig omdraait.
 • Opmerking: Sommige bedfabrikanten hanteren een iets andere definitie van de “standaard” maatvoering. Voordat u gaat winkelen voor beddengoed, zorg ervoor dat u de exacte afmetingen van uw bed krijgt, zodat u in staat bent om de juiste maat lakens te kopen.

  Wat is de juiste maat bed voor jou? mocht u nog vragen hebben mail ons info@las-lunas.nl

Wat is de juiste maat bed voor jou?
Wat is de juiste maat bed voor jou?

Boxspring Web-Only Rest bekijken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *