Slaapkamer gezelliger maken bekijk deze geweldige tips. 2021

slaapkamer gezelliger maken

11 Tips om de slaapkamer gezelliger maken

De slaapkamer gezelliger maken waar rust en ontspanning de eerste prioriteit moet zijn. Het is meestal de meest besloten kamer in huis en tegelijkertijd een gezellig toevluchtsoord waar we onze batterijen kunnen opladen. Om in deze ruimte een prettige sfeer te creëren, moet er bij het ontwerp speciale aandacht aan worden besteed. Met alleen een bed en een kledingkast ben je er natuurlijk nog lang niet. De slaapkamer heeft ook de nodige aankleding nodig net als elke andere kamer in huis. Vind jij je slaapkamer nog een beetje kaal? Hier zijn een aantal tips om het wat gezelliger te maken.

Hieronder geven we u daarom tien tips om uw slaapkamer te verfraaien en eenvoudigweg om te vormen tot een oase van welzijn.

slaapkamer gezelliger maken3
slaapkamer gezelliger maken

Slaapkamer gezelliger maken hier de 11 tips

Tip 1: Een warme tint voor de muren

De juiste wandkleur heeft een groot effect op de stemming in een kamer. Omdat de slaapkamer een plek van rust moet zijn, zijn rustige muurkleuren de beste keuze. Vaak is het voldoende om slechts één muur te schilderen om uw slaapkamer een gezellige sfeer te geven. Donkere kleuren zoals grijs of donkergroen zijn momenteel in de mode en geven de ruimte diepte. Maar ook natuurlijke tinten zoals karamel of nougat geven uw slaapkamer een gezellige uitstraling. U moet echter felle kleuren en spannende patronen vermijden die u geen ruimte laten voor ontspanning.

Versier de muur boven je bed
Een lege wand boven je bed kan al snel een beetje saai ogen. Verzin dus iets wat je boven je bed wil hangen. Denk aan een gallery wall, een mooi kunstwerk, een dromenvanger of een muurkleed.

Tip 2: Kussens en beddengoed

Kussens bieden ons niet alleen een zachte basis om te slapen, maar zijn ook de perfecte decoratie voor een gezellige slaapkamer. Varieer de grootte, de textuur, het patroon en de kleur van de kussens om uw perfecte kussensamenstelling te creëren. Het mooie hiervan is dat je de hoezen zo vaak als je wilt kunt verwisselen, waardoor je in een mum van tijd een verandering in je slaapkamer teweegbrengt. U kunt uw slaapkamer ook een nieuwe look geven met een verscheidenheid aan bedlinnen. In onze winkel vindt u een grote selectie van bedlinnen met en zonder patronen, in verschillende kleuren en een verscheidenheid aan stoffen.

Tip 3: Dekens en spreien

Je kunt je bed elke dag netjes opmaken en er vervolgens een mooie bedsprei of een lekker dik plaid overheen leggen om het af te maken. Stem de kleur af op de kleur van je meubels en muren zodat het een geheel wordt.

Verschillende stoffen zorgen voor de nodige gezelligheid en nodigen uit tot knuffelen. Gooi een sprei over je bed of drapeer je knuffeldoekje aan het voeteneind van het bed om je slaapkamer te verfraaien en de feel-good factor te versterken.

slaapkamer gezelliger maken
slaapkamer gezelliger maken

Tip 4: Hang Gordijnen op

Ook al heb je fantastische verduisterende jaloezieën, een gordijn maakt de slaapkamer lekker knus. Kies voor gezellige pastelkleuren of neem een exemplaar in dezelfde kleur als je muur.

Gordijnen kunnen een kamer ook meer warmte en gezelligheid geven. Ze vullen een kale kamer en laten het er huiselijker uitzien. Lichte en eenvoudige gordijnkleuren zorgen voor een ontspannen sfeer. Vloerlange gordijnen geven de slaapkamer een extra eenvoudige elegantie. Ze vervullen ook hun eigenlijke functie: ze kunnen de ruimte verduisteren of het uitzicht van buitenaf verhinderen.

Tip 5: Foto’s aan de muur

Bijzonder trendy zijn de rechte foto’s in verschillende formaten. Of het nu aan de muur is, op het nachtkastje of een extra fotorail, foto’s verfraaien altijd de kamer. Zowel persoonlijke foto’s als kunstwerken of ingelijste posters kunnen helpen om de slaapkamer te verfraaien.

Tip 6: Slaapkamer gezelliger maken Tapijten

Ga voor een mooi vloerkleed
Een vloerkleed in de slaapkamer? Jazeker! Niet alleen lekker zacht voor je voeten als je uit bed stapt, maar het geeft ook een warme look en feel.

Naast hun functie om onze voeten warm te houden, hebben tapijten het mooie neveneffect dat ze decoratief zijn en een kamer huiselijker maken. Net als bij kussens kunt u de grootte, het materiaal, de kleur en het patroon variëren om uw slaapkamer comfortabeler te maken.

Tip 7: Lampen en verlichting

Sfeer creëer je voor een groot deel met het juiste licht. Heb jij alleen een grote felle lamp boven het bed hangen? Dat doet de sfeer zeker niet ten goede. Ga eens op zoek naar een dimbare lamp of leuke nachtlampjes voor naast het bed.

Lampen en verlichting of kleine sprookjesachtige lichtjes zorgen voor een gezellige sfeer in de slaapkamer. Of het nu gaat om een moderne hanglamp of een klassieke vloerlamp – een mooie lamp is altijd een blikvanger. Verlichte nissen in de wand zijn ook een goede optie en bieden meer opbergruimte. Daarnaast geeft u de slaapkamer meer diepte en roept het indirecte licht een mooie sfeer op.

Tip 8: Vul lege hoeken

Zet accenten en vul lege hoeken op met sculpturen of bepaalde meubels, zoals een grote leesstoel. Enerzijds dient dit als een andere nis waarin men zich kan ontspannen en anderzijds verandert het uitzicht van de kamer fundamenteel. Kies kleuren en materialen die harmoniëren met de rest van de slaapkamer.

slaapkamer gezelliger maken
slaapkamer gezelliger maken

Tip 9: Kleuraccenten

U kunt ook accenten leggen op het gebied van kleur en zo voor meer afwisseling zorgen. Kies een paar kleuren die altijd zorgen voor kleine accenten in uw slaapkamer. Kussens, tapijten en andere accessoires kunnen dienen als mooie decoratie met mooie kleuren.

Tip 10: Hang een spiegel op

Ga op zoek naar een spiegel met een mooie lijst voor in de slaapkamer. Niet alleen gezellig, maar ook erg handig bij het aankleden in de ochtend.

Tip 11: Houd de orde!

Er zijn eindeloze ideeën om de slaapkamer te verfraaien en te ontwerpen. Maar om de ruimte echt rust en ontspanning te geven, moet je vooral één ding doen: de boel op orde houden. Als er geen voorwerpen in de buurt liggen die u afleiden van een ontspannen slaap of een gezellige leesles, kunt u echt naar beneden gaan en met volle teugen genieten van uw oase van welzijn.

Slaapkamer gezelliger maken

slaapkamer gezelliger maken
slaapkamer gezelliger maken