7 Slaapkamertips voor een goede nachtrust

7 Slaapkamertips

7 Slaapkamertips voor een goede nachtrust

Je hebt ons niet nodig om je te vertellen hoe belangrijk een goede nachtrust is voor je gezondheid maar hier 7 slaapkamertips.

En hoewel we allemaal weten dat het belangrijk is om onze volle 8 uur onafgebroken Z’s te vangen, kan het voor velen van ons moeilijk zijn om dat ook echt te laten gebeuren.

Want hoewel het geweldig zou zijn als onze gewoontes gewoon worden geleid door onze bedoelingen, worden ze vaker getriggerd door onze omgeving. Een goed ontworpen slaapkamer kan een belangrijk ingrediënt zijn in een bedtijdroutine die slaap een prioriteit maakt.

7 Slaapkamertips
7 Slaapkamertips

Hier zijn 7 tips en ontwerptips om u te helpen beter te slapen.

  1. Vind de juiste plek

De plaatsing van uw bed kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van uw slaap.

Denk aan waar de bronnen van natuurlijk licht zich in uw slaapkamer bevinden en waar uw bed zich bevindt in relatie tot zaken als deuren en loopbruggen. Slaapkamer Feng Shui principes suggereren dat u uw bed niet direct in lijn met de deur plaatst en, indien mogelijk, probeert uw hoofdbord tegen een stevige muur te plaatsen.

Uiteindelijk gaat het erom dat u de indeling vindt die voor u het meest comfortabel is. Als u hulp nodig heeft, kan Modsy u de optimale indeling van uw ruimte laten zien in een 3D-model van uw kamer.

2. Parkeer uw schermen

We weten allemaal dat het een goede nachtrust is om onze tv of mobiel minstens 30 minuten voor het slapen uit doen.

Bak deze gewoonte in uw bedtijd routine door het uitsnijden van een aangewezen plaats om uw elektronica te parkeren, zodat ze geen afbreuk doen aan een goede nachtrust. Probeer een oplaadstation aan de andere kant van de kamer te plaatsen, of overweeg een lade aan uw nachtkastje toe te voegen om uw telefoon ’s nachts vast te houden.

Door het creëren van een aangewezen plek voor uw elektronica kunt u er een gewoonte van maken om de afleiding te elimineren en een betere nachtrust te krijgen.

7 Slaapkamertips
7 Slaapkamertips

3. Hou het geklimatiseerd

De inrichting van uw slaapkamer om u comfortabel te houden is super belangrijk.

Als u het koud heeft, kunt u overwegen om extra dekens en pluizige kussens aan uw bed toe te voegen. Als je het warm hebt, zoek dan naar lakens die je ’s nachts koel houden.

4. Uw Verlichting

Het hebben van slechts één, helder bovenlicht in uw slaapkamer is het tegenovergestelde van ontspannen. Probeer verschillende lichtbronnen in je slaapkamer toe te voegen om een gelaagde en ontspannende sfeer te creëren.

Dit geeft u meer controle over hoe helder uw ruimte is. Zet het ’s morgens helder als je je klaarmaakt en kies voor zachter licht in de avond als je je opwindt.

5. Verban de rommel

Er gaat niets boven een grote stapel vuile was die je in het gezicht staart om het naar bed gaan minder ontspannend te maken.

Schop rommel naar de stoep door het ontwerpen van een slaapkamer met voldoende opbergruimte. Als alles een plek heeft, wordt het opruimen van je slaapkamer een stuk makkelijker.

Bekijk eens onze boxsprings met op bergruimte!

7 Slaapkamertips
7 Slaapkamertips

6. Aanwijzen van gebieden voor verschillende activiteiten

Voor velen van ons kan onze pre-bedtijd routine evenveel dingen inhouden als in bed liggen, tv kijken en werken aan onze laptops in één keer. Deze wirwar van activiteiten kan onze hersenen in verwarring brengen en het moeilijk maken om ons te concentreren op het krijgen van een goede nachtrust.

Probeer een aangewezen ruimte te creëren voor verschillende activiteiten in uw slaapkamer. Misschien heb je een bureau bij je bed waar je wat laat in de nacht papierwerk kunt doen. Een comfortabele fauteuil in de hoek kan zorgen voor een goed leeshoekje.

Dit kan helpen bij het creëren van omgevingscondities die je hersenen vertellen wanneer het tijd is om wat te doen. Dus aan het einde van een lange dag, wanneer je jezelf eindelijk in bed stopt, weten je hersenen dat het tijd is om te slapen.

7. Maak het jouwe

Je slaapkamer zou, net als de rest van je huis, een weerspiegeling van je moeten zijn!

Er is geen grotere afschrikking voor een goede nachtrust dan een slaapkamer waar je een hekel aan hebt.

Kies meubels en inrichting die tot u spreken en maak van uw slaapkamer een plek waar u vroeg naar bed wilt. Dus zelfs als je het niet kunt – want je weet wel, het leven – voelt het nog steeds als een traktatie als je er eindelijk bent.

7 Slaapkamertips
7 Slaapkamertips

 

Accessoires

Spiegel Holistres

198,00 

Accessoires

Spiegel Namur

98,95 

Accessoires

Hocker Micoud

248,00 

Accessoires

Kruk Paquet

148,00 

Accessoires

Kast Leony

768,00 

Accessoires

Kist Delhi

368,00 

Accessoires

Mand Finette

348,00 

Accessoires

Ladekast Fairfield

548,00 

 

Las-lunas Boxsprings Matrassen Beddengoed tegen de laagste prijs

 

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.