Een dekbedovertrek met een miljoen mogelijkheden. 2021

Een dekbedovertrek met een miljoen mogelijkheden. 2021

Een dekbedovertrek met een miljoen mogelijkheden.

We breken alle feiten uit, en hoe we de beste voor u kunnen uitkiezen.

dekbedovertrek

Wat is een dekbedovertrek? Is het anders dan een dekbedovertrek? En hoe verhoudt zich dat tot een dekbedovertrek? Met zoveel termen om te ontcijferen, beginnen ze allemaal te versmelten tot een onopgemaakt bed van verwarring.

Het bepalen van uw persoonlijke wensen en behoeften begint met het begrijpen van de verschillende soorten beddengoed, hoewel het onderscheiden van het ene type van het andere lastig kan zijn. Als je je al in de war voelt, ben je niet alleen en zijn wij er om je te helpen. Dekbedovertrekken behoren tot de meest voorkomende artikelen, ze zijn er in vele vormen en dienen verschillende doelen. Hieronder vindt u een onfeilbare gids over alles wat u moet weten over het machtige dekbedovertrek.

WAT IS EEN OVERTREK?

Laten we beginnen met een analogie. Een dekbedovertrek is naar een dekbed zoals een kussensloop naar een kussen is. Een dekbedovertrek is wat over uw dekbed glijdt, en dient als een beschermlaag en het meest zichtbare deel van uw beddengoed. Mensen kiezen voor dekbedovertrekken vanwege hun populariteit, hoewel er veel factoren zijn om rekening mee te houden alvorens een aankoop te doen. Dekbedovertrekken zijn machinewasbaar, over het algemeen goedkoop, comfortabel en gemakkelijk uit te wisselen als u zich verveelt met één stijl.

WAT GAAT ER IN EEN OVERTREK?

Een dekbed is wat er in een overtrek zit (zinvol, toch?). Het dekbed, ook wel een insert genoemd, wordt over het algemeen gedefinieerd als een platte tas die gevuld is met dons, wol, veren of een synthetisch alternatief. Dekbedden kunnen niet zonder dekbedovertrek worden gebruikt en moeten, in tegenstelling tot het dekbed, chemisch worden gereinigd in plaats van in de machine te worden gewassen.

DUVET VS. COMFORTER

Een veel voorkomende misvatting over dekbedden en dekbedden is dat ze synoniem zijn. In tegenstelling tot een dekbed kan een dekbed zonder dekbed worden gebruikt. Comforters zijn meestal dik en pluizig (waardoor ze vooral bij kouder weer geweldig zijn), zijn bedekt met een duurzame stof en gevuld met dons of synthetische vezels. Comforters zijn er in vele kleuren, patronen en dessins, omdat ze meestal zonder enige bedekking worden gebruikt.

SOORTEN OVERTREKKEN EN HOE TE KIEZEN

Katoen.

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor overtrekken en is een gemakkelijk te onderhouden stof die zacht en comfortabel is. Als u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijk materiaal, is katoen uw beste keuze. De meeste beddengoedplaatsen raden een dekbedovertrek aan met een draadtelling van 300+ om ervoor te zorgen dat uw dekbed beschermd blijft.

Zijde.

dekbedovertrek

Als u op zoek bent naar een ademend en luxueus dekbedovertrek, raden wij u zijde aan. De natuurlijke eigenschappen van zijde maken het ideaal voor een vochtig klimaat en houden u warm zonder dat u zich claustrofobisch voelt. Als u last heeft van allergieën of astma, dan is zijde een doorgangsmateriaal vanwege de stofafstotende eigenschappen.

Polyester & Katoen-Poly Blend:

Polyester en Cotton-Poly mix overtrekken zijn het beste voor mensen die een resistente stof willen die niet kreukelt of vervaagt na verloop van tijd. Polyester is door de mens gemaakt, wat betekent dat het meestal minder duur is dan natuurlijke alternatieven. In tegenstelling tot katoen of zijde is polyester minder goed ademend en houdt het vocht en de warmte in uw lakens vast. Als u iemand bent die de voorkeur geeft aan een warmere slaapomgeving, dan is polyester een goede optie.

Flanel.

Flanellen overtrekken

Flanellen overtrekken hebben de goede eigenschappen van katoen; het materiaal is sterk, vocht absorberend en soepel. Doordat de katoenen stof nog is opgeruwd beschikt het over een wollig, donsachtig laagje waardoor het overtrek heerlijk zacht en comfortabel aanvoelt. Bovendien zijn flanellen dekbedovertrekken extra warm zodat je tijdens de koudere jaargetijden of wanneer je het snel koud hebt in bed van een warme en fijne nachtrust kan genieten. Een dekbedovertrek van katoen flanel zorgt ervoor dat je er het hele najaar en winter lekker warmpjes bij ligt. Hier bij las-lunas.nl Nederland hebben wij een ruime keuze aan beddengoed.