Verleng de levensduur van je matras! volg 3 tips

Levensduur van je matras

Levensduur van je matras drie tips die u te helpen.

Gefeliciteerd met het vinden van een gloednieuwe matras waar je van houdt! Winkelen voor een nieuw matras kan vaak een proces zijn voor mensen. Vooral voor degenen die op zoek zijn naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Nadat u tijd en geld hebt besteed aan uw nieuwe matras, is het logisch dat u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat.

Over het algemeen moeten matrassen elke vijf tot zeven jaar worden vervangen om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid steun voor uw rug krijgt. Er zijn echter enkele maatregelen die u kunt nemen om de levensduur van uw matras te verlengen. Met de juiste zorg en onderhoud kan uw nieuwe matras u tot tien jaar lang goed van dienst zijn.

Welke stappen moet u nemen? Hier zijn drie tips om u te helpen de levensduur van je matras te verlengen:

Levensduur van je matras
Levensduur van je matras

Investeer in een Matrasbeschermer Levensduur van je matras

Een goede matrasbeschermer helpt de matras te beschermen tegen ongewenste ongelukken, vloeistoffen en stof. Hypoallergene matrasbeschermers zullen ook helpen de ophoping van allergenen zoals schimmel en pollen te minimaliseren.

U wilt uw matras beschermen tegen contact met een van deze stoffen, omdat deze stoffen de binnenste materialen van een matras kunnen helpen afbreken, waardoor de levensduur wordt verkort. Neem tijdens het winkelen in vertrouwde matrassenwinkels zoals las-lunas nederland een paar minuten extra tijd om een matrasbeschermer te zoeken voor de nieuwe matras die u net hebt uitgezocht.

Levensduur van je matras
Levensduur van je matras

Goede basis voor u boxspring of bed.

Neem de tijd om na te denken over het soort boxspring of bedframe dat u op dit moment thuis heeft. Zorg ervoor dat de fundering die u heeft ontworpen is om de matras die u koopt te ondersteunen. Zo worden boxsprings bijvoorbeeld alleen gebruikt in combinatie met een binnenveringmatras.

Aan de andere kant heeft u een fundering nodig die een stevige, solide basis biedt die het gewicht van de nieuwe matras gelijkmatig kan dragen. Het gebruik van een verkeerde boxspring of fundering kan uw nieuwe matras na verloop van tijd beschadigen of de bruikbare levensduur verkorten.

Draai uw matras regelmatig

Tot slot zult u uw matras regelmatig willen draaien. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat uw matras gelijkmatig draagt en u altijd de juiste ondersteuning krijgt die uw rug nodig heeft tijdens de slaap. Als u uw matras niet draait, zal één kant sneller verslijten. Experts raden u aan om uw matras om de drie maanden te draaien. En om uw matras één keer per jaar compleet om te draaien.

Dekbedovertrekken Kids

B-Sensible Waterdichte Molton

46,95 
-30%
208,00 
-30%
264,00 
-30%
278,00 
-30%
348,00 
-30%
236,00 
-50%
149,00 
-30%
236,00 
-25%
599,00  incl btw
-23%

Simplr Matrassen

Simplr Three Matras

169,00  incl btw
-30%

Simplr Matrassen

Simplr Two Matras

119,00  incl btw
-36%

Simplr Matrassen

Simplr One Matras

89,00  incl btw