Welk matras is de beste keuze voor 2021

welk matras

Welk matras past bij mij in 2021 welke is de beste keus!

Welk matras past bij mij. Een goede nachtrust begint heel simpel bij een goed matras. De zoektocht naar de juiste kan een hele opgave zijn. Allerlei vragen drijven boven. Er zijn ook zoveel verschillende soorten met minstens zoveel verschillende soorten eigenschappen. Het blijft altijd een zeer persoonlijke aanschaf. Je lichaamsgewicht, lengte, voorkeur voor warmte of kou, je slaaphouding. Het zijn allemaal factoren die bepalen welk matras het beste bij jou past.

Simplr Three Matras vanaf 169,- euro

Tips bij het kiezen van een matras

Een goede nachtrust hebben is een cruciaal element voor een goede gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen de veelheid van herstelprocessen die tijdens de slaap plaatsvinden en dat alleen het verzekeren van een diepe en ononderbroken slaap zijn gunstige effecten heeft. Het kiezen van de matras die het beste bij ons lichaam past, is essentieel om die optimale rust te bereiken.We weten dat het zoeken naar een matras een belangrijke leertaak inhoudt over technologische ontwikkelingen, omdat het waarschijnlijk is dat er vele jaren zijn verstreken sinds de laatste aankoop, dus we willen een paar zeer eenvoudige richtlijnen geven die als referentie dienen:

We slaapen een derde van ons leven. Het geeft het belang van dit proces van het kopen van een goed matras. Een matras is een product dat ons bed zal zijn, waar we gemiddeld 30.000 uur zullen slapen, dus het is heel belangrijk om wat tijd door te brengen, het zal een zeer goede investering zijn.

welk matras
welk matras

Afbeelding Gazella Breeze Pocketvering Matras vanaf 399,- euro

Wanneer een Matras vervangen?

De meeste matrasfabrikanten zeggen eens in de 10 jaar te doen, voor hygiëne en comfort. Materialen verslechteren na verloop van tijd, verliezen hun comforteigenschappen en garanderen niet langer rust of hygiëne. Een slechte matras veroorzaakt pijn en zorgt ervoor dat u zonder energie opstaat.

Grootte is belangrijk.

Ja, het oppervlak waar we sinds onze jeugd hebben geslapen is 90 × 190 geweest, maar het kopen van je eigen matras om een ​​bed met een andere persoon te delen is altijd 140 × 200 geweest, waardoor elke persoon een rustruimte heeft van … 67,5 cm, heel klein, vertegenwoordigt een significante afname van de “vitale” ruimte om te rusten. De neiging van vandaag is om 180 × 200 of recenter te gaan op 200 × 200, beide maatregelen al als vrij standaard beschouwd. Alleen in de mate van 180 × 200 zouden we dezelfde ‘vitale’ ruimte gebruiken als toen we alleen sliepen.

Lengte Matras

Belangrijk, ja, op de matras moet je kunnen liggen en niet aan je voeten hangen. Leunend op het kussen moet een ruimte van ongeveer 10-15 cm zijn. Hieronder geeft dit informatie over de lengte van de matras die we nodig hebben.

Alles telt bij een goed matras.

Goede rust wordt bereikt dankzij de combinatie van een goed matras, een kussen en een geschikte basis. We hebben de neiging om na te denken over de volledige verantwoordelijkheid, maar in werkelijkheid is het belangrijk om in gedachten te houden. Een slecht gekozen of slecht gevormd kussen de beste matras niet nuttig kan maken, omdat we door dat eenvoudige element niet kunnen slapen.

Cool Motion 8 Matras Welk matras
Welk matras

Afbeelding M Line matrassen de cool en slow motion matras vanaf 561,- euro

Allergieën

Meer en meer gebruikelijk, het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kopen van een matras, u hoeft niets als vanzelfsprekend te beschouwen, niet allemaal zijn hetzelfde of hebben allemaal specifieke behandelingen, alleen Gazella heeft componenten ontwikkeld die van toepassing zijn op het schuimen van de lagen net onder de stof die maximale hygiëne garanderen tegen bacteriënmijten en schimmels die specifiek zijn voor rust.

Omdat ja, hoewel ik een probleem heb om over dit probleem te praten, hoopt de matras na een paar jaar resten op van dode huid van microscopische grootte die wordt afgezet (hoewel ze logisch gezien de lakens verwisselen en wassen), dat is het voedsel van de Mijten waarvan de ontlasting allergenen zijn die een aanzienlijke hoeveelheid allergieën veroorzaken.

Pocketvering matrassen zijn in de mode
welk matras

Afbeelding Droom idee matrassen 7 zone pocketvering vanaf 138,- euro

Temperatuur is verschillend.

Ja de temperatuur is voor ieder verschillend. Toch zijn er basisprincipes die de temperatuurregeling in een bed verbeteren. De veerblokken zijn de matraskern met grotere ventilatie, omdat de lucht vrij circuleert in de beluchtingscapaciteit maximaal is. Het is de isolerende luchtkamer, vergelijkbaar met die van de daken van de daken in de huizen. Er zijn geavanceerde cellulaire technologieën (technisch schuimen) zoals Bultex met een luchtdoorlatendheid van 96%, dat wil zeggen 96% van de lucht passeert vrij door zijn cellen.De gazella matrassen zijn hier van voorzien.

WELKE TECHNOLOGIEËN BESTAAN VANDAAG OP DE MARKT?

Als je al jaren geen matras meer hebt gekocht, ben je misschien een beetje verdwaald als je online of in winkels kijkt. We vatten op een zeer eenvoudige manier de technologieën samen die u kunt vinden. De matrassen zijn de afgelopen decennium sterk geëvolueerd, dingen zijn veel veranderd, de voordelen zijn de beschikbaarheid van honderden combinaties van comfortniveaus met een enkel doel, voor een gepersonaliseerde rust.Bij las-lunas.nl hebben wij voor u het allerbeste uitgezocht.onze matrassen van gazella zijn gewoon stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Welk matras

Matras Tempur Cloud Elite
Welk matras

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen bestaan volledig uit veerkrachtig schuim. Aan het schuim wordt een zogenoemde HR-waarde (High Resilience) gekoppeld. Hoe hoger deze waarde hoe meer schuim er verwerkt is in een matras. Hierdoor wordt het veerkrachtiger en wordt de levensduur aanzienlijk verhoogd. Dankzij de veerkrachtigheid van het schuim ontstaat er nooit kuilvorming. Het zorgt tevens voor een goede ondersteuning. Ook op de plekken waar dat het meest nodig is, zoals bij de heupen. Het schuim geeft namelijk meer tegendruk wanneer er harder op wordt gedrukt.

Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur. Hierdoor ventileert het zeer goed. Daarnaast heeft het een uitstekende vochtregulatie. Welk matras

+ Stevig ligcomfort
+ Uitstekende ventilatie en luchtcirculatie (hygiënisch)
+ Geen of nauwelijks kuilvorming
+ Hoog aanpassingsvermogen

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen danken hun naam aan de langzame reactie van schuim. Wanneer je het matras indrukt komt het langzaam weer omhoog. Op deze manier vult het de contouren op en werkt het drukverlagend. Het lichaamsgewicht wordt zo verdeeld over een grotere oppervlakte.

Traagschuim matrassen liggen wat zachter en kunnen warm aanvoelen. Het reageert namelijk op lichaamstemperatuur. Door deze warmte en het lichaamsgewicht vormt zich naar het lichaam. Dit type is geschikt voor mensen die wat zachter willen slapen of lichamelijk klachten ondervinden.

De kern van een traagschuim bestaat uit pocketvering of koudschuim. Dat komt omdat de kern ondersteunend moet zijn.Andere benamingen voor traagschuim zijn NASA en visco.

+ Drukverlagend (soepel voor mensen die moeilijk kunnen draaien)
+ Perfect bij lichamelijke klachten
– Minder geschikt voor zwaardere mensen
– Voelt warm aan

Gazella Comfort III Pocketvering Matras
Welk matras

Traagschuim matrassen vanaf 459,00 euro

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras bestaat uit veren die allemaal los van elkaar verpakt zijn, in zogenoemde zakjes (pockets). Op deze manier kan elke veer afzonderlijk van elkaar bewegen en reageren op het gewicht van het lichaam. Daarnaast bestaan veel pocketvering matrassen uit 5, 7 of 9 zones. Elke zone heeft een bepaalde hardheid, zodat het aansluit of specifieke lichaamsdelen. De schouder- en heupzone zijn bijvoorbeeld voorzien van veren die minder tegendruk geven. Welk matras

Pocketvering matrassen zijn voorzien van een afdeklaag. Voorbeelden hiervan zijn: polyether, koudschuim, traagschuim en latex. Elke afdeklaag heeft andere eigenschappen.

Een pocketvering matras biedt dus een geleidelijke ondersteuning en in combinatie met een afdeklaag kun je jouw ligcomfort bepalen.

+ Geleidelijke ondersteuning
+ Comfortabele zones
+ Uitstekende ventilatie
+ Lange levensduur
– Hoger in prijs

Wat is een pocketveringmatras
Welk matras

Pocketvering matrassen vanaf 149,00 euro

Latex matrassen

Latex matrassen zijn soepel, zacht en rekbaar. Ze kenmerken zich door een hoge puntelasticiteit, waardoor ze zich vormen naar het lichaam. Daarnaast is latex anti-allergisch. Latex is namelijk van nature antibacterieel en weert schimmel en huisstofmijt.

Latex matrassen houden warmte langer vast. Daarnaast hebben ze een minder goede ventilatie dan bijvoorbeeld koudschuim. Dat komt omdat latex geen goede open celstructuur heeft. Dat is echter anders bij talalay latex matrassen. Deze hebben juist wel een open celstructuur, waardoor ze goed ventileren. Daarnaast reguleren ze de warmte beter dan gewone latex.

Aan latex wordt een waarde gekoppeld, namelijk het soortelijk gewicht (SG). Hoe hoger de waarde, hoe meer latex er in het matras verwerkt is. Dit komt op zijn beurt weer ten goede aan de duurzaamheid en veerkracht.

+ Natuurproduct
+ Lange levensduur
+ Comfortabel zacht ligcomfort
+ Geen kuilvorming
– Voelt warm aan
– Ventileert minder goed
– Duurder in aanschaf

latex matrassen
Welk matras

Latex matrassen vanaf 599,00 euro

Polyether matrassen

Polyether matrassen bestaan uit polyetherschuim en hebben weinig veerkracht. Hierdoor kan kuilvorming ontstaan. Het schuim heeft een gesloten celstructuur, waardoor het niet goed ventileert. Ook wordt hierdoor de warmte vastgehouden. Dit komt de levensduur van de matrassen niet ten goede.

Polyether matrassen zijn relatief goedkoop en worden vaak gebruikt voor plekken waar minder vaak wordt geslapen, zoals op een logeerbed of een caravan.

+ Goedkoper in aanschaf
– Ventileert niet goed
– Kans op kuilvorming
– Korte levensduur

Wave Light Matras
Welk matras

Polyether matrassen vanaf 109,- euro

Bonellvering matrassen

Bonellvering matrassen bestaan uit veren die door één spiraaldraad met elkaar verbonden zijn. Deze zijn voorzien van een afdeklaag. Voorbeelden hiervan zijn polyether, koudschuim, traagschuim of latex. Over het algemeen is bonellvering goedkoper. De ondersteuning is minder goed dan bij andere matrassen. Daarentegen is de ventilatie, afhankelijk van de type afdeklaag, vaak wel uitstekend. Welk matras

+ Goedkoper in aanschaf
+ Lange levensduur
+ Goede ventilatie
– Minder goede ondersteuning